• _koko_

    Livets stora och små frågor

    Lägg till !/ på slutet av länken (efter att du klickat på den) så fungerar den.

  • _koko_

    Åh, EA, hjärtat, KRAM!! Jag vet hur det känns. Eftersom lillebror blev till så enkelt känns det som att jag halkat in i frögurkornas "lag", men vår resa till conny var ju allt annat än enkel! Med tanke på hur mycket vi hann med på det året vi fick vänta (snabbutredning, operation, endo-behandling, ivf) gick det ändå väldigt fort, men det var ju ändå förknippat med enorm ångest och "tänk om..."-tankar. Och sen buk-infektionen på det... Nä, lätt var det inte.

    Vi pratade lite om krämpor och "förbjudna tankar" under graviditeten på lunchen igår, och det måste ju vara ok att lufta dessa tankar, men (vilket jag inte sa igår) lika ok att som ogravid och längtande bli förbannad och tycka att man ska vara glad för att man är gravid. Tycker jag. Och alla här med mig verkar det som eftersom det ju faktiskt finns plats för allt i vår tråd.

  • _koko_

    Oj, menade förstås inte att skulle vara något negativt att vara frögurka, hoppas ingen uppfattade det så... Alla vi som följt varandra i tråden, frögurkor eller ej, upplever jag har betydligt större empati än folk i allmänhet. De har fan ingen aning.

  • _koko_

    Lappis - Har jag berättat om kollegan jag hade förmånen att få arbeta med under deras adoptionsprocess? Det var min första kontakt med adoption och jag, som hela livet trott att jag skulle få svårt att bli gravid, kunde plötsligt slappna av lite och känna att världen inte skulle gå under fullständigt om jag inte kunde få biologiska barn. De väntade barn precis som alla andra (processen tar ju som bekant tid), de visste inte vilket kön de skulle få, eller vilken personlighet barnet skulle ha, de hade samma funderingar och rädslor. Fördelen var ju att pappa kunde vara helt delaktig från början (ingen amning) och att de, som vi varit inne på tidigare, VISSTE att de skulle få ett barn i slutändan. De valde sydkorea har jag för mig, för att man får (fick?) yngst barn därifrån.

    Ore - Jag tror man kan få många olika (men kanske lika sanna) svar på frågan "vilket märke är bäst"! Sen ska man ju alltid vara skeptisk när man frågar i butiker, de rekommenderar med få undantag de märken/modeller de har bäst marginal på.

    Mrs B - Kan inte ens föreställa mig hur det är att handla med två barn, än mindre två gnälliga barn!

  • _koko_

    Jag försökte somna till sytycd igår, men det var ju omöjligt, de var ju så bra!
    Lappis - Ska jag spela in åt dig?

  • _koko_

    Ore - Fniss, men då hade han ju fått klämma på den, åsså får du ta det som en komplimang; eftersom du valde den är den säkert bra!

  • _koko_

    Jajemen! Jag programmerar in det ikväll (ev måste jag konvertera filen sen, men det löser jag isf. Vi har nämligen inte inspelningsbar dvd utan Windows Media Center)!

  • _koko_

    Vi kör tv genom en dator, en sk htpc ("Home Theatre PC"), med extern "skärm", dvs en plasma-tv. WMC är det programmet vi kör för att titta på tv (eller spela in, eller titta på inspelat). Ungefär lika buggigt som Windows i övrigt, men fungerar trots det bra.

  • _koko_

    Har googlat lite, och det ska gå att bränna ut på en dvd som du ska kunna kolla på i en dvdspelare sen. Gör ett testskott ikväll omm vi har några skivor hemma.

Svar på tråden Livets stora och små frågor