Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    BS - finns det ingen på typ försäkringsbolaget som du kan rådgöra med. Har för mig att vissa hjälper till med barnstolsfrågor. Eller om barnaffärerna är kunniga i sånt?

  • Liten med Mindre

    Å jag som precis fått min tårta. Fika-ansvarig hann inte baka och köpte tårta på dyra konditoriet. Passar mig fint nu när jag senaste veckan fått smak på prinsesstårta. Tycker annars det är rätt trist smak, men nu går det fint.

    Varför dyker det upp en massa manualgrejor att göra nu när jag helst vill dyka in i nya uppgifterna??

  • Liten med Mindre

    Nenne - bamsekramar på väg åt ert håll! Orättvist så det förslår att det inte vill sig.

    PB - skönt att ni är samlade snart och får starta ert "nya liv" ihop.

    Snaily - hoppas det var ett trevligt besök i nationalparken. Nu har du snart varit där lika många gånger som jag.

    Telis - det där med många spekulanter är vad jag fasar för ifall det någon gång dyker upp ett hus värt att titta på. Nu finns ju inte ens det, så vi slipper i alla fall söndagsköer och sunkpizza.

    Ego - Mindre har varit förkyld i helgen, så det blev inga långa utflykter. Men vi har hunnit baka en massa: mindre onyttiga äppelbullar (skoj att banka deg! inte lika gott som kanelbullar), banankaka (oups - ägget knäcktes bredvid - kan man sörpla då mamma??), och chokladbollar (vem sjutton vill ha middag???). Så det var lite mysigt ändå trots snor.

    Maken o jag firade jobbet med oxfilé och mousserande svartvinbärsdryck, och inte att förglömma min senaste craving på kokt kronärtskocka som en kompis väckte när vi åt middag i fredags. Mums!

  • Liten med Mindre

    Piggelin - det är jobbigt att vara såna känslomänniskor som många av oss här inne verkar vara. Fast det är nog bättre i alla fall - än att gå igenom livet och tycka att allt är jämngrått...

  • Liten med Mindre

    Kram Snorkis!
    Det känns som om vi alla får ett övermått av knepig vårdpersonal i denna tråd...

    AM - angående sovläge så är det nästan så att jag är sugen på att hyra larm och låta Grynet sova på mage ifall h*n visar minsta tecken på att sova dåligt på rygg. Eller i alla fall variera sovställning mer än med Mindre. Måste förstås diskuteras med maken som nog opponerar sig.

    Själv måste jag vara ett utmärkt exempel på topp-skalle av att sova mycket på mage. Har alltid haft så toppigt huvud ("platt" från sidorna) att det gjort ont att stå på huvudet. Antar också att Mindre alltid roterat så mycket i sängen så hon aldrig hann få plattskalle - rund o fin och kan säkert stå på huvudet i framtiden.

  • Liten med Mindre

    Vickan - mysigt att få lite vinkar från insidan... Förstår att du längtar efter att skrika ut glädjen nu.

    EA - hur går det med minitanten? Kommer det inget mer så lovar du väl att testa en sticka innan du börjar med ev mysko mediciner?? Utifall att...

    Sweet - vink vink!

    Var på massage igår kväll, dyngtrött och otrevlig när jag kom hem efteråt vid 22. Men sen har jag sovit som en prinsessa hela natten (nåja, en toa-utflykt) och livet känns rätt bra idag.
    Ska försöka jobba lite innan möteshysterin drar igång. (Hur har det blivit så här - brukar aldrig ha möten, och nu är 3 dar fullbokade??)

  • Liten med Mindre

    Ore - en tanke angående bil - tänk på att en sedan väl ofta har en kant man måste lyfta bagaget över för att få ner i bagageutrymmet, medan de flesta combi av större modell saknar denna irriterande kant. (högre lyft = jobbigare lyft i min värld)

    Oupsie - ytterligare en här som fått hjälp av studenthälsan.

    Nenne - kraaamar! Hoppas ni hittar någon att prata med!

    BS - ni kan också frysa in äppelklyftor och använda till kakor och mos senare. De blir inte precis som nya, men duger fint i bakverk. Äppelkräm (kokt med kanelstång) med grädd-mjölk är en annan gammal klassiker i vår familj. Vinteräpplen kan ni ju lägga en enkellager i lådor och förvara svalt men frostfritt för att ha äpplen fram till nyår eller senare.

  • Liten med Mindre

    BS - skulle tro att det är smeten eller gräddningen som gör det. Är de torr-smuliga eller kladdiga? Fast EA är nog experten att svara på det.

    Om vi hade vägarna förbi skulle jag hämta upp lite av era äpplen. Visserligen har vi kvar på balkongen från snälla receptionisten, men inget mos i frysen. Fast nu går ju inte bilen åt det hållet i helgen.

    Hoppas sprutan går bra idag!

    Mindre får vara hemma med morfar idag, och det är tydligen kalas.

  • Liten med Mindre

    BS - jag skulle pröva ett annat muffinsrecept (andra proportiner smör/mjöl/ägg), men behålla smaksättningen om det var lyckat.

    Hos oss blir det någon form av lasagne ikväll. Har en jättesats tomat/morotsås som skulle funka fint i lasagne. (pastasås "första" dagen) Men jag funderar på att komplettera med kycklingbitar, eller blanda kyckling med typ spenat eller keso, eller nåt sånt, för att få lite omväxling.

    Ore - jag vill för allt i världen inte ha kant i bakluckan. Vi svor över gamla bilens kant, och all dykutrustning som alltid skulle lyftas o bånglas. Har du inte en liten lätt vagn är det nog rätt surt efter ett tag, att lyfta snöslaskig lerig vagn högre än nödvändigt. (För den är ju inte alltid så ren o fin som jag tänker på den i huvudet. )

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor