Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Stopp o belägg - jag måste få säga att själv tyckte jag varmt bad var alldeles fantastiskt under förlossningen! Eller - när maken väl fyllde på tillräckligt med varmvatten som barnmorskorna hade snålat med - då var det skönt och avslappnande. Slapp kämpa med min egen tyngd och otymplighet. Men förutsättningen var ju att vattnet inte gått...

    Lappis - reflekterade igår över att jag mest tänkt på det jobbiga med magen denna gång. Försökte då anamma Muggles (tror jag) inställning från Moa-graviditeten - "jag kanske inte är gravid fler gånger - dags att uppskatta magen för vad den är". Då kändes allt mycket bättre.

    Tittar för övrigt på två hus till helgen. Det ena är samma hustyp som vi bjöd på senast, men läget känns mer trafikerat=inte lika lockande. Det andra är ett över-renoverat 50-talshus som nog blir ruskigt dyrt, men det verkar lite spännande. Synd att de lyxat till på ett för oss oförståeligt sätt. Vi får se om vi kollar eller ej på söndag.

  • Liten med Mindre

    Telis - hässelby.

    Åhå - nu sätter biskvisuget in igen. Undrar om jag ska falla till föga, eller om det hjälper med äpplen och lite mer jobb?

  • Liten med Mindre

    Muggles - jag låg i badet 2 h, mellan 3 o 7 cm. Hjälpte även mycket eftersom jag skakade av frossa från att vi lämnade lägenheten. Det är inte lätt att slappna av då, eller under en skumpig bilfärd. (Är oändligt tacksam att det bara var fina vägar och inte grus!) 7-10 cm var gåstol och sängen i olika lägen, med lustgas.

    Krystning gick så fort för mig, men jag tror jag använde lustgas då med. Osäker.

    Vad gäller smärta så blev jag rädd efter att vattnet gick, runt 7-8 cm, och tänkte att ondare än så här vill jag inte ha. Då tog vi till lustgas som maken hjälpte mig med föredömeligt.

    Mmm...biskvi var gott förresten. Har tappat all karaktär att stå emot för tillfället.

  • Liten med Mindre

    Telis - om du har förtroende för din barnmorska - prata med henne om hur misslyckat samtalet var. Fast det har nog någon tipsat om redan. Du har i alla fall rätt att känna dig totalförvirrat efter det samtalet du hade med aurora.

  • Liten med Mindre

    Hmm...en helt OT fråga. Är jag kräsen/knepig som reagerar lite på att makens 3-dagars matplanering innehåller köttfärs, lövbiff och så köttfärs igen? Visserligen helt olika typer av rätter. Men blir det inte lite mycket "Mu" över det hela??? Är det bara jag som resonerar så?

    Det händer så ofta, så jag känner mig elak när jag kommenterar det hela, och han tappar lusten att komma på nåt.

    På tal om mu - Vi skrattade gott åt när några norrmän i Nice skulle prata med servitrisen som inte var så lysande på engelska, och de kunde ingen franska. -Is the meat "Mu" or "oink"? - No no, it's little "Mu". Så gulligt!

    Ungefär som när vi i Indonesien inte förstod var "da" var för kött (rädsla för att det skulle vara fladdermus=bat i någon förvrängd form). Gick över när servitrisen viftade på armarna och kvackade som en anka.

    På tal om ingenting...

  • Liten med Mindre

    Telis - om det är jobbigt för dig att ringa - kan inte din man ringa, som inte är lika personligt engagerad?

  • Liten med Mindre

    Japp - maken är bra att ha på alla sätt och vis.

    Ser fram emot färdig tacobuffé när jag kommer hem ikväll. Fast det är inte alltid hans tidplanering inkluderar faktisk tid för matlagning och extra tid för liten medhjälpare som ska gnaga på allt och pröva att skära, smaka sås, diska etc. Han som alltid skryter så över sin förmåga att planer och se framåt när det handlar om bilkörning...

    Är vi bra på att planera olika saker månne?

    Grattis till paraplyställ AM! Skoj att vinna något ni ville ha!

    Lycka till med kontraktsskrivning Muggles!

    Härligt med vagn på väg Ore! Det är väl jättesnart dags nu??

  • Liten med Mindre

    Telis o BS - jag har sovit som en prinsessa två nätter i rad, efter att ha kört lite gravidyoga. Sammanträffande? Lite pinsamt är att jag också har träningsvärkt/stel i rygg o nacke av de till synes banala rörelserna...

    Appropå tappa sömn då...

    (Kom inte tillbaks o påminn mig om glättigheten när jag sover illa trots yoga. )

  • Liten med Mindre

    Telis - maken har en uppgift under förlossningen - att se till att du får det du behöver.

    Du har fullt upp med förlossning som inte är din starka sida, då får han nog gaska upp sig och ha fullt upp med kravställande och annat som inte är hans starka sida. Nån utmaning ska de ha de små männen... Fast det krävs ju att han sätter sig in i vilka krav han kan/ska ställa...

    Telis igen - när flyttar ni in i huset?? När är det försäljning?

    Ego :
    Åhå - snart är det fredagfika!!! Och jag längtar hem till familjen! De var så mysiga i morse! Mmmm! Ska dessutom baka tårta (det blir kokosvarianten) så jag kanske får slicka skålen!!!

  • Liten med Mindre

    BS - men visst är det skönt att få vädra lite gnäll också?

    Tänkte jag bara skulle vara lite annorlunda mot vad jag brukar - och sprudla lite försiktigt när jag är uppåt och sover gott.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor