Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    AM - jag tror också på utmaningar, även om det är jobbigt när man utsätter sig för dem. Håller även med om det där med att ha kört fast. Men nu verkar det lossna med utmaningar på jobbet, och sen även att bli 2-barnsfamilj. Kanske nog med utmaningar för ett tag sen. Man kan säkert bli dyslektisk för mindre...

  • Liten med Mindre

    Early bird...före städerskan på jobbet. Maken tyckte jag skulle åka kommunalt för att slippa ev trafikkaos pga något toppmöte. Men det blir ju så ruskigt tidigt för att hinna jobba innan det är dags att hämta lillskruttan. Inte utan att jag längtar efter att gå hemma och skrota med barn igen. Vilket ju är positivt.

    Å andra sidan ska vi skrota ihop både denna o nästa helg när maken är på vift. Hmm...varför är inte jag på vift så ofta och länge? Kanske ska planera in lite tjejhelger. Fast dilemmat är ju att hinna umgås och titta ev hus de få helger vi faktiskt har.

    Ska i alla fall kräva mig några dagar ledigt själv runt jul, när de får stanna hos svärmor eller nåt. Hoppas det blir av! Skönt om jag fick skrota själv hemma, gå på rea etc. Drömmer redan!

    Både äppelpaj o sockerkaka lät mumsigt. Går och drar på planerna att baka en tarte tatin som jag tycker är supergott, men inte har något bra recept eller form för. Någon? Men äpplena på balkongen behöver ju konsumeras...

  • Liten med Mindre

    www.tasteline.com/Recept/tarte_tatin_-_fransk_appelkaka

    Hittade några recept på nätet. Vet inte om de skiljer sig så mycket från det jag har. Har i och försig inte använt smördeg som vissa recept föreslår.

    Funderar på om jag kan steka äpplen i en panna och sen lyfta över alltihop till en form som funkar i ugnen. Orkar inte skaffa en som funkar för både spis o ugn.

  • Liten med Mindre

    Jag har nog ätit den enbart, eller med en kula vaniljglass. Men var och en blir salig på sitt sätt. Maken äter ju sås med paj, så jag vet vad han skulle föreslå.

  • Liten med Mindre

    Oj, koko - hoppas mjölkfritt hjälper. Du har väl en viss övning i frågan i alla fall. Eller var det bara vete? Skönt att Conny tar det med ro än så länge. Kram till lill- o storprinsen!

    Lappis - menar du att maken är svårövertalat att åka till Rivierant?

    Funderar på att åka o ta vaccinet i eftermiddag. En på jobbet tror att hennes dotter ligger hemma och hostar grisar. Säkert lite sent för mig att vaccineras ifall hon smittar - men smittan blev mer påtaglig plötsligt. Usch o fy! Det var inge kul sist jag hade influensa, och det var ändå innan jag hade Mindre i magen. Så hosta och krax med hög feber inklusive mage lockar inte.

  • Liten med Mindre

    Grattis till tant då Snorkis! Alltid något att kunna börja om.

    Muggles - har du tagit fler prov efter din smyg-tant? Går det åt rätt håll?

    EGO: kände mig sugen och öppnade en påse salta mandlar som legat i lådan ett bra tag. Och nu är det ju dyngsvårt att sluta. Men det är ju snart lunch - så jag får hålla mig till en "överlevnadsnäve". (Saltåkvarns rostade o saltade mandlar är fantastiska, och dyra...)

  • Liten med Mindre

    Ore - varför vill du bära bebisen framåtvänd??

  • Liten med Mindre

    Kängu - vi bar Mindre en del i sele när hon var liten, vänd mot oss. Sen blev det inte så ofta när hon var större och hade kunnat sitta framåt. Nån gång ibland.

    Själv tycker jag resonemanget är sunt att ha barnet mot sig i vagn och sele så länge som möjligt, för att minska mängden intryck. Men många gör ju tvärt om idag, och jag vet inte om det är bebisarna eller föräldrarna som vill det. Kanske olika från person till person. Det funkar ju inte att ha barnet i vagnen hängades långt över kanten heller för att det vill se framåt.

    Men nåt som är fantastiskt mysigt nu är att kunna ha henne i bärstol på ryggen. Nån som sitter och trallar och pillar dig i nacken med jämna mellanrum. Önskar det blev av oftare. Tror dock inte det är nån höjdare för mig att bära så nu. Magen är lite i vägen för avbärarbältet.

  • Liten med Mindre

    BS - firade lite i tisdags när det visade sig att Mindre tangerar 10 kg. Sparrisen!

  • Liten med Mindre

    Telis - hej hej!
    Jag har en jättefin gjutjärnspanna - men den har trähanddtag och det vill jag inte grädda... Funderar på att leta upp någon billig järnpanna på loppis, men just nu vill vi ju bli av med saker, inte skaffa fler.

    Gissar oxå att vi inte kommer ha flyttat innan Grynet kommer, och då ska vi även klämma in i alla fall en byrå och en bebiskorg i lägenheten. Plus att Mindre säkert behöver lite större leksaker för större barn. Visserligen blir det inte bättre plats för att jag har en panna mindre i grytskåpet...men det känns så.

    Fast skicka gärna över ditt bästa Tatin-recept med äpplen. Måste jämföra med det jag har hemma som kopierades från franska kockfamlijen jag jobbade i. Eller i alla fall en bok de hade. De må ha varit knäppa rent allmänt, men intressant mat bjöd de i alla fall på.

    Ego - sällar mig till de som har ont i vaccinarmen. Och försöker idag blunda för alla braskande rubriker om folk som dör av vaccciner, eller läkare som är tveksamma. Suck för nyhetsjournalistik!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor