Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    BS - annars får ni hyra buss och boka hyttsill på Steninge slott. De visade glasblåsning, hade liten julmarknad, och sen en halvklassisk hyttsill (typ sill, kallskuret, ostkaka och annat åt det småländska hållet) när vi var där för några år sen.

    www.steningeslott.com/index.php&task=view&id=56&Itemid=125

  • Liten med Mindre

    Valnötter o ost är gott!

    Det tror jag på Telis.

  • Liten med Mindre

    Telis - jag gillar inte heller sill, men jag hittade saker som var goda ändå. Och miljön var det inte nåt fel på. Däremot hade de tagit dit en stand-up komiker som var pinsam... Bättre när det blev musikunderhållning istället.

  • Liten med Mindre

    Får oxå ädelost i helgen. Mums! Vi har knytiskalas och syrran med sambo fixar fläskfilé med ädelost. Föräldrarna tar med förrätt och vi ordnar tårta. Så blir det när vi inte har tid att fira alla födelsedagar.

  • Liten med Mindre

    Morrn morrn!
    Burr-kallt ute i morse, och snart får jag nog skicka ut maken att byta däck. Fördel med gravidmage är att jag slipper hjälpa till.

    Kan någon tipsa om en lunchrestaurang mellan Bromma och City/Centralen, för en sen lördagslunch under möhippa? Inte alltför dyrt. Funderade på ett café på Mäster Samuelsgatan, men det var ju givetvis stängt på lördagar enligt hemsidan.

    Vår lilla konstruktör hemma är heltänd på sina duplo-look alike klossar. Det första hon sa i morse när pappa kom in var givetvis inte pappa eller mamma, utan (L)EGO! Undrar om hon tjänar mer pengar som arkitekt istället för konstruktör månne???

  • Liten med Mindre

    Oj, låter opedagogiskt Telis.

    Gissar att du redan läst på en del, men annars är ju kunskap bästa försvar. Låna "Att föda", gå en profylaxkurs och skaffa mer input, och fundera sen igen. Lita till dig själv. Och strunta som vanligt i FL.

    Eller strunta i andras berättelser helt, och läs bara fakta om vad som faktiskt händer i kroppen, hur det kan kännas etc.

    Har du funderat på någon gravidyoga eller liknande? Tycker själv att jag fick en massa bra tips om hur jag ska lyssna till mig själv och hur det känns där. Närvaroträning. Ingen hård fysisk ansträngning, mer åt det "mesiga" hållet, men mest skönt.

  • Liten med Mindre

    Och - japp, har sovit betydligt bättre inatt efter att ha klämt in ett mammayogapass före sänggåendet igår. Boken man fick på kursen funkar fint när man väl övat övningarna en gång.

  • Liten med Mindre

    Telis - jag vet inte riktigt om de tar upp olika saker. Personligen tror jag att pilates jobbar mer med muskler och att stärka de inre muskler som är viktiga för välbefinnande under graviditet och förlossning. Kanske är super för din rygg? Yogan fokuserar dels på viss styrka, dels på koncentration, stretch och andning också.

    Säkert tar båda kurserna upp samma ämnen i olika omfattning.

    Jag gick denna kurs:

    www.estela.se/gravidyoga.php

    Kändes lite mesig emellanåt för en som gillar att träna sig svettig. Men övningarna är sköna ändå, och avslappnande. Är ingen jätteyogafantast dock, och har svårt att ta tid och gå ner i varv.

  • Liten med Mindre

    Telis - helt klart ska du testa på någon av dem, kanske framför allt för ryggens skull. Var inte pilatesen rolig/givande, så kan du ju köpa yoga-boken av Estela och yoga lite hemma.

    Nenne - hyperaktiv kisse det där. Huj vad sur jag skulle vara! Tyvärr går det ju inte att sätta dem i bur över natten heller.
    Hör också alltför ofta berättelser från svärmor om hur hela sängen är grusig och lerig för att kissen kommer hem mitt i natten från ösregnet ute. Ibland med en härlig natt-mus att smaska på. Urrk!

  • Liten med Mindre

    BS - möblerar om i systemet?
    Är det en livlig liten krabat?

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor