• Oupsie

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Hej hej!

    Har inte gjort annat än och städa och röja den senaste veckan så det har inte blivit mycket tid vid datorn. Nu har vi slutat för dagen i alla fall. Fortsättning imorgon? *pust*

    Grattis till Koko! Det lät verkligen dramatiskt så det var skönt att höra att ni mår bra. Grattis igen .

    Telis
    Vad trist att maken blev sjuk Men på sätt och vis kanske det var bra att det inte blev någon resa till USA just nu ändå med tanke på svininfluensan och Televinken.

    EA
    Är det din motorcykel på presentationsbilden? Eller är det makens?

    Snorkfröken
    Ser inte riktigt heller hur det ser ut för bilden blir så liten. Men det ser turkost ut och det känns som en bra badrumsfärg Som flera andra skrev så är det nog svårt att få ett helt ?tidlöst? badrum. Allt går ju i trender, både färger och storlek på kaklet. För några år sedan tror jag att det var mer poppis med terakottafärgade golv och detaljer i badrummen och innan det så var väl blått och vitt väldigt vanligt. Själva har vi vitt kakel och grå sjösten på golvet, som Cissi. Vi valde det för att det kändes neutralt och lätt att ha vilken färg vi vill på handdukar osv. Vågar ni så kör på glasmosaik. Det är snyggt tycker jag. Personligen hade jag valt att ha ett golv som går i samma färg som glasmosaiken för att inte blanda in för mycket färger. Om den här länken fungerar:
    www.eyemag.se/core/main.php&SITEID=09670

    Sidan 5, nedersta bilden till höger visar hur jag menar men med grått. På sidan 66 finns lite grön/turkost kakel som kanske skulle kunna matcha?

    Passionsblomman
    Hoppas att det blir en ordentlig budgivning!

    Har säkert glömt en massa men nu ska jag ut med hunden och sen ska jag sova. Är så trött *zzzzzzzzzz*

  • Oupsie

    Muggles
    Hoppas att efterkontrollen går bra.

    BS
    Funderar ni på att ge Iris medicin? Hade en klasskompis som fick sådan medicin, så nu i vuxen ålder tror jag att hon är ca 180 cm.

    MSW
    Grattis! Kul att komma in på den utbildning man önskar

    Snorkfröken
    Jag menade inte ränderna som sådana utan jag menade som ett exempel där mosaiken och golvet går ton i ton. Det finns så himla mycket snyggt att välja på så ni hittar nog något som ni gillar. En ytterligare anledning till att vi valde de färgerna som vi gjorde var att vi trodde att lägenheten blir mer lättsåld om vi har neutrala färger men planerar man att bo kvar längre så kan man ju ta ut svängarna mer .

    EA
    Kul med ny motorcykel! Hur ska den pimpas?

    Kängu
    Låter som en smart plan ni har, med jobb och föräldraledighet.

    Passionsblomman
    Hoppas att spolningen går bra.

    Ore
    Hoppas att det löser dig med din pappa och make. Aldrig kul med konflikter

    Har säkert missat en hel del, som vanligt Ha det så bra allihopa! Måste iväg nu...

  • Oupsie

    Kikar in lite snabbt...

    Passionsblomman
    Kram!!! Hoppas att allt löser sig till det bästa. Och du, det är inte så långt till Malmö. Om du tycker att det är långt får du väl komma och fika lite hos oss på vägen. Fast å andra sidan så är ni ju i princip framme då

    På tal om fika, vi har en Nespresso. Själv dricker jag inte kaffe men maken är väldigt nöjd med den. Det är smidigt för honom att fixa bara en kopp till sig när han vill ha.

    Får väl återgå till storstädningen här... är nog lika flitig som Sweet nu. Jobbigt och tråkigt är det men det blir förhoppningsvis fint när vi är klara.

    Ha det bra allihopa!

  • Oupsie

    Frullan
    Men herregud, sa de verkligen så! Ska man ha kontakt med den svenska sjukvården så ska man väl ha ett brutet ben eller nått som de inte kan ignorera, men ?ont i själen? är fanken i mig inte deras starkaste sida Hoppas att du hittar någon som lyssnar på sig och kan hjälpa dig. Sämsta ursäkten jag hört? det bästa är väl att ta tag i saker när det kommer upp och inte försöka dölja demonerna igen. Precis som du själv är inne på så är det inte så lätt att ligga på och ?kräva? saker om man inte mår bra för man saknar ju energin. Vad arg jag blir

    Piggelin
    Kul att du gillade den Tyckte att den var passande nu när jag håller på med så roliga ?hemmafrusysslor? hela dagarna

    Izzie
    Det är en av fördelarna med den tycker jag. Att det är smidigt att göra kaffe om det bara är en som dricker. Ska man däremot ha mycket gäster eller så tror jag att det tar för lång tid att fixa i den till alla men vi har vår gamla bryggare undanplockad i ett skåp om vi känner att vi behöver den.

    Telis
    Hur är det? Har du också blivit sjuk?

    Att det ska vara så dyrt att adoptera, livet är inte rättvist.

    Angående längd förresten, enligt formeln som AM berättade så borde väl alla bli längre än sin mamma (eller kommer jag ihåg fel, hittar inte formeln)? Själv är jag är kortast i min familj, ca 2 cm kortare än mamma och 4 cm kortare än min syster. Det måste ju vara jättesvårt att beräkna hur lång någon kommer att bli. Det jag tänkte på angående min klasskompis är att 180 cm är ju inte så långt för en tjej och om hon inte hade fått medicinen så kanske hon inte hade blivit så lång ändå?

  • Oupsie

    Hej allihopa

    Har inte haft tid att skriva eller ens smygläsa (bara lite sporadiskt ).

    Vitvaror har ni diskuterat i alla fall. Själv älskar jag vår induktionshäll och kan inte tänka mig någonting annat. Någon (inte här i tråden) trodde att man var tvungen att köpa en massa nya dyra grytor, men Ikea har en massa som fungerar alldeles utmärkt så det behöver inte var så dyrt. Vi har inte pyrolys i ugnen men det vill jag ha nästa gång det är aktuellt att köpa ugn. Tycker att det är dötrist att rengöra ugnen? Och tystgående diskmaskin! Det vill jag också ha, vår låter jättemycket

    Lapinette, vet du, jag hade en dålig dag igår men när jag läste ditt inlägg kändes det genast mycket bättre Det var skönt att läsa om någon annans lyckokänslor. Har inte följt tråden sååå länge men grundat på det jag läst här i tråden så är det på tiden att du får känna att du är lycklig. Det hoppas jag så klart att alla andra här inne i tråden också får känna, och av det jag har läst så har jag uppfattat det som att några här inne har det lite jobbigt just nu, så stödkramar till er!

    Förresten, träffade en tjej som precis blivit faster till ett barn från Sydafrika. Enligt henne så hade Sydafrika varit det ?snabbaste? landet att adoptera ifrån när hennes bror med fru hade påbörjat adoptionsprocessen.

    Jag tror inte heller att det är någon skillnad i känslorna till ett adopterat barn och ett biologiskt barn. Tänker bara på hur jag känner för min hund. Hoppas att ingen tar illa upp nu för att jag jämför barn med hundar? Trodde aldrig att man kunde känna så för en hund, men när vi hämtade hem denna lilla försvarslösa varelse så tog man på sig ett ansvar för dennes liv och välbefinnande. Snabbt väcktes känslor av, vad somliga säkert skulle kalla moderskänslor, ömhet, beskyddarinstinkt och kärlek. Men som sagt, hon är en hund så det kanske bara rör sig om en bråkdel av vad man skulle känna för en ?människovalp?, men hursomhelst är det en oändlig massa kärlek man kan ge till en annan levande varelse Med det inte sagt att man inte kan bli galen på dem med jämna mellanrum också, trots all kärlek .

    Mens? spontant låter 3 dagar som lite mens. Brukar man inte säga att det är normalt att ha mens 3-7 dagar? Då blir ju tre dagar lite, men helt normalt . Men det borde ju bero hur man räknar. Är det antal dagar som akupunktören menar är relevant eller mängden? Har en menskopp den har ju till och med gradering med milliliter så där kan man se exakt hur mycket mens man har? om man nu skulle vilja det. För min del behöver jag menskoppen i ca 3 dygn och sen räcker det med trosskydd i 2, ev 3, dagar. Upplever att jag blöder mindre mängd, men också en dag mindre än när jag åt p-piller. En positiv överraskning som nästan, nästan, uppväger hur mycket mer ont det gör att ha mens nu? Hoppas inte att lite mens skulle ha någon inverkan på hur lätt/svårt det är att bli gravid. Det låter inte så kul att äta något för att få mer mens. Håller med BS om att mens i sig är ett meningslöst lidande. Bläää.

    Muggles, hoppas att ni får huset. Finns det också ute på hemnet? *nyfiken*

    Telis är tillbaka. Frankriken låter toppen. Är lite ledsen för er skull att ni inte fick uppleva den fantastiska frukostbuffén på hotellet som ni fått för era sista dagar på semestern . Men ni verkar ju haft det toppenbra i Frankrike och USA finns ju kvar.

    Passionsblomman, vad fort allt verkar ha gått med husförsäljningen. Grattis och hoppas att ni kommer att trivas bra på det nya stället .

    Snaily, trist att din kompis ska flytta . Trodde också att det fanns ganska gott om jobb i din bransch. Du får flytta ner här och börja på kliniken där vi går. Där verkar de bli gravida på löpande band och de kanske ?smittar? .

    Snorkis, trist med vattenskador i båda badrummen . Är det ett gammalt hus ni bor i?

    Åh grattis till nio ägg också Nenne.

    Som vanligt har jag väl glömt en massa, men men? Ha det bra allihopa!

  • Oupsie

    Men vilka trista gäster Izzie! Men desserterna du gjort lät supergoda, mums.

    Snygg badmössa AM Gillar också dagens namn. Det ena finns i min släkt också och det står på min ?fina namn-lista?

    EA, skaffa dig ett projekt. Kanske inte det bästa rådet att ?begrava sina känslor? men ibland kan det vara skönt att vara upptagen med något annat som gör att man inte har tid att tänka så mycket. Kram.

    Tinga, det låter som att ni börjar komma i ordning i huset. Skönt. Har inte läst så mycket på ett tag men som jag förstått det så har det gått lite framåt med maten och vikten?

    Snorkis, badrum är sååå dyrt. Men ni kommer att få två jättefina badrum när ni är klara, även om det är jobbigt nu. Var det något konstruktionsfel som gjorde att ni fått vattenskador i båda badrummen? Badrum borde väl ha lite längre livslängd än så i vanliga fall? Hoppas att allt går bra hos gyn.

    Telis, trist att bli sjuk. Särskilt på semestern! Krya på dig!

    Vi är bjudna på dop och jag funderar på doppresent. Var det inte någon här inne som föreslog tårtspade? Jättebra förslag tänkte jag och kom på att jag sett en som jag tyckte såg snygg ut i en annons. memagab.se/fileadmin/mema_gab/Bestick_Alice2_01.jpg Tänkte att en sådan kanske kunde vara bra för då finns ju möjligheten att samla på mer i samma serie. Men den fanns inte i nysilver, utan bara i ?vanligt? silver så den kostar 2 500! Liiiiiite dyrare än vad jag hade tänkt mig kanske. Sen kom jag att tänka på Arne Jacobsens tårtspade från Georg Jensen, royaldesign.se/viewitem.aspx , och kanske även ge ett par dessertskedar eller gafflar. Men vad tror ni, tror ni att den är så pass klassisk att hon som får den vill använda den om en 20-30 år eller kommer den att kännas ?sååååååå 00-tal?? Annars är ju den överkomlig i pris och det finns möjlighet att köpa till fler saker i samma serie om man vill. Personligen är jag dock inte så förtjust i knivarna i samma serie. Är det någon som har ett bra förslag eller andra tankar och idéer?

  • Oupsie

    EA&MJ skrev 2009-09-15 16:05:42 följande:


    Oupsie-projekt har jag redan! Motorcykelkörkort! Men det hindrar inte känslorna från att komma.....
    Ja, jag kom på det efter jag hade postat... du har ju din motorcykel. *glömsk* Det är nog svårt att hindra känslorna från att komma, antagligen omöjligt. Det viktiga är att inte låta känslorna ta över och få dig att må dåligt. Och jag vet, det är lättare sagt än gjort...

    Angående doppresenten så behöver det inte vara en tårtspade men jag tyckte att det passade bra med tanke på hur många tårtor/kakor/pajer som dopbarnets mamma och jag har bakat ihop i våra dagar Lite symboliskt sådär på något sätt. Och som ni säger, en tårtspade kan ju vara udda men jag gillar saker som matchar. Har själv en uppsättning silverbestick som jag tycker är kul att använda. Men det är svårt att veta om den lilla damen som ska döpas kommer att bry sig om sådant när hon är vuxen.

    Nenne, åtta ägg låter bra .
  • Oupsie

    Ja, jag har funderat på barnkammarboken också. Var det här i tråden som någon sa att en av dem var bättre än de andra?

  • Oupsie
    nennesjuttioåtta skrev 2009-09-15 16:38:15 följande:
    köp jeepen.
    Ja, om tänk om man hade kunnat göra det.

    Får fundera lite på doppresent, ingen brådska än.

    Nehe, nu måste jag ut med hunden. Trevlig kväll allihopa .
  • Oupsie

    fru AM skrev 2009-09-16 13:20:55 följande:


    Apropå tårtspadar så måste ni se denna (har försökt beställa men den är tillfälligt slut): www.presentkuriren.se/presenter/5/534/Lyxigt/...Kanske ingen doppresent men en bra present annars!
    Oh, my good! Den hade ju varit perfekt till den här lilla prinsessan! Hihi, tror att hennes mamma hade gillat den .
Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor