• Oupsie

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Piggelin, vad bra att det verkar vill göra något åt situationen. Skönt att du kunde sova bättre.

    På tal om märklig inredning i hus. Kolla in hur fint elementen matchar övrig inredning i badrummet/toaletten .
    w4.objektdata.se/mediapresentation/bildlista.aspx&develop=&firmanr=24389&objGid=OBJ27350_992881907&dbSpace=47&groupName=&mediaGid=&site=wp

  • Oupsie

    Hihi, visst var det fint .

    Snorkis, du blir inte inspirerad till er badrumsrenovering då ?

  • Oupsie

    Stoppade läderluckor? Hmm, det låter annorlunda, helt klart.

    Liten, en liten släng av dyslexi? Tror i så fall att det beror på att du är stressad och trött kanske?

  • Oupsie

    Snaily, ja eller hur. Köket också tror jag. Lite lagom retrokänsla . Vi ska inte köpa hus just nu, tyvärr.

    BS, kul att hon ville visa upp sig idag så ni slapp att leva i ovisshet .

    PB, förstår de inte småländska? Hujedamej Han lär sig nog snart din son. Skönt att han verkar få lite nya kompisar.

  • Oupsie

    God förmiddag i tråden.

    Åh, en kamin. Det skulle jag också vilja ha. Men det kanske inte blir så lätt att installera i en lägenhet... En kanin däremot hade ju fått plats men med tanke på vår hunds intresse för sådana djur hade det nog inte varit en så bra ide .

    MSW, kan du inte hänvisa till föreläsningen? "Tabell från Namn Efternamns föreläsning datum år".

  • Oupsie

    Cissi, hoppas att ni får huset då Om det inte finns några bud än så kanske ni till och med kan få det för ett lägre pris än vad de begärt? Det låter väl som en bra lösning att pendla åtminstone i början. Det går ju snabbt med flyget.

    Här är en till som tycker att det är intressant med genusfrågor.

    Vickan, ja och Ore tyckte också likadant. Du får väl testa MSW och skylla på oss om du får anmärkning på det . Visst kan det vara så att föreläsaren har fått det någonstans ifrån men jag har lärt mig att man ska hänvisa till källan som man själv har sett/hittat/hört. Ibland går det ju inte gå tillbaka till ursprungskällan och då får man ta det näst bästa. Om inte föreläsaren angett varifrån tabellen kommer ifrån så kan du ju inte gå till ursprungskällan.

  • Oupsie

    MSW, hittade i ett PDF-dokument med instruktioner för skriv- och refernsanvisningar från Malmö Högskola:

    Där står:
    "I vissa kursuppgifter uppmanas studenterna att hänvisa till föreläsningar. Detta rekommenderas emellertid inte i examensarbetet, vilket är ett arbete som publiceras och sprids
    utanför högskolan. Det kan vara svårt och ibland omöjligt för läsaren att i sådana fall spåra och följa upp en föreläsningsreferens. Vi rekommenderar därför att i första hand
    hänvisa till tryckta källor. Men i kursuppgifter som inte publiceras kan föreläsningar refereras enligt följande i brödtext: Ex.: Enligt en föreläsning om barnens rättigheter (Asp, 2003-12-12) finns det goda skäl?

    I referenslistan samlas föreläsningsreferenserna under en särskild rubrik (se avsnitt 2.3)"

    www.mah.se/upload/LUT/Enheter/LFH/BUV/Skrivreferbuv.pdf

  • Oupsie

    Har aldrig förstått mig på Harvardsystemet Tycker att Oxfordsystemet är så mycket smidigare att använda men det är väl en vanesak.

  • Oupsie

    BS, min kompis har en kanin och när vi är där och hälsar på så släpper min hund inte kaninen med blicken. Jag vågar inte lita på att hon inte skulle göra något med den stackars kaninen om hon hade möjlighet . Hon sitter i flera timmar och bara stirrar på kaninen. Tänk om hon kunde ha den uppmärksamheten på mig när vi är på appellplan .

  • Oupsie

    Snaily, det kanske kan vara skönt att ha någon i familjen att prata med. Kram!

  • Oupsie

    *läser i kapp lite*

    Jag instämmer också i hurraropen för svenska kyrkans beslut. Läste en artikel i Aftonbladet för ett par dagar sedan som jag tyckte var bra. www.aftonbladet.se/kultur/article5992089.ab

    Vickan, blir lite nyfiken på vilka samfund du är med i. Är själv med i svenska kyrkan men min man släkt är med i ett annat samfund. Undrar vad de säger om svenska kyrkans beslut? Har tyvärr inte fått intrycket att de har så högt i tak i sin organisation om man säger så. Å andra sidan så är det ett ganska stort samfund och jag tror att det finns många olika åsikter inom den. Precis som inom svenska kyrkan.

  • Oupsie

    Angående genusfrågor så tror jag också att vi vuxna formar barnen mer än vad vi kanske är medvetna om. Dessutom tror jag att det är lättare för flickor att få vara ?pojkiga? än det är för pojkar att få leka med saker som anses ?flickiga?. En kusin till mig ville ha Barbiedockor precis som min syster och jag hade och hans pappa blev förfärad, men till slut fick han en Barbie och en Ken. Min bästa kompis när jag var liten var kille och han ville också ha målade naglar precis som jag hade, men han fick bara ha lite nagellack på tummen för att inte reta upp sin pappa? att jag lekte krig i skogen var däremot helt ok. Jag och min syster hade en massa lego när vi var små och även om vi hade lego som skulle byggas som stall och hus och annat tjejigt hade vi även pirater och riddarborgar. Nu när man tittar på legohyllan i leksaksaffärerna så är allting uppdelat i tjejlego och killego. Tjejlego är rosa och prinsessor och hästar och inte lika mycket klossar som man kan bygga med själv. Min lillasyster och jag hade också många Barbiedockor men vi tyckte att de hade så fåniga kläder (prinsessklänningar) för ?det kunde man väl inte ha på jobbet!? . Är nog också en rödstrumpa som Mugglan, min mamma kallar mig för det i alla fall .

    Jag upplever att det fanns mer könsneutrala leksaker när jag var liten än vad det finns nu. Tycker att allt ska vara så himla rosa och prinsessigt när man ska köpa presenter till makens systerdotter.

    Håller med Lapinette, bara för att man själv har en stil hemma betyder inte att man inte gillar andra. Jag gillar både mer ombonade lite gammaldags stilar och mer moderna. Det som jag har lite svårt för är när det är för minimalistiskt och allt är vitt, vitt, vitt samt djurmönstrat. Funderade på vilket rum i vår lägenhet som skulle vara typisk för oss men kom fram till att alla rum har någonting som ska fixas för att vara klart...

    Är också sugen på en massa onyttiga saker men det känns dumt att få i sig en massa kalorier för något som man ändå inte känner någon smak av? får väl vänta tills förkylningen gått över. Fick Allt om Mat igår och där fanns en massa recept med choklad. Bland annat hade de en choklad- och kokoskaka som påminner om receptet du hade Liten men i det receptet skulle man ha choklad med blåbär i. Sen hittade jag det här receptet igår www.bakakaka.se/franskchokladkaka som jag blev sugen på att prova.

    Trevlig fredagskväll på er allihopa .

  • Oupsie

    Telis, skönt att allt såg bra ut och bra att du talade om för din BM om din aurora-BM. Hon borde ju inte vara en aurora-BM överhuvudtaget. Hoppas att du får en bättre nu.

    Snorkis, ?så oupplysta *stampar med foten i marken*?, haha. Håller med dig. Någonting som gör att jag går igång är uttalanden av typen: ?Åh, jag är såååå trött på allt det här genustramset, kan inte bara tjejer få vara tjejer och killar få vara killar?!!?. Det är ju det som är själva grejen, att alla ska få vara som de är utan att någon ifrågasätter deras beteende för att det inte stämmer in i föreställningen om deras kön.
    Hur långt har ni kommit på Kalla fötter? Såg en eller två säsonger men sen slutade jag se på den och när jag sen såg ett avsnitt i en senare säsong så blev jag väldigt förvirrad .

    Izzie, jobbigt med en krävande chef. Hoppas att det blir bättre snart.

    Ea, det låter som att det är bäst att ringa och kolla för säkerhets skull.

    Hattis, låter jobbigt. Har det alltså kommit tillbaka efter ett uppehåll?

    PB, jobbigt med magsjuka . Synd att du missade högskoleprovet. Vad vill du läsa? Skönt att sonen är glad och att du hittat ett bra hem till kattungen .

    Ore, tycker också att det är svårt att slänga saker men jag tycker det är så skönt när man väl har slängt det .

    Läste på aftonbladet att Katrin Zytomierska är gravid. Tydligen har hon sagt (om man nu ska tro på tidningen) att hon ska vara en hård mamma och att hon ?kommer att vara den som slår barnen?. Hon ska också skriva i sin blogg om hur jobbigt det är att vara gravid. Dum som jag är så googlade jag fram hennes %&¤#&%# blogg och läste vad som stod där . Menar hon vad hon skriver eller vill hon bara provocera? Hon skriver verkligen helt absurda och, i vissa fall, rent stötande saker och så läser man i kommentarerna att folk tycker att hon är rolig! Jag förstår nog inte hennes humor?

    Maken är ute och dricker öl och jag sitter hemma och snorar. Kul lördagskväll Men jag ska passa på att ?se ikapp? ett par avsnitt på Greys Anatomy. Missade de sista avsnitten förra säsongen så jag har inte sett något på den nya säsongen heller. Har hört att det ska vara några ledsamma avsnitt så jag får väl ladda med lite (fler) näsdukar . God kväll allihopa!

  • Oupsie

    Oh, hotellnatt Telis. Vad trevligt! Och gott med hotellfrukost .

  • Oupsie

    Koko, vad skönt att lillebror mår bättre!

    Snorkis, rosa är en av mina favoritfärger också så om jag hade barn så hade h*n absolut fått ha rosa kläder . Har till och med rosa halsband till min hund . Inte helt lätt att hitta i hennes storlek eftersom rosa halsband mest tillverkas till små hundar . Gillade också kalla fötter men det började visas på en tid som inte passade mig och då slutade jag se det. Harry Potter gillar jag också . Har bara sett filmerna men alla säger att böckerna är bättre så man får väl läsa böckerna någon gång i framtiden.

    Nenne, får jag också se din blogg?

    PB, ja du, Katrin är väl någon slags programledare för Idol och så har hon en blogg. Jag vet inte riktigt, mer än att hon hamnar i blåsväder lite då och då i tidningarna. Jag blev bara så himla arg när jag läste på hennes blogg igår där hon bland annat skriver om hur människor som hon aldrig skulle få missfall. Det är bara svaga personer som drabbas av det, precis som utbrändhet . Jag fattar ju att hon skämtar när hon säger att hon kommer att vara den som slår barnet men skämtar hon när hon säger att hon inte skulle kunna få missfall för hon skulle inte ?ta det så hårt?? Skulle det vara roligt? Eller menar hon det? Så ursäkta mitt lilla utbrott på henne och så ber jag om ursäkt om det är någon i tråden som är polare med henne och tycker att hon är jätterolig.

    PB igen, det låter som att du har en plan, eller nästan en plan i alla fall . Det finns hur mycket som helst att läsa så det är svårt att bestämma sig. Men att läsa om hur man drivet ett företag tycker jag låter smart.

    Lapinette, ja fy vilka jäkla avsnitt! Satt här hemma i soffan med tårarna rinnande.

    Telis, oj, det måste vara en bra profylaxkurs om det till och med låter coolt med förlossningar . Håller tummarna för en bra budgivning.

    Angående genusfrågor, ?Anna Anka? har ju sin åsikt klar i alla fall (fortsättning på AM:s länk)



    Vad nyfiken jag blev på hur Telis hall ser ut, och Vickans kök. Blev dessutom sugen på att slutföra ett par av mina projekt i hemmet när ni pratar så mycket om inredning. Ett av projekten är att hänga upp gardiner (rosa ) i sovrummet. Projektet avbröts av att jag inte hade någon rosa tråd hemma för att fålla gardinerna. Hur länge sedan det var ska vi nog inte prata om . Sen har jag hittat en bänk till hallen på Ikea men sen kom jag på att det är ju lov den här veckan så det lär ju vara fullt med folk? Hmmm, undrar om man ska våga sig dit ändå?

    Är det någon som har ett bra tips på GoreTex-kängor? Var ute på hundträning idag och den ena av mina kängor läckte tydligen som ett såll! Kändes som att gå med en bassäng i skon . Har inte ens haft dem i ett år. Borde de inte hålla längre? Fy fanken vad kallt det var! Stackars mig .

    Nu är det dags att sova.

  • Oupsie

    Tinga, vilket jobb ni har. Förstår att det måste vara frustrerande. Men det låter ju lovande att de har fått smak för ostbågar. Kul att båda två börjat gå också och att de börjar prata, vov vov och bäähbääh, vad gulligt . Kram.

    BS, jag gillar dagens namn och det har ju dessutom en väldigt fin betydelse tycker jag.

    Koko, vad skönt att han har sovit ordentligt i natt. Allt blir så mycket lättare om man inte är helt slut av sömnbrist. Stearin , men det är väl vattentätt så det skadar nog inte .

    Snaily, Lundhags alltså. Får väl gå en runda på stan och se vad jag hittar. Usch, tycker inte att sådana saker är kul att köpa men man vill ju gärna vara torr om fötterna .

    AM, ett bibliotek skulle jag också vilja ha. Med en öppen spis, där man kan sitta i sin tweedkavaj och dricka whisky med jakthunden sovandes på golvet . Fast den bilden passar nog bättre in i en herrgård på landet än i en Östermalmsvåning. Hoppas att Livia kan hjälpa dig i vagnfrågan .

    Sweetstreet, känner igen mig i din beskrivning om hur roliga saker plötsligt blir till ?måsten?. Hoppas att det lugnar ner sig lite snart för dig. Ta hand om dig! Kram.

    Ea, kan ni inte ta en restresa eller nått nu i vinter istället? Det hade jag gjort . Eller är det en massa förberedelser som måste göras innan ivf som gör att ni måste vara hemma? Kan inte så mycket om det där.

    Är så sugen på att åka iväg någonstans över jul. Vill inte ta någon diskussion om var vi ska fira jul... någon som har en sandlåda där jag kan sticka ner huvudet?

    När jag har fått upp mina gardiner så kan jag skicka in en bild till Telis, men det blir först nästa vecka. Om jag inte fuskar med prioriteringarna .

    Har jag glömt något nu? Antagligen, men kram till alla som vill ha.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor