• Oupsie

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Telis, vet inte om jag hinner att baka en testtårta. Så antingen får jag chansa att det blir bra eller så får jag ta ett gammalt beprövat recept.
    Det finns ett skomärke som heter Legero, vars skor ofta har gore tex. Brandos hade några modeller men jag har sett andra modeller i skoaffärer www.brandos.se/legero-damskor-95/ .

    Tinga, men vad jobbigt ni har det . Trodde att det började bli bättre. Hoppas att ni kan få avlastning och den hjälp som ni behöver. Förstår vilket frustration ni måste känna för precis som AM skriver, mat är bland de mest basala behoven vi har och som förälder så vill man så klart att barnen ska äta. Stödkramar!

    AM, råbiff låter inte så kul och inte blåsor heller. Hoppas att det läker fint och bra, och snabbt!

    Nenne, grattis till eskimåerna!

    Victory, beklagar sorgen, så overkligt att det är svårt att veta vad man ska säga. Vilket fint tal du skrivit. Tårarna började rinna när jag läste.

    Vickan, hoppas att du får tabletter idag så du slipper ditt illamående, för det var väl därför du skulle till doktorn? *förvirrad och glömsk*

    Cissi, det är två fina namn som ni har som förslag och det kommer att bli bra vilket det än blir. Hoppas att du kan njuta av din vistelse i Blekinge och att du får den hjälp du behöver för att må bättre. Stödkramar!

    Passionsblomman, vad skönt att ni är på plats. Arbeta inte för hårt bara, ni har tid på er att komma i ordning.

    Liten, ?Hallå? hihi

  • Oupsie

    Järnkoll, bra att jag håller reda på när du ska till doktorn men glömmer bort saker som jag ska göra själv Kom på igår att jag ska skriva en rapport som ska vara färdig på fredag. Hade helt glömt ...

  • Oupsie

    Kikar in lite snabbt...

    Men Nenne, åh nej . Hoppas innerligt att det är ett falsklarm. Måtte det vara så, *stora stödkramar till Nenne*.

  • Oupsie

    Men fy f*n vad j*vla orättvist Nenne
    Så ledsen för er skull

    Kramar

  • Oupsie

    Har inte varit inne och skrivit på ett tag men jag har smygläst en del...

    Först av allt, stort grattis till Frejis och hennes man till Bumsisbebis!

    Grattis till den nya tjänsten Liten!

    Muggles, så det verkar som att det blir det hus ni vill ha! Vad kul!

    BS, äppelpaj, äppelpaj, äppelpaj! Vill du ha mitt favvorecept?
    Skiva äpplen tunt och lägg i en pajform och strö över kanel efter tycke och smak. Blanda 2,5 dl socker, 2 dl vetemjöl, 2 dl havregryn och 1-1,5 tsk bakpulver. Smält 150-175 g smör och blanda ihop till en deg. Det blir som en smuldeg ungefär och smula den sedan över äpplena och sätt in i ugnen 20-30 minuter i 200 grader. Tack vare det smälta smöret och sockret blir pajen lite ?knäckig? servera med vaniljsås eller vaniljglass. Mums .

    Snorkis, vilken fruktansvärt oprofessionell barnmorska! Hur kan man bara säga så? Slappna av? Hade haft väldigt svårt att kunna lita på någonting hon säger efter de uttalanden som hon gjorde.

    Vickan, ojdå, det låter lite snurrigt med en eventuell flytt på grund av jobb. Hoppas att allt löser sig till det bästa .

    Nenne, Nancy låter ju helmysig. En liten katt med en stor personlighet .

    Ego, jag kanske kan ta över deppmanteln från er andra ett tag? Jag hoppas innerligt att ni andra snart kommer att slippa den. Jag mår inte så bra . Jag är deprimerad, bara att inse, och jag vågar inte hoppa på barnkarusellen så som jag mår just nu. Vissa dagar är helt ok, ibland till och med bra, men alldeles för många dagar är bara nattsvarta och jobbiga. En av de jobbigaste sakerna är att det påverkar mitt minne och min koncentrationsförmåga, jag glömmer saker och ting hela tiden och går runt som i ett jäkla vakuum. Tur att jag inte har ett barn nu för då hade jag säkert glömt den stackaren någonstans. Höll på att glömma hunden i bilen för ett par dagar sedan, plockade ut det jag skulle från bagaget och stängde luckan och började gå när jag kom på att hunden som satt i sin bur i bagaget säkert också ville följa med . Hon såg lite förvånad ut när jag öppnade luckan igen för att släppa ut henne? Och arg är jag också, tänkte på det som Passionsblomman skrev för ett par dagar sedan. Blir irriterad för ingenting, stackars min make . Vår plan var ju att försöka nu i höst, precis som du kom ihåg Snorkis, men jag vågar inte. En graviditet hade kanske fått mig att må bättre, någonting att glädjas över, men samtidigt tycker jag INTE att det är en bra anledning till att försöka bli gravid. Dessutom vill jag inte ens tänka på hur uteblivna plus efter att ha försökt kommer att påverka mig när jag redan mår som jag gör . Satan säger jag bara, satan helvetes jävla skit?

    PB, by the way, synd att du blev avstängt, men du satte nog bara ord på det som många andra tänkte .

  • Oupsie

    Vad gulliga ni är! Tack så mycket för alla kramar, det värmde verkligen .

    Jag har fått hjälp, så det är på väg att bli bättre. Tyvärr går det kanske inte lika fort som jag hade hoppats att det skulle göra. Jag har fått ?verktygen? att arbeta med det men det tar sin tid ändå. Det är just som Muggles beskrev, att lära sig tänka på ett annat sätt för att inte hamna i en dålig spiral.

    Jag har varit deprimerad innan och ätit medicin för det i ett par omgångar. Problemet tror jag är, eller rättare sagt jag är övertygad om det, är jag aldrig tidigare fått någon ordentlig samtalsterapi. Medicinen lindrar ju symptomen men den ?botar? ju inte problemet. Precis när jag började plugga blev jag deprimerad och var i kontakt med Studenthälsan och fick tabletter men de hade inte tid eller resurser att ge hjälp för något som inte specifikt hade med studierna att göra, t ex studiestress och tentaångest. Så jag åt mina tabletter och efter ett tag började jag trappa ner och mådde helt ok. Sen kom det tillbaka efter ett par år och jag valde då att kontakta primärvården och där fick jag även, förutom tabletter, prata med en kurator men jag upplevde inte att det hjälpte. Hon lyssnade mest och sa inte så mycket, det finns ju lite olika skolor... Efter ett tag trappade jag ner igen och genom att hålla mig ordentligt sysselsatt och le så gick det ganska bra att hålla det tillbaka. Men när det var dags att skriva uppsats så rann all must ur mig och jag hade inte heller kvar det som hållit mig för upptagen att känna efter. När jag ser tillbaka så är det inga stora dramatiska händelser som löst ut det utan snarare flera ("mindre") händelser som varit jobbiga och som till slut fått bägaren att rinna över. Det fungerade ju uppenbarligen ett tag att låtsas som ingenting men till slut så kommer det tillbaka. Nu har jag haft kontakt med en terapeut med KBT-inriktning som har hjälpt mig att lära mig hantera tankarna och hur jag ska göra för att ta mig upp ur den där onda spiralen. Det tar sin tid, men det är bättre nu än vad det har varit tidigare så det går åt rätt håll. Har dragit mig från att komma in här för till slut så måste jag ju tala om för er att vi bestämt oss för att vänta. Det känns absolut som rätt beslut men samtidigt känns det tråkigt.

    Nenne, jag tror också att det kan vara bra för er att få prata med någon med tanke på allt ni går igenom. Primärvården kanske också har någon som kan hjälpa er? Om jag ska hänga kvar här med er? Ja, om jag får det så hänger jag gärna här lite. Gillar att ?prata? med er här i tråden .

  • Oupsie

    Hade börjat skriva ett inlägg innan men fick gå ifrån datorn ett tag så nu får jag justera det lite?

    Oj, Telis! Hus, vad roligt! Grattis! Finns det kvar på hemnet undrar den nyfikna Oupsie?

    BS, Lova kanske? Iris och Lova låter väl bra?

    Snaily, men det måste vara skönt att det går så fort ändå?

    PB, jag undrade om din vinkällare igår. Fick Allt om Mat i brevlådan igår och de hade testat alla viner på systembolaget och betygsatt dem. Där kanske finns lite köptips om du vill ha .

    Hej hej Annelajan!

  • Oupsie

    Vad skönt att jag får vara kvar Hade saknat er, men ni hade i och för sig inte kunnat hindra mig från att smygläsa

    Telis, jag tror också att KBT är bra. Det finns ju flera undersökningar som menar att det är den mest effektiva metoden att motverka depressioner och ångest m.m. Men det finns säkert studier som säger att andra metoder är bättre också Huvudsaken är nog att man hittar något som man känner passar en själv och som man kan tänka sig att jobba med, för det går ju inte automatiskt.

    Am, måste fråga, Tidsfascist? Hur är man då?

  • Oupsie

    Snorkis, så ska du verkligen inte känna! Klart att du undrade, det är väl det som hör den här tråden till . Du kom ju ihåg rätt, vi hade ju en plan men nu blir den lite förskjuten bara. Det kommer att ordna sig, som sagt, det går framåt, om än lite sakta .

    Fru L, lycka till med IVF. Hoppas att det fungerar för er .

    Oh, allt snack om choklad gör mig väldigt sugen. Funderar på om jag ska göra den där chokladkakan (som jag tänkt göra i flera dagar men som jag inte har orkat göra) ikväll? Det hade varit gott...

    Nu ska jag ut med hunden, ha en trevlig fredag allihopa!

  • Oupsie

    Dumlekaka låter smaskens Men jag hade ett annat recept som jag hade tänkt mig, å andra sidan är man väl inte sämre än att man kan ändra sig

    Lektion i att dricka skumpa:
    Häll upp i ett glass. Drick. Njut

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor