• Oupsie

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Tårtspaden från Georg Jensen är kanske lite svår att använda. Vi fick en sådan i bröllopspresent så jag letade upp den och kollade lite på den. Tror att den kan vara svårare att använda om man är vänsterhänt kanske? Hittade förresten sex stycken tårtspadar här i mina gömmor. Kanske ska ge henne en av mina egna Det jag är lite rädd för när det gäller den tårtspaden är som sagt att den kommer att kännas jäkligt passé när det är dags för henne att använda den. Därför kanske det hade varit bra att hitta någon mer klassisk. Har fastnat i tårtspade-idéen nu.

    Gick in och läste tråden med Victory igår kväll. Så fruktansvärt! Satt i soffan och grät . Sånt tror man ju bara inte kan hända en så ung människa *ryser*.

  • Oupsie

    Muggles, hoppas att ni får det hus ni vill ha. Och att det är mensen som kommer.

    Liten, håller tummarna för att du får jobbet.

    Lapinette, skönt att komma igång med kursen även om den inte är på engelska.

    Nu ska jag återgå till mina hemmafrusysslor...

  • Oupsie

    Lapinette, i vår lägenhet hade de förra ägarna satt en skokartong för att dölja och sen målat den i samma färg som väggen. Så om du inte har någon kartong hemma som passar så är det väl en utmärkt ursäkt till att ut och shoppa skor .

  • Oupsie

    fru AM skrev 2009-09-22 16:20:29 följande:


    Eller stövlar om du behöver en större kartong! Shoppa, Lappis! SHOPPA!!!
    Ja, stövlar är nog bättre!

    Har du mindre ont i benen idag AM? Blåmärken i 2-3 månader låter som en lång tid. Men det blir ju fint sen.

    Telis, vilken trist start på jobbet efter semestern. Så jobbigt att hamna i skiten för att andra inte gör det de ska .
  • Oupsie
    Lapinette skrev 2009-09-22 16:21:14 följande:
    Oupsie - har en massa sparade skokartonger ... fick senast i helgen ett par nya skor av maken. Måste bara hitta en med rätt storlek.
    Då finns det förhoppningsvis någon hemma som passar, eller nästan passar i alla fall. Det borde väl gå ganska lätt att korta av en redan färdig kartong.
  • Oupsie

    Muggles, trist att det visade plus. Hoppas att det går bra på torsdag och att du slipper skrapning.

  • Oupsie
    Ore skrev 2009-09-22 16:33:51 följande:
    Skomani? Jag? Nää, men det är mest för att jag i princip aldrig hittar de skor jag vill ha... Annars hade jag haft mååånga par...
    Samma här. Tycker det är jättesvårt att hitta skor. Men i förra veckan hittade jag faktiskt ett par stövlar i ridstövelmodell. Det fanns mycket "ridstövlar" så du hittar nog några med en bra klack.
  • Oupsie

    Liten med Mindre skrev 2009-09-22 16:37:45 följande:


    Mumsa för mig med Nenne!Ore - om jag och mina fötter kunde hitta sköna skor skulle jag nog också ha fler användbara par. Nu är vi en kräsen kombination, försvårat av breda stadiga vader.
    Breda vader Det är hopplöst svårt att hitta stövlar då! Har samma problem men de jag hittade förra veckan var sådana som var extra breda i skaften. Först hittade jag dem i en affär men tyckte att de var lite väl dyra. Gick sedan till min favvo-skoaffär här i stan och där hade de precis samma stövelmodell för 500 kronor lägre pris! Har bestämt mig för att aldrig handla skor i den andra butiken .
  • Oupsie

    Jag har en fråga till alla som gillar kakor och tårtor

    Jag ska göra en tårta till helgen och funderar på att göra något med nyponousse och vaniljmousse. Lite som nyponsoppa och glass, fast i tårtform . Så funderar jag på om jag ska göra en biskvibotten till tårtan. Har ett recept på en tårta där man lägger två biskvibottnar på varandra med ett lager chokladtryffel emellan. Så det jag funderar på är om ni tror att chokladen passar med nypon? Fast å andra sidan så passar väl choklad till allt . Skulle ju kunna göra bara en enkel botten istället. Vad tror ni?

  • Oupsie

    Liten, ok. Själv älskar jag choklad i kombination med t ex hallon, apelsin och passionsfrukt. Men choklad och nypon har jag aldrig testat och jag vet inte om det fungerar. Hoppas att du snart får besked angående tjänsten. Jobbigt att gå runt och vänta så.

    Snaily, hoppas att du får en bra tur söderut efter en jobbig dag och grattis i efterskott!

    Trevlig kväll allihopa!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor