Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Har bilbarnstolsfunderingar idag (igen), mycket riktigt är det så att vår stol bara är godkänd för 18 kg bakåtvänd i baksätet, så om vi vill flytta bak Iris så måste vi vända på stolen. Å andra sidan är hela stolen oavsett position bara godkänd för 25 kg och där är vi ju snart, 1 kg kvar. Fast jag gissar att gränserna är hyfsat väl tilltagna. Dessutom så börjar remmarna bli för korta, de går inte att dra ut mer och med tex vinteroverall kommer vi aldrig att kunna knäppa dem. Hm. Nästa stolsmodell ska vara från 4 år tydligen men man borde väl kunna vända befintlig stol framåt innan dess? Löser ju bara problemet tillfälligt i och för sig.

  • BrudSommar2006

    Liten, försäkringsbolaget vet jag inte men barnaffärerna kollar ju bara rekommendationerna för godkänd stol och där vet vi ju redan att det står 18 kg bakåtvänt och 25 kg framåtvänt. Vi har redan frågat flera gånger och det är ingen som någonsin skulle säga men äh, gör så ni, det går säkert bra... Tillverkaren följer ju också bara sina rekommendationer. Bara det att nu faller ju Iris emellan två modeller pga att hon är så stor för att bara vara två. Det var likadant när vi skulle byta modell förra gången och var tvungna att byta bort babyskyddet innan rekommenderad ålder men där fick vi pressa ner henne tills hon blev fyra månader eller vad det nu var.

  • BrudSommar2006

    Telis, usch för hicka, det har inte hänt än här i alla fall. Har förlorat mycket sömn pga av det när jag var gravid med Iris. Fast dig verkar det ju inte bekomma än så länge i alla fall!

  • BrudSommar2006

    Nenne, hur är det möjligt så här tidigt? *förvirrad och vet inte hur det fungerar*

  • BrudSommar2006

    Vickan, usch för att må illa hela graviditeten, jag känner att jag är på väg i den riktningen, måtte det inte bli så för dig. Hursom, jag tror inte att tabletterna varar så länge att om man tar en på kvällen så varar den under morgonen. Minimidosen för att ta sig runt om man "bara" mår lite illa tror jag är tre tabletter per dygn, kan ökas till upp till tio om det är riktig kris.

  • BrudSommar2006

    Stefan09, jag tror att du faktiskt har missat något som du själv undrar, i den här tråden hänger vi som av olika anledningar har eller har haft svårt att få barn och när man som de flesta här kämpar och kämpar i åratal för att få det där efterlängtade barnet så kommer du nog ha svårt att få någon att vilja ventilera just din fråga här. Det är nog bättre att du startar en egen tråd för att försöka hitta likasinnade som Vickan föreslog.

  • BrudSommar2006

    Blivande, neej men nu blir jag så där fikasugen igen, bara av att se dig här! Hej förresten, kul att se dig! Hur gick det med makens simmare, är de fortsatt bra?

    EA, jag tror att problematiken kvarstår men vi är sams just nu i alla fall.

    Vi var på simningen med Iris imorse, det gick inte alls bra, efter halva tiden bara skulle hon upp ur vattnet och till sist fick hon det, var ingen idé att försöka längre för hon var ju bara ledsen i alla fall. Maken gillar inte den nya instruktören heller, personkemin dem emellan stämmer visst inte alls och det klart att det gör ju inte saken bättre. Vore så synd att behöva sluta nu bara.

  • BrudSommar2006

    Ja det var en usel söndag, men jag måste ändå berömma ditt sätt att uttrycka dig Nenne. Jag minns speciellt ett inlägg du skrev för länge sedan om ditt gamla fotbollslag, det var så bra skrivet så det kommer jag aldrig att glömma tror jag.

    Det känns lite som att statistiken för oförklarlig barnlöshet och ivf är rätt dålig? Dvs om Telis hade lyckats få fram ett ägg som hade gått att befrukta så är chansen stor att det hade lyckats? Det gick ju väldigt bra med ÄD.

    Passionsblomman, du vet ju att du kan gå en fullgången graviditet, det borde göra att chansen för ivf ökar?

    Äh, jag kanske har helt fel.

    I förmiddags skulle vi hem till bekanta vi inte sett på länge, eller ja, vi skulle träffa hennes nya och se deras nya lägenhet, det var trevligt och Iris älskade deras hamster, bara det att vi var hemma och städade och höll på att glömma att åka dit, tur att vi kom ihåg i sista stund, vi blev några minuter senare eftersom vi var tvungna att åka och köpa blommor vilket blev en omväg.

    Telis, vilken pizzeria var det så vi inte av misstag hamnar där?

  • BrudSommar2006

    Visst ja, Muggles, jag glömde, trist att hcg inte är nere riktigt än men det låter ju lovande som Lappinette säger, att det nog snart är nere.

    Telis, håller tummarna för att budgivningen håller sig på mattan.

  • BrudSommar2006

    Snorkis, vilken dag är du på i cykeln då? Kanske kan vara bra att vända sig till gyn för att kolla? Där kan de ju se om du verkar ha regelbunden ÄL, det var så jag fick veta att jag inte hade ÄL särskilt ofta. Vete sjutton om en varnlig VC kan hjälpa dig, här fungerar det inte så i alla fall.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor