• Martinaa

    MAJ 2010 del 3

    Hej alla majbrudar! Dags för ny tråd! Här är den gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-1-22/m3439272-1.html

    Tänkte vi kunde köra en liten datumlista med samtliga här i första inlägget. Hur mycket information ni vill ha med väljer ni själva. Skriv ert datum så ska jag lägga in er (och rätta mig om jag skrivit fel nånstans eller om något ändras).
    KV = Kyrklig vigsel
    BV = Borglig vigsel

    1 MAJ

    8 MAJ
    Lilleke

    14 MAJ
    Ninnalotta

    15 MAJ
    Snuttfia - Borås
    Fröken Strössel - Utomhus
    CiaLovesAndreas
    johi77
    Martinaa - 25 år, Borås, KV
    a n n a
    EmMagnus
    20100515
    maj2010

    22 MAJ
    BlueBride
    l8ol

    29 MAJ
    Nu gifter vi oss
    MV85
    UBW
    Mamli
    SofieOchJamie
    clin
    Tattoo82

    Nu kör vi!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-03 13:36
    **********
    Okej ändring! Eftersom jag inte kan ändra redan publicerat inlägg så har jag gjort en egen lista och laddat upp här: www.martinaa.se/datum.asp (ja, jag är ledig idag och har inget att göra )

    Meddela mig om något ska ändras eller uppdateras!

    **********

    Kom igen nu brudar och se om vi kommer över 1000 inlägg i den här tråden!

  • Svar på tråden MAJ 2010 del 3
  • Bluebride

    ebay!


    Hillena skrev 2009-11-04 20:08:35 följande:
    Jättefint! Var hittade du den så billigt??
  • EmMagnus
    Martinaa skrev 2009-11-02 11:37:35 följande:
    Hur kan ni som renoverar/bygger hus ha råd till bröllop samtidigt??
    Vi köpte vårt hus förra året så vi har bott här i ett år lite drygt nu, vi hade turen att ha varsin lägenhet som vi sålde och fick bra betalt för. Vi har inget topplån, vilket gör att vi bor MYCKET billigare här än vad vi gjorde i lägenheterna. Sen har vi ganska välavlönade jobb som gör att vi kan spara mycket varje månad, men sen har vi också gjort avkall på allt onödigt så att vi kan renovera så som vi vill istället.
    Sen har vi otroligt snälla föräldrar som ställer upp och betalar hela bröllopet.
    Hittills har vi målat, tapetserat och bytt golv i hela huset, bytt köket och nu håller vi på att renovera.
    Vi har heller inga barn som johi77 skrev i ett tidigare inlägg, jag är väldigt traditionell där och vill verkligen göra allt i "rätt" ordning (som jag tycker iaf) och vi är otroligt lyckligt lottade eftersom svärfar är snickare så han har lagt många timmar på att hjälpa oss med våra projekt.

    Det går om man bara vill... När vi flyttade hit så hade vi en ränta på 6% vilket gav en räntekostnad på ungefär 14000 kr/månad och då fanns det verkligen inte pengar till nått annat än huset.
  • CiaLovesAndreas

    Vår toastmaster har tackat ja

  • Bluebride

    Hur tycker ni detta låter? Vad skulle ni välja?

    "Jag Föreslår fläskfilé med portvinbstuvade Champinjoner o Kulstekt Potatis Pris et är 95:-/ person barn under 6 år är gratis mellan 6 och 15 halva priset

    Fläskfile är en bra kötträtt att leverera för den håller sej mör o fin

    Som köttbuffè kan jag föreslå Marinerad Fläskytterfile, Rostbiff o Kalkonbröst med Potatisgratäng eller Potatissallad Pris 105:- / Pers."

  • patrikoannika

    Det tycker jag låter bra, vilket som... Men jag blir bara förundrad på vart ni kan hitta mat så "billigt"? Det var verkligen ett bra pris! Grattis!


    Bluebride skrev 2009-11-05 18:06:41 följande:
    Hur tycker ni detta låter? Vad skulle ni välja?"Jag Föreslår fläskfilé med portvinbstuvade Champinjoner o Kulstekt Potatis Pris et är 95:-/ person barn under 6 år är gratis mellan 6 och 15 halva priset Fläskfile är en bra kötträtt att leverera för den håller sej mör o fin Som köttbuffè kan jag föreslå Marinerad Fläskytterfile, Rostbiff o Kalkonbröst med Potatisgratäng eller Potatissallad Pris 105:- / Pers."
  • Martinaa
    EmMagnus skrev 2009-11-04 20:39:50 följande:
    När vi flyttade hit så hade vi en ränta på 6% vilket gav en räntekostnad på ungefär 14000 kr/månad och då fanns det verkligen inte pengar till nått annat än huset.
    Ojdå! Men då måste ni köpt huset betydligt billigare än vad priserna ligger på idag??

    Jag har inte gett upp drömmen om "mitt" (eeh, vårt...) hus än, utan vi ska gå på visningen nästa vecka samt prata med en annan bank och höra vad de har för lånevillkor. Men det är ju just det... Att betala lån idag är ju en sak. Går räntan upp till 6-7% är det en annan femma. Undrar om vi skulle klara det... :S Men jag vill ju så gärna bo i det här huset!!
  • EmMagnus
    Martinaa skrev 2009-11-05 20:45:45 följande:
    Ojdå! Men då måste ni köpt huset betydligt billigare än vad priserna ligger på idag??Jag har inte gett upp drömmen om "mitt" (eeh, vårt...) hus än, utan vi ska gå på visningen nästa vecka samt prata med en annan bank och höra vad de har för lånevillkor. Men det är ju just det... Att betala lån idag är ju en sak. Går räntan upp till 6-7% är det en annan femma. Undrar om vi skulle klara det... :S Men jag vill ju så gärna bo i det här huset!!
    Vi betalade 3,15 miljoner för huset men som sagt vi har inget topplån så vi amorterar ingenting.
    Jag hoppas verkligen att du får ditt drömhus!!! Det finns inget bättre än den känslan när man sitter och skriver kontraktet och vet att man har fått sitt drömhus.
    Nyfiken på att få höra hur det går för er.
  • Martinaa
    EmMagnus skrev 2009-11-05 20:49:05 följande:
    ...men som sagt vi har inget topplån så vi amorterar ingenting...
    Eeeh... va!?
  • EmMagnus

    Martinaa: Vad menar du??? Om du inte har något topplån så behöver du inte amortera, dom pengarna sparar vi istället och renoverar för.

  • Martinaa

    Men ni har väl fortfarande bottenlån som ska amorteras?

Svar på tråden MAJ 2010 del 3