Inlägg från: Vännerfan |Visa alla inlägg
  • Vännerfan

    Vi fortsätter blanda och ge

    Hej i nya tråden!!

    Bra start, Ore!

    Jag har inte hunnit läsa ikapp allt, men det får gå ändå...
    Trist med skilsmässa för dina föräldrar Ore!
    Sånt vill man ju helst inte uppleva...

    Tack för att du tipsade/påminde mig om att man kan söka gravid-kofta även bland vanliga kläder! Jag har nu införskaffat denna i naturvitt och det var precis vad min garderob behövde:

    www.ellos.se/DetailPages/DetailPage.aspx&productId=241938&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=

    Bara typ andra gången jag handlar kläder till mig själv på postorder, men blir det såhär bra kan jag tänka mig att göra det igen!

    Snaily, Jag blev så ledsen när jag läste om ert misslyckade försök! Strongt av dig att hoppa på tåget direkt igen dock! Nu håller vi tummarna för att ICSI är grejen! (Eller heter det ISCI? )

    PB, Hoppas verkligen att den dumma tjejen sparkat din son för sista gången! Måste gå tillbaka är jag får tid och kolla senaste nytt där. Jag blev verkligen jättearg å dina vägnar!! Och lycka till med jobbsökandet!

    Telis, Hurra för att Televinken går upp i vikt!

    Såg att ni snackade män innan idag. Brad Pitt är verkligen i min smak. Johnny Depp och Freddie gillar jag inte alls. Jag kan förstå att man tycker att JD är snygg, men för mig är han liksom helt alldaglig och Freddies smalj och stil gillar jag inte alls. Även om jag förstått att han är trevlig, så får jag inte alls det intrycket av honom.

    Denna tråden och alla innan denna förgyller liksom livet tycker jag! Man får så mycket inspiration här! Härligt!

    Puss på er trådisar!

  • Vännerfan

    Hej tjejer!

    Här är en till som inte hinner läsa ikapp.

    Men usch, STACKARS din son PB! Och stackars dig! Hoppas ni inte behöver ringa ambulans. Usch!!
    Annars måste jag säga att ert hus verkligen ser ut som ett sagoslott, jättefint!! Din son är superfin och konstigt nog ser du ut precis som jag föreställt mig (du måste ha skrivit om hårfärg och frisyr i tråden väl?); du är bara betydligt smalare än vad jag tolkat in efter vad du skrivit här.

    Lappis, Vad spännande det var med din koll av livmodern. Men kanske lika bra att allt var ok. Annars kanske du känt "om de bara hittat det felet för 3 år sen" typ. Nu hoppas vi att ni får ett barn SNART!

    Cicci, Fy, vilken helg du hade när din mamma var på besök! Och vad jobbigt både du och Koko verkar ha med sömnen! Jag fattar bara inte hur du orkar flänga runt så mycket om dagarna när nätterna ser ut som de gör. Hade det varit jag hade sömn varit prio 1 helt enkelt för att överleva. Så jag hade nog vackert fått hålla mig hemma mer.

  • Vännerfan

    Jag var tvungen att vara lite social och nu ska jag gå och lägga mig. Vill bara säga att jag inte heller hade betalt för att gå hos privat bm. Inte en chans. Känns som att det är pengar i sjön helt klart. Lägg dem på en profylaxkurs i stället. Ni får väl nästan en barnvagn för det totala priset också.

    Med hopp om en god natts sömn för alla trådisar! Och för stackars lille rädde Hektor!!

  • Vännerfan

    Hej svejs i tråden!

    Grattis Vickan till killen!! Och till att han låg rätt! Hoppas du får det bra hemma nu!

    Grattis Snorkis till nya jobbet och lönen!!

    Tinga, Vilken skit att det inte går mer framåt med maten! Vad knäckande det måste vara! Många kramar!!

    Mugglan, Det lät som en mycket trevlig kväll! Först blev jag avis och tänkte att om jag bott kvar i Götet kanske jag också fått komma , men sen tänkte jag en gång till: Vad ska jag göra på en ost- och vinkväll? Äta kex?

    Liten, Har aldrig klätt om en strykbräda.

    Telis, Jag ser också fram emot OS!

    PB, Skönt att sonen din verkar må hyfsat!

    Och sorry PB, men nu får du nog scrolla lite, för här har en av tyngpunkterna i helgen legat på mat! Ser att ni snackar scones! Vilket sammaträffande, för jag gjorde det igår för första gången sedan hemkunskapen tror jag. Satsade på hotell-lik frukost med god ost och olika marmelader till samt en massa egenpressad apelsinjuice, en ny müsli till filen och chai-te. Jag gillar frukost-mat! J Sen på kvällen gjorde vi en 3-rätters. Cappaccio på oxfilé med en massa godsaker till (min oxfilé var dock inte rå), pasta penne med kött, rotsaker och grädde etc a la maken och sen klassikern här hemma: creme brulee med kardemumma. Vi kollade också på Melodifestivalen, för vi hade inget bättre för oss. Jag tyckte låtarna var helt ok utom 2 som var jättedåliga, men jag tyckte inte att programledarna tillförde någonting alls! (Missade dock Dolphs framträdande, som maken sa var bra). Idag har jag gjort maränger för första gången och den supergoda chokladkolasåsen vi alltid gör till glass och åt marängswiss! Grannen kom över med sina barn också. Deras elpanna OCH deras tvättmaskin gick sönder nu i helgen, så de behövde duscha i varmvatten och tvätta lite och så bjöd vi på lunch. Hon berättade också att vår allra närmaste granne verkar vara gravid! Ibland har man dålig koll på grannarna, speciellt såhär på vintern när alla har tjocka jackor. Det kändes oväntat, men kul. Jag blir alltid förvånad när ett par med 2 täta barn skaffar en sladdis flera år senare... Själv är jag nog lite för bekväm för att göra det. Då när man klarat sig igenom småbarnsåren liksom. Å andra sidan är det inte helt bekräftat än och för några månader sen fick hon för sig att några andra nya grannar var bögar och vi gladde oss väldigt åt detta och tyckte det var spännande, tills det visade sig vara fel. Hon är mamma-ledig och har järnkoll på alla och vet när folk kommer och går i sina hem, vilka som kommer hem på lunch, vilka som har städhjälp etc. Lite kul. Undrar om jag också blir sådan snart då.

    PB förresten, Idag skar jag av någon decimeter på tulpaner jag köpt. De var i olika färger och hade därför blivit olika långa nu efter några dagar, så jag ville jämna till dem. Det gillade de inte ALLS, utan hänger sen dess! (Flera timmar sedan nu). Grannen sa att man skulle klippa och inte skära. Jag trodde det var tvärtom!? Och kan man inte skära ner dem alls efter att man gjort det efter inköpet??

    Mat igen. Såg att AM för ett tag sen ätit nåt med vildsvin. Jag vill väldigt gärna ha recpet på det, för vi har hur mycket vildsvinskött som helst i frysboxen för tillfället och vi vet inte riktigt vad vi ska göra med allt. Jag älskar det köttet, men som sagt, 2-3 hela svin vet vi inte vad vi ska göra med. Sen om någon har recept på god och enkel fiskgratäng så mottages det tacksamt. Vi äter så mycket kött hemma och måste bli bättre på att äta fisk också! Det blir mest laxkotletter eller sushi annars.

    Ego: Jag har blivit sjukskriven på 25% nu, så mina sista 3 veckor jobbar jag bara 75%. Frågan är bara hur jag ska hinna avsluta allt på de timmarna... Jag skulle få en vikarie, men de har inte hittat nån än tyvärr. Annars (förutom ryggvärk och foglossning) är det rätt bra förutom nästäppa (vaknar av att munnen är som snadpapper), otymplighet och alla dessa nattliga toabesök. Jag tränade mig i början av grav på att bara byta ställning när jag vaknade och bara gå upp en gång per natt, men så härom natten blev det 2 gånger och sen har det bara eskalerat. Bebisen ligger iaf fixerad med huvudet neråt, så det känns ju bra! Speciellt efter Sweets info om vändningar som jag inte hade en aning om!

  • Vännerfan

    Just det! Mugglan skrev nåt om att jag läst att det oftast var simmarna som var orsak till tidiga missfall! Det läste jag i "Ett barn blir till". T.ex. kunde 2 simmare samtidigt komma in i ägget vilket då blir kajko då alltför mycket genetiskt material kommit in i ägget. En annan vanlig orsak var att simmaren som befruktade ägget var ett "måndagsexemplar" med fel i kromosomuppsättningen. Iofs är boken ganska gammal, men det stod att det är simmarna snarare än äggen som oftast ställer till det.

  • Vännerfan

    Liten Det lät som en härlig dag du haft! Det bheöver man ibland! Ska du jobba en eller två veckor till?

  • Vännerfan

    Vickan och PB, Tack för fiskrecept! Har sparat ner och ska prova!! Glömde förresten att maken gör fisksoppa också ibland. Men av 5 middagar så består i stort sett aldrig någon av dem av fisk.

    Tinga, Shit, inte skrämmas sådär! Jag blev jätterädd när det såg ut som att det var din make som skrivit i tråden igen! Tänkte att nu har det hänt nåt hemskt!
    Det är pga foglossningen jag blivit sjukskriven. Min chef har visat väldigt lite förståelse över min graviditet, så jag gick bara in på hans kontor och viftade med pappret och sa att fr.o.m. nu gäller detta och frågade vem som skulle ha sjukintyget. När jag gått därifrån kom jag på att han inte ens frågat om SKÄLET till min sjukskrivning. Alla andra ger mig dock sitt fulla stöd, så jag försöker att inte tänka så mycket på hur han tar det hela. Det är inte mitt problem (har min inställning blivit).

    PB, Jag fyllde bara på vattnet. Med kallt vatten. Eftersom jag hällt lite socker i det från början läste jag nånstans att jag inte skulle byta ut vattnet, utan bara fylla på det. Rätt eller fel?

  • Vännerfan

    PB, Aha, inget socker alltså. Spelar det någon roll om man byter ut vattnet då eller bara fyller på? * Frågar vidare då vi verkar ha många tulpan-älskare i tråden*

    Gällande vildsvinet så bjuder jag dig gärna på det om du tar dig ner hit och hälsar på mig! *försöker locka*
    Annars HOPPAS jag att jag ska kännas mig tillräckligt bra när jag om 3v ska gå hemma och invänta bebis att jag orkar ta mig till Kalmar! Hade varit jätteroligt att träffas!

    Parnassia, Jag tror inte man behöver tänka på nåt särskilt med vildsvin egentligen. Det brukar ju vara samma recept till flera olika sorts vilt. Vi malde också massor av färs den här gången. Tänkte att det var lättare att hitta bra saker att göra med det och att blanda ut färsen har jag också hört att man bör göra. Vi får tipsa varann när vi hittar bra recept. Nackdelen tycker jag är att de flesta kräver många timmars puttrande vid spisen.

    AM, En del av det som lockade med ditt recept var just att det inte verkade ta evigheter att tillaga!

  • Vännerfan

    PB, Karlskrona! Aha, så det är i Kalmar ni ivf:ar. Gärna sushi! De har ett ställe centralt som är rätt ok. Är inget stort fan av semlor, men de brukar ju ha andra goda saker på fik också. Och det ska finnas ett jättebra fik lite halvt undangömt någonstans i centrum utan skylt utanför. Ska ta reda på var det låg någonstans. Samtidigt som jag inte vågar lova nåt helt säkert. Skulle bli så besviken om jag inte orkade bilresan sen (med tanke på ryggen).

  • Vännerfan

    Hej i tråden!

    Ni skriver alltid så mycket så när jag väl läst igenom har jag redan ont i ryggen. Är hemma idag pga förkylning. Så jag ska strax återvända till sängen. Först bara några kommentarer.

    Creme brulee-recept efterfrågades (av EA?). Vi gör oftast detta:

    svenska.yle.fi/matochfritid/matartikel.php

    Men med sådana formar som oftast finns i handeln idag (lite mindre i diameter men högre) så behöver man låta dem stå inne lite till mot vad som anges här. Man får prova sig fram med sin ugn. Det får INTE koka (ta ut direkt i så fall), men jag brukar få ha dem inne i 50-55 min. Då ör de inte så rinniga när man tar i dem. Sen lyckades vi aldrig få till sockertäcket ovanpå mha ugnen, utan köpte en brännare på Biltema (lika bra som den på t.ex. Cervera, men billigare) och det funkar kanon att bränna sockret med den.

    Telis, Japp, det var jag som tipsade Koko förut om den där pysventilen. Min granne hade stor hjälp av den en period, men om det inte är att få ut gaserna som är problemet, så hjälper den nog föga. Sen måste jag säga att jag upplevde det som ett kaos i början att få barn, men att det verkligen la sig med tiden (efter 2-3 mån). Det gör ju inte det för alla, men för många. Sen hur det gick till vet man inte... Men barnet växer. Så försök tänka att det inte är för evigt, det är "bara" en fas!

    Tinga, Jag vet ett par som genomgick flera ivf:r efter år av egna försök. De blev till slut gravida med tvillingar som förlöstes i v 26 (alltså 25+xx). Pojken försökte de aldrig rädda, men flickan ?räddades?. Föräldrarna upplevde det som att de efter att ha längtat efter något så hett hamnade rakt in i ett helvete. Och det diskuterades mycket hur mycket kraft man egentligen borde lägga på att rädda liv så tidigt. Med det vill jag bara säga att jag inte tror att du är ensam om dina tankar kring Piff och Puff! Och det känns som att det är ett helvete man måste ha upplevt för att fullt ut förstå, även om man försöker göra det... Kram!!

    Cicci, Oj, visste inte heller att Skorpan inte ville äta. När Prinsen matvägrade var det för att han var sjuk på nåt sätt. Flera gånger tvingade jag in skedar i hans mun, som han sen spydde upp och först då fattade jag varför han inte gapade självmant. Och en period, precis dagarna innan Mugglan och jag åkte till Stockholm, han måste varit 9 mån då, matvägrade han för sakens skull (typiskt för den åldern tror jag). Då fick han ingen mat, men åt efter ett par dagar igen. Och Skorpan är väl drygt 8 mån nu. Å andra sidan spyr hon och då är det ju inte pga matvägran hon inte äter. Hmmm... Känns mer som att hon kanske har uvi eller något då. Hur länge har det pågått? Hoppas ni hittar en lösning så att ni får en härlig semester i Dubai!!

    Vickan, stort lycka till!!

    Mugglan, Åh, nu ville jag ju ÄNNU mer komma och fira din födelsedag!! Så fort jag får till rutiner och så (säg, efter 2-3 mån om barnet är friskt och allt går bra) så ämnar jag åka till Götet och parkera mig där i närmare en vecka. Det ser jag fram emot!

    Oj, vad klockan går! Kram alla!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge