Inlägg från: Vännerfan |Visa alla inlägg
  • Vännerfan

    Vi fortsätter blanda och ge

    Det har snöat massor här också. Värst var det dock en morgon för ett par veckor sedan. Då fick maken backa ut längs hela gatan, för att vända bilen var helt omöjligt. Själv fick jag och Prinsen vänta tills snöplogen kom och då lämnade han ändå en gigantisk vall framför vår uppfart. Men föraren såg att jag uppgivet gav skyffeln till Prinsen då jag kände att jag ändå inte skulle orka forsla bort all snö i vallen, så då tog han ett tag till med plogen och skyfflade den åt ena sidan så att vi kom ut till slut. Men det var väldig tur att vi inte hade bråttom. Och jag är väldigt glad över att vi har 2 bilar den här vintern (har varit väldigt emot det innan, då jag vill tänka på miljön och tycker att vi har så nära (2,5 resp. 3,5 km till våra jobb att vi borde klara oss med en.)

  • Vännerfan

    Kul med rapporter från bb, Vickan!

    Själv vet jag inte hur jag ska lösa det. Tänkte att jag får messa Mugglan och hålla henne uppdaterad, men man får inte ha mobiler på sjukhuset alls.

    BS, Jag blir hoppfull när du skriver att du klarade förlossningen utan fysiska men den här gången. Vad härligt! Tänk om jag också kunde göra det. Men jag hoppas inte för mycket på det...

    Let's dance ja. Nej, speciellt duktiga den här gången är de inte. Men ikväll är det ju Anja som åker i hyfsad tid på OS, så lite bra tv-underhållning är att vänta. Blev besviken igår när skidskytten började när jag behöver gå och lägga mig. (Fick onda ögat av min BM igår för att jag såg ju himla trött ut.)

    Mugglan förresten, hur trivs ni i området med grannar och så? Är det många barnfamiljer?

    Nej, nu ska jag hoppa in i duschen innan maken och Prinsen kommer tillbaka från affären.

  • Vännerfan

    Jag skriver visst som en kratta, men hoppas ni fattar ändå...

  • Vännerfan

    Tillbaka efter dusch och några tårar fattigare då det precis visade sig vara prisutdelning till Anna Haag på tv när jag skulle stänga av den.

    Liten, Tycker så synd om dig som både är sjuk själv och får ta hand om sjuk lilltjej när du egentligen bara borde få ligga och vila och ha det bra! Hoppas ni tillfrisknar snart!

    Muffinstönt, Ha en bra dag på jobbet!

  • Vännerfan

    Pussar härifrån också!

    BS, Jobbigt att du har så ont!! Det hade jag inte uppfattat. Jag har hört mig för med läkare och dagis och är man för illa däran så är det precis som din make säger. Då ska man vara sjukskriven och så får ens make vara föräldraledig i stället. Min foglossning tar jag för givet att jag inte blir av med i första taget. Men det hade varit fantastiskt att slippa värk från en massa stygn. Och om foglossningen inte blev värre än den är nu. Nu kan jag ju ändå gå flera hundra meter. Dock smärtar varje steg litegrann, men ändå! Tydligen var det en stor miss att jag inte hann få med att jag hade foglossning i förlossningsberättelsen förra gången (den kom ju bara 2 dagar innan förlossningen och då var brevet redan skrivet), för det är tydligen inte alls bra att hålla på och ändra ställningar hela tiden då så som jag fick göra under krystningarna då han låg snett med huvudet. Kände ju inte förrän efteråt att det gjorde vansinnigt ont att ligga i "gyn-ställning" t.ex. Så Nenne, tänk på att personalen blir informerad när det är dags!!

    Lappis, Åh, så härligt det låter att bara ligga på soffan och titta på tv! Njut lite för mig med! Försökte lägga en trött son och tänkte vila samtidigt, men han ville inte somna utan springer nu runt för fullt. Kanske borde ta mig till köket och göra din chokladfondant så vi har en god efterrätt att se fram emot ikväll.

    Håller med om att det var helt fantastiskt gjort av Anja! Och tänk hur det hade slutat om hon INTE kraschat!? Minst silver i störtloppet och sen säkert ännu bättre valör på medaljen i kombinationen.

  • Vännerfan

    Åh, så skönt! Nu är Prinsen iväg och leker hos grannen, så jag kan vila eller till och med sova en stund. Lovely!

  • Vännerfan

    Oj, vilken fart det blev här inne!

    Mugglan, Vad kul att ni har trevliga grannar! Det betyder ju jättemycket! Så jättemycket socialt är det inte här på vintern heller, men idag hade grannarna snöbollskrig med varann. Synd att man inte kunde joina. (Jag har blivit beordrad vila av min BM i helgen och tar det så lugnt jag kan.) För det var ju såklart inte barnen som kastade snöbollar på varann utan de vuxna. Och det var inga dåliga snöhögar de kastade på varann. Skönt med folk på samma nivå.

    Ser fram emot en god middag ikväll. Carpaccio (igen) och sen fisksoppa och till dessert Lappis chokladfondant. Först lite Anja, sen lite Melodifestival och sen lite skidskytte. Jag har sovit två pass under dagen så jag ska nog orka. Allra först ska vi lägga Prinsen. Borde gå smidigt, då han vaknade redan vid 6 med full blöja.

  • Vännerfan

    Hej tjejer!

    Har inte riktigt läst ikapp än. Trött även om jag knappt jobbat alls idag. Först var det utvecklingssamtal på dagis. Tänk att de t.o.m. skriver utvecklingsplaner för så små barn! Känns lite överambitiöst. Satt annars och torkade tårar mest hela tiden. Som vanligt mao. Speciellt när jag fick höra att vi gjort ett bra jobb med vår son och att han säkert kommer bli en utmärkt storebror. Sen var det som sagt bara lite jobb och sen föräldrautbildning i 2,5 timmar. Ett par hade redan hunnit få en dotter sedan sist!

    Vilket drama det verkar varit i Stockholm idag. Eller kanske ska skriva anti-drama, då de velat att folk stannar hemma.

    Vickan, Vi använder Libero, men det kan nog stämma att Pampers också är bra i de små storlekarna. Upplevde dock att båda sorterna läckte i början. Vi gick upp i storlek trots att han inte var uppe i nästa vikt-klass minns jag och då blev det lite bättre.

    MSW, Vad skönt att dina värden är så bra nu!

    Koko, HOPPAS mjölkallergin är över för lillebror nu!!

    Telis och Liten, Såg att ni tyckte att vi åt gott hemma. Jag måste instämma med övriga, att det är till stor del tråden som ger inspiration till det! Sen är det ju inte alltid vi har nåt inplanerat på lördagkvällen t.ex. då vårt umgänge här inte är alls lika stort som det var i Göteborg och det finns inte lika stort restaurangutbud här heller. Så då känns det naturligt att iaf lägga ner lite extra energi på maten och då maken gillar förrätter bäst och jag efterrätter så blir det nästan alltid 3 rätter. Men det hade aldrig blivit så gott om inte maken varit en sån duktig innovativ kock, för själv är jag ju tämligen värdelös i köket. Nu t.ex. ska jag gå ner och värma lite gröt till mig och göra en omelett till Prinsen! Avancerat värre!

    Kram!

  • Vännerfan

    Usch, vilken ledsam läsning i tråden idag!

    Stora kramar till Lappis och Mugglan!!

    Detta med långa adoptionsköer kommer jag nog aldrig att förstå. Jag vet att man är noga med att tänka på barnets bästa och därför måste utreda ordentligt, men det finns 1) massor av barn som behöver ett hem och 2) massor av föräldrar som vill ge just det. VARFÖR tar det sådan tid att koppla ihop de två???

    Enda leendet fick jag när jag kollade på huset Lappis länkade till och tyckte bilderna såg ok ut tills jag kom till det där sovrummet där kläder och saker låg överallt! Var de inte hemma under fotograferingen eller? Hur svårt är det att plocka bort saker inför ett foto? I värsta fall är det ju bara att slänga tillbaka skräpet sen.

    Ska kolla lite skidor nu och sen gå och sova och ladda inför sista jobbdagen för lång tid framöver. Har mycket kvar att göra, så det blir ingen lugn dag imorgon tyvärr.

  • Vännerfan

    Håller på och läser ikapp.

    Såg alla ledsna gubbar i Frullans inlägg, usch det är så sorgligt när djur dör!! Kram!!

    Nenne, Känner väl igen träsmak i rumpan när man sitter på spinningen. Sista gången jag var där höll jag på att inte komma av cykeln för att det gjorde så jädra ont i rumpan!! Men det finns ju överdrag till vanliga cyklar som är sådär härligt skummiga, du kanske skulle införskaffa en sån till spinningen!? Jag hade tänkt ta med det till gången efter, men fick så ont i fogarna ändå (fast jag satt ner), så det blev ingen mer gång. Nu går jag på bassängträning mha remiss från sjukgymnast. Riktigt varm och skön bassäng, underbart. Det är jag och en massa gamla tanter. Och några män som skadat sig på olika sätt.

    Och Nenne igen, ta hjälp av Mugglan nästa gång du ska löneförhandla! Det gjorde jag, med så bra resultat att jag omöjligt kunde sluta le efteråt (trots att Mugglan sagt åt mig att INTE le, men jag klarade det inte när jag väl fått upp det jag tyckte var ett mycket bra erbjudande till ett ännu bättre).

    Och Tinga, Du gör helt rätt som står på dig! Ska nån få mig att avstå från övertid, då får de banne mig kämpa!! För jag har förstått att det är sällan det lönar sig. Sen känns det ju bättre att få mer lön de gånger man jobbar mer än att ha en jämn och hög lön tycker jag, för då inbillar jag mig att det känns jobbigare att jobba över.

    *Säger jag som till och med jobbade gratis en halvtimme igår för att det tog mig en evighet att bli klar med det allra sista. Hade tänkt gå vid lunch, men insåg att det omöjligt skulle bli så. Då tänkte jag att jag nog är klar vid 15. Absolut senast kl 16 för då var jag tvungen att hämta Prinsen. Lite före 16 ringde jag maken och bad hoom ställa in sitt spinningpass och hämta Prinsen så jag kunde göra klart det sista. Skulle max jobba till 18, för efter det får jag inte jobba och får därmed inte heller någon lön då. Gick ut genom dörrarna absolut sist 18.30, totalt slut. Men nu har jag jobbat klart där för i år om allt går bra. *

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge