Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vi fortsätter blanda och ge

    Ore, oooo vad fin han är lillkillen! och vilka fina bilder på er allihop också! Särskilt den allra sista!

    Usch vad hemskt med kollegan! Beklagar! och stackars barnen!

  • passionsblomman

    Ute blev det fullständigt glashalt medan jag var på vägarna. Först sprutade vattnet åt alla ¨åll och det var nollgradigt, medan vi körde till hanbollen sjönk det till -0,5 för att en timma senare frysa på och bli -1,5. Det blev verkligen en ishinna medan man såg på. Fy vad det kändes! Jag höll på att dratta på ändan när jag klev ur bilen dessutom.

    Hej Frullan förresten! *vinkar*

  • passionsblomman

    Frullan, det är helt suveränt att du får den där terapin! HURRA! Du har en spännande resa framför dig som kommer att berika ditt liv fortsättningsvis.
    Packa ner dig i bingen du och krya på dig! *skickar med en pralin av lyxigaste sort*

  • passionsblomman

    Solen värmer! Massor och ordentligt!

    Jo, för när man kommer ner till köket och kollar termometern som sitter på norrsidans _kalla_ vägg så är det bara runt de 15 grader det brukar när man inte eldat på morgonen utan kommer nersjavande såhär mitt på dagen.

    MEN i mitt sovrum som ligger på södersidan har temperaturen stigit grad för grad hela morgonen så nu är där nästan 22 grader varmt! Och eftersom kontoret här där jag sitter intill köket också har söderläge, så är det rikitgt varmt utan att jag eldat!

    Det betyder att vårsolen är här förstår ni! Snart kan jag säkert leta flera Vintergäck.

  • passionsblomman

    Vickan, jag har vid det här laget lyssnat på tillräckligt många mammor för att inse att det äts och sovs på vitt skilda vis redan från start-men även framöver.

    Lita på dig och ditt barn.

    Jag tror det kan vara bra att jämföra så lite som möjligt.
    Usch, ibland kan de där mamamgrupperna bli som en jädra tävling, där man räknar upp allt ens barn kan eller gör och allt annat blir dåligt. Tillåt inte det att hända!
    I vår mammagrupp fanna en unge som åt hur mycket som helst.Han tömde både en och en och en halv av de större barnmatsburkarna OCH en efterrättsburk. Han kunde ändå vara förbannad för att det var slut.

    Min son åt aldrig upp en hel sådan där. Åt han drygt en halv var vi glada. Senare, när det var riktig mat käkade den andra pojken fem blodpuddingsskivor och skrek för att han inte fick fler. Min son åt en och för honom var det mycket.

    Behöver jag säga att den ena ungen var en på en bit över 4 kg när han kom, har jättelånga föräldrar, växer så det knakar-fortfarande, medan vår Skorpa vägde 3 170 och har ganska korta öräldrar?

    Bara som ett av tusen exempel alltså. Båda våra pojkar har varit alldeles normala, mått bra och blivit fina grabbar.

    Att äta var tredje timme är ju vad som rekommenderas även för vuxna i dietsammanhang och än så länge orkar han nog inte extraäta inför natten utan käkar var tredje hela tiden. Småningom kommer ni att fasa ut ett av nattmålen i taget och då sover hamn längre i sträck. Han gör alldeles normalt Vickan!

    Glöm inte att det är sunt och normalt för mammaor att ta en tupplur här och där under dagen medan ens klimp sover också!
    Det verkar allvarligt talat vara där det skiter sig för många. Man ska göra så jäkla mycket på dagarna och leva som vanligt och mäter bara sin nattsömn. Sov där det går och när det går. Det gör inget om man inte är på aktiviteter eller huset blir stökigt (det blir mitt hus utan bebis att skylla på)

    Jag vet att du är en aktiv och systematisk kvinna Vickan och längtar ut och allt det. Men försök lyssna in vad kroppen säger och inte bara huvudet. Nyförlösta och sydda kvinnor har sällan mycket glädje av långpromenader med barnvagn. De mår oftast väldigt väl av att sova en extra stund här och där, för att orka de upphackade nätterna.

    Så, slut på föreläsningen...

  • passionsblomman

    Jaså du hade redan läst...

    Nåja, det är andra meningen som är nå´t att lägga på minnet.

    Andra ungars blodpuddingsvanor är tämligen irrelevanta-om än fascinerande när man såg honom irl.

  • passionsblomman

    Tack Tinga!

    Jaa, det där med mat är verkligen helt sanslöst hur olika det är! och hur somliga barn kan peta och peta massor av dagar och knappt äta något alls, sedan kommer favoriträtten och då äter de hela lasangeformen!

    Och sömn- en familj här lägger sin son vid 18.30-19-tiden och han går i ETTAN! Min son vill gärna vara uppe till 21-men det får han bara i särskilda fall.
    Svägerskans barn fick absolut inte under några omständigheter dricka saft eller läk och inte heller äta något som helst godis när de var små-deras pappa visste inte vad godis var när han var tre nämligen och det var SÅ bra så bra.

    Min unge fick glass av sin morfar när han var sådär en 4 månader eller så. Det tyckte han var en väldigt god smakportion (och ja han är ett glassmonster av stora mått)
    Han läsrde sig nog gå på grund av mina fikavanor dessutom. Jo, för hämtade jag en macka så brydde han sig inte, men jädrar i min låda om han såg mig med kaffemuggen! Då kröp han som om det gällde en OS-spurt och sedan såg man småfingrarna greppa bordskanten, en fjunig kalufs, två runda klarblå ögon och en liten pluttnäsa sticka upp under ivriga ljud som betydde "hit med fikat morsan, jag VET att du har något gott där"

    Jag borde sannerligen ha riktigt dåligt samvete-och har det också av och till.


    -Gissa vems unge som JUST kom hem från skolan och sa "mammaaaa, får jag ta någr Mariekex med mig upp till datorn"

  • passionsblomman

    EA, jag sprayar på 6:e dagen idag. Så det är väl minst en och kanske två sprayveckor kvar antar jag. *fortsätter puffa och väntar på blödning*

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge