Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vi fortsätter blanda och ge

    Här är jag! Jag mår bra!
    ...nu vill säga, för nu har jag skitit! Ursäkta....
    jag har haft så in i jävulens ont i magen i massor av dagar! Först fck jag mensvärken from hell från och med torsdagkväll när det drog igång på allvar. Sedan blev jag ovanpå det helt gasad i magen och senare totalförstoppad... Very nice!
    Usch vilka vidriga dygn. Igår tog jag två tabletter duolax och gick och la mig. I morse klockan fem vände någon min mage ut och in. Sedan har det iofs varit alldeles ömt i hela magen, men det är åtminstone typ tomt nu.

    Nu de senaste dagarna har jag gjort något jag inte ägnat mig åt alls sedan vi flyttade: jag har legat och läst! Jag älskar att läsa men har inte haft ro till det. Suttit på min veranda, druckt kaffe och läst, legat i sängen och läst...underbart!

    Sedan hade jag min son hemma från skolan igår, för han var så hängig, så vi spelade TP, läste Harry Potter och så. Mysigt.

    Och så är jag så STOLT över honom! Jo, för idag kom han inrusande och sa
    "idag har jag inte tid att träffa dig så mycket mamma"
    "Nähä?"
    "Nä, för nu har majblommorna kommit och jag måste ut och sälja!"

    Jag trodde verkligen inte att han skulle våga eller vilja sälja några majblommor. Jag hade väldigt fel! han tycker det är skitkul och sålde hela eftermiddagen och nu har han bara 14 små blommor och en bildekalblomma kvar!
    Och han gjorde verkligen rätt som drog direkt ut och körde igång, för när han varit ute sin första drygga timme så exploderade byn av barn med gröna väskor. Och vi bor ju i en LITEN by, så där tror jag han fick mycket vunnet. Och på fotbollen pratade hans tränare väldigt gott om honom för mig så jag blev så glad över att det finns vuxna som ser honom.

    Deklarera...fy tusan, vi som såt hus och ska skjuta upp den där skatten...det har jag inte ens kollat hur man gör än.

    Kommentera skulle jag ju, men vad var det nu jag tänkte på...

  • passionsblomman

    Lappis, ja verkligen! Jag har blött mycket mer än jag brukar.

    Och NEJ du ska såklart inte träna idag! I know, det sista du vill höra, men faktum är att du nog borde vänta tills du känt dig helt frisk i några dagar och sedan ytterigare någon dag till. Annars kommer det bara tillbaka något mer skit...

    Tinga, jag tycker den matrapporten var den bästa skumpaanledningen på länge! *skålar och tjoar*

    Telis, ååååh en Televinka....ja TÄNK om det är en sådan där i frysen! Jag undrar som Lappis, hur många eskimåer har ni?

  • passionsblomman

    Lappis, ja just det! KLUMPAR! Jag tyckte det blev lite åt det hållet vid sista inseminationerna med då jag fått proggarna, fast inte så här mycket. Undrar om det kan vara att de hjälper till att verkligen bygga upp en riktigt tjock slemhinna?

    Visst SUGER det att inte få komma igång med träningen ordentligt igen-jag förstår att det är en jätteviktig del för dig för att må bra. Men vad fasen har du att välja på? Kan du inte köra lite rejäla promenader i lugnt tempo och lägga band på dig?

  • passionsblomman

    Vet ni vad; i vår för övrigt helt platta trädgård finns ner mot ena tomtgränsen och ån en liten svacka som är full av träd och sly. Jag kallar detn "lunden" för där ska jag röja upp och plantera saker som ormbunkar och andra lundväxter. Har förut sagt att där skulle man låtit en gris gå någon säsong så har man markberett sedan men....

    ...nu ser jag ju att det absolut inte kan släppas lös någon gris där-hela sänkan är helt TÄCKT av vintegäck, vitsippor, blåstjärna och vintegäck! Och jag kan kika på det från mitt fönster.

  • passionsblomman

    Lappis, inte för att jag vare sig är läkare, träningsexpert eller för övrigt har någon annan giltig anledning att lägga mig i ditt -bra mycket mer hälsosamma än mitt eget-liv, men jag tycker de där promenaderna låter lagom i flera dagar till. Minst.

    MRS B, hur många vill du ha? Jag skickar!

    AM, är det det där programmet då de ska laga mat åt varandra?

  • passionsblomman

    AM, naturligtvis, och jag tvekar inte ett ögonblick på att så blir det. Darra må dina medkombatanter!

    Lappis, ja omväxling förnöjer!

    Själv ska jag följa med sonen till Handbollsavslutning med diplomutdelning och fika och vad det nu var. Inna dess gav jag honom rådet att direkt efter skolan knata ner till ålderdomshemmet med sin majblommeväska. Jag hoppas det inte är bara senildementa där och någon slags stängt ställe så han blir utkörd och får åthutning...Jag tänker mig att tanter och farbröder både tycker det är lite rart med små barn med majblommeväskor och att de kanske faktiskt kan tänka sig att köpa en för en tia.

    Egentligen avskyr jag all sådan där "gå runt och sälja hysteri" (men en del av det kommer man väl inte undan som förälder när det ska samlas till skolresor och ens son dessutom idrottar.)
    Men just majblommor, det har jag nog köpt en varenda år ända sedan tonåren. Jag tycker man måste ha ett hjärta av sten om man inte känner att man bara måste köpa en, dels när de små barnen frågar så ivrigt, och dels när det går till andra barn som inte har det så bra.

    Jag blir väldigt berörd av att det går att få hjälp med sådant som glasögon, avgiften till ett läger, en cykel eller andra saker som de flesta barn har förmånen att kunna ta för givet. Förmodligen för att jag har en bakgrund där pengar och att de räcker till verkligen inte har varit något självklart.

  • passionsblomman

    Mrs B, hörru dem sålde han först av allt! Allihop! Jag trodde han skulle få dem över för de kostar ändå 50 spänn! Men säg till ifall du inte får fatt i någon, för jag är tvärsäker på att alla hans kompisar knappast säljer alla sina.

    Fru E, ja de sa ju till mig på CvL att det är rätt vanligt att ÄL uteblir månaden efter IVF-vilket jag tycker låter rätt logiskt, det är ju en rejäl påfrestning systemet utsatts för trots allt.
    Varför måste du bli nunna förresten?

  • passionsblomman

    Fru E, Äh! Jag säger som jag sa en gång i tiden när jag gick och städade. Killen jag gick ihop med gnällde när jag skulle byta i en vålautomat och sa "Men vaffan om du gör så där blir det ju en massa KLADD". Helt oberörd och mycket stilla sa jag; "Äh, den flicka får inte mycket roligt som är rädd för lite kladd"

    Fast det är väl upp till karln också, hur kladdkänsliga de är förstås...

  • passionsblomman

    Nu ska jag gå ut och spankulera lite i min trädgård och se om jag hittar något som ska bli en blomma senare. Och kika lite närmre på vitsipporna också.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge