• Sonja68

    I regn och solsken, i vått och torrt, och allt däremellan

    God morgon!
    Ninnis; aj då så mycket sjukdomar och elände hos era byggare! Säger som Hvidis, tur det inte är smällkalla vintern just nu.
    Osams på telefon med älsklingen, det suger verkligen. Särskilt om man är långt ifrån varann. Typ 180 mil var det i vårt fall när vi var särbos. Men det går över! Det var kanske bara en "sån" dag. Han mår säkert lika dåligt som du nu. Ni får ta nya tag till kvällen. *hör själv hur äckligt hurtfrisk jag låter, förlåt!!!*

    Jag är nu faktiskt glad över att våra släktingar bor i Ryssland och att det går att åka bil och tåg dit (även om bil är skitjobbigt och långt och tåg är dyrt), men vi är i alla fall på samma kontinent s a s.

    Jag skulle verkligen vilja åka och se mer av Ryssland, såsom Irkutsk, Bajkalsjön, Sibirien, åka på cruise på Volga osv. Det finns SÅ mycket att se i detta enorma och faschinerande land!

    Ukraina är också väldigt intressant. Kiev vill jag se mer av, har bara passerat med bil.
    Krimhalvön vid Svarta havet är min semesterfavorit.
    Och Odessa var himla mysigt också.

    Nåt som var intressant och spännande var när vi bilade genom Sverige, tog färja från Nynäshamn till Polen, bilade tvärs genom Polen och Ukraina ner till Jalta! Då var Tanja 1½ år... Ja, herregud det gäller att inte vara ängslig av sig

  • Sonja68

    Glömde ju slänga in stora bamsekramar till Ninnis och alla andra som är i behov! *kraaaaaaaaaam*

    Ja, cykeln måste vi ta tag i... Du har rätt Leksi.
    Hoppas ett nytt hjul inte kostar alltför mycket. F-n vad trött jag är på att alltid måsta vända på alla slantar...
    Jag vill bara kunna gå in på affären peka ut vilka däck jag vill ha (helst en helt ny cykel, för den känns för liten för mig), lämna den på service, gå in på sportbutiken och köpa nya jogginskor och ett snyggt jogginställ.

  • Sonja68

    Hej Daa *vinkar* Jobbigt med illamående. Hade ju varit lättare att ta om man visste att det var pga att man var gravid tex. Tröttheten är jag själv offer för... blä....Men jag tycker faktiskt att det känns lite lättare nu när det är ljusare ute och så tycker jag mig märka att motion gör mig piggare på sikt. Men jag ÄR kvällstrött, det är bara att konstatera. Min rytm kräver att jag lägger mig senast 22. Väckaren ringer ju redan 5:20, så det är klart att jag måste gå och sova tidigare då. Alla fattar det utom min man som tycker jag är trist som börjar gäspa vid 21-tiden.

    Jättekul Daa att du är igång med "syeriet"! Mycket positivt KÖr på bara!

    Jag har inte lärt mig några av dessa nya funktioner. Finns asgarvet kvar?! *provar*

  • Sonja68

    Men vänta nu, hur gjorde d den arg gubben Daa?
    kursiv, understruken, fet stil  ... okej... ♥ ψ hihi,

  • Sonja68

    understruken stil, funkar den?
    {#lang_emotions_cat}{#lang_emotions_djavulsk}   Åh, nu hittade jag smajlisarna!

  • Sonja68

    Pust! Jag är helt slut och har skallebank


    Har skrivit ett 3 sidor långt brev till Barn och Grundskolenämnden i kommunen om att vi föräldrar till rysktalande barn protesterar mot att de halverade modersmålsstödet i förskolan detta läsår, och att vi vill att de utökar det till nästa läsår. Har kommit till min kännedom att de HELT vill ta bort det nämligen! Tänkte mota Olle i grind s a s.


    Vete fan om det hjälper, de gör ändå som de vill så länge det inte är inskrivet i LAGEN. De hittar alltid några kryphål! Men jag tänker inte ge mig utan kamp. De andra föräldrarna ska skriva på också så får vi se.


    Sedan har jag sökt rektorn, han har förstås inte ringt tillbaka, för att prata om just vår dotters situation, där jag ser en klar försämring i år jämfört med förra året då hon fick 40 min modersmålsstöd/v och nu bara 20 min/v alt. 40 min/varannan vecka.
    Hela hennes språkutveckling, både i ryska och svenska, påverkas negativt! Men sånt där fattar ju inte skolfolket i kommunen.{#lang_emotions_yell}  Jävla nötter!

  • Sonja68

    Tack för ölen!*sveper den på en gång* Precis vad jag behöver

  • Sonja68

    Ninnis: Blir så glad att läsa om din härliga långhelg med maken och vovven. Den behövde ni

    Lanovia; Kram, kram, kram... De tre första månaderna är svinjobbiga! Snart lättar det lite. Skönt att magen krånglar lite mindre nu!

    Jag har haft en dust med min sjuåring igen i morse. Sedan ville fröken prata med mig. Min T har tydligen börjat slå dövörat till, lyssnar inte på vad hon säger, lyder inte och dessutom är hon uppnosig. Att hon drar sig undan sina jämnåriga tjejer i klassen och mest är med dem som är äldre, typ går i ettan och så. Ungefär som att hennes klasskompisar och deras lekar inte duger längre. Helt plötsligt vill hon inte leka i dockhörnan eller bygga i bygghörnan med de andra.
    Vet inte riktigt hur jag ska hantera detta.
    Hon är ju född i januari och de flesta av hennes kompisar som hon lekte med på dagis de går nu i ettan, bl a hennes bästis.
    Men det vore ju bra för henne själv om hon hade en bra relation med sina klasskompisar eftersom de ju ska följa varann ganska många år, mest troligt.
    Jag har ingen erfarenhet av sånt här, förutom att jag minns att jag själv lekte enbart med mina äldre kompisar i skolan.

Svar på tråden I regn och solsken, i vått och torrt, och allt däremellan