• Sonja68

    I regn och solsken, i vått och torrt, och allt däremellan

    Tack Ninnis *sveper* Du sr ut att ha fått nog igår, du ser lite blek ut
    JO, det ÄR faktiskt sant! Jag ägnade hela Pilatespasset åt dig igår och gav allt!! Nästan så jag spydde upp laxlådan

  • Sonja68

    Fru E; skål för äggblåsorna!!! Snart är jag full på jobbet !

  • Sonja68

    Ni märker väl att jag har en otroligt ansträngande dag på jobbet?!
    När cheferna är borta dansar råttorna på bordet... hihi!

  • Sonja68

    Fru E och andra; hur gör man Irish coffe? (visst är jag obildad... brukar bara beställa färdiga i baren) Jag är verkligen sugen på det ikväll! Överraska maken

  • Sonja68

    Brrrrrrrr... fryser. Här regnar och är kallt! Och ungarna som skulle gå till en gammal Norrbottensgård och ha utedag, leka, äta grillade hamburgare till lunch osv.
    Lilla K:s dagisavdelning skulle gå dit också, så hon var eld o lågor att hon skulle få träffa storasyster T där. T erbjöd sig att ta K:s frukt och mackor i sin ryggsäck dessutom. Undrar om de tog sig iväg. För småttingarna är det en bit att gå i spöregnet.
    Hoppas verkligen de fick på sig galonisarna och stövlarna innan de gick iväg!! Fleecisar hade jag packat ner, tur som är , i ryggorna.

  • Sonja68

     


    Fru E skrev 2010-05-12 10:21:23 följande:
    whiskey, kaffe, brunt socker och vispad grädde på toppen MUMMA!!!! Först whiskey sedan kaffe och socker, toppa med grädde och lite sockerkorn på toppen

    Fifty-fifty whiskey o kaffe eller? Efter smak antar jag. Brunt socker har jag inte hemma, men kom på att jag ändå måste köpa grädde, så då kan jag köpa sockret också.
    Undrar om vi har whiskey hemma då...hmmmmm?

  • Sonja68

    Åh, så underbart Blomman!
    Fina, fina Blompojken, vilken resa han gjort på bara ett år {#lang_emotions_heart}

    *gråter en skvätt*

    Jäklar vad gråtmild jag är idag... Indianerna kom imorse, det kanske var dina jag fick Blommis?
    Känner att huvudvärken är på väg. Ikväll blir det definitivt en kväll i soffan.
    Jag jobbar till två idag. Åker förbi och köper farinsocker och vispgrädde. Maken ringde och sa att det fanns två flaskor whiskey hemma, men han visste inte vilken sort. Jag tror nog vilket som går med en sån här dag :-S Men då blir det ju inte Irish coffe utan Scotch coffe förstås

  • Sonja68

    Good morning!
    Igår hade vi +20 i skuggan och sooooool. Efter tjafs med maken (fan, vad jag blir trött på att ha TRE ungar, varav den barnsligaste och besvärligaste är hela 35 år. Obebripligt!!) så gick jag ut och räfsade. Efter en timme kom han också ut, men vi höll oss på var sin sida av huset. Tillslut förenades vi på samma sida och "knöt ihop säcken" s a s. Vi fick räfsat hela gården på EN dag. Det är rekord!!
    Nu är allt samlat ihop i säckar och som på beställning regnade det i natt.
    Idag är det fortfarande varmt, men mulet.

    Igår kväll körde jag flickorna till mormor o morfar, de har övernattat där. Morfar fyller 78 år idag och ville gärna ha dem där när han vaknar på morgonen.
    Mamma är dålig igen, ligger hela dagarna, så det är kul för pappsen att ha lite sällskap på födelsedagen av två pratglada charmtroll
    Vi åker dit efter jobbet idag och då blir det SMÖRGÅSTÅRTA!!!

  • Sonja68

    Bruttan; härligt med positiva utvecklingssamtal! Och att Signe är så nöjd och glad. Du har så fina ungar, stora som små {#lang_emotions_heart}

  • Sonja68

    Blomman: Bra ryck ni gjort! Njut nu och umgås med gästerna *vill också komma till Blommans sagoslott och umgås*

  • Sonja68

    TAck för alla Irish coffe recept. Jag skulle göra mig märkvärdig för maken. Gjorde köttfärsbiffar själv, det händer inte ofta, med potatis och god sås. Grönsaker. Sedan skulle jag överraska med Irish coffe. Han var INTE imponerad. "Är inte så mycket för sånt" Suck!! Ryssar är hopplösa, det är fan bara ren sprit som gäller, ren vodka, konjak eller whiskey. Han bara stirrar på oss svennar när vi sätter igång och "förstör" spriten som han säger, dvs blandar drinkar.
    I alla fall så tyckte jag Irish coffen blev jättemumsig, så jag drog i mig två stycken Somnade varm och nöjd

  • Sonja68

    Ninnis, härlig helg du har framför dig!!
    Japp, Haparanda hade varmast i landet igår hörde jag, 24 grader. Yey!
    Tänkte just, har du inte noterat det " magiska ordet"?!
    Jag dreglar redan. DAgen kan inte gå nog fort.
    Oj, jag måste nog ringa och gratulera pappsen och samtidigt höra hur mina gullungar har det

    Jag har träningsvärk från räfsningen.
    De stora(?) musklerna under skuldrorna, på var sin sida om ryggraden. Och triceps!
    Har länge funderat på vilka övningar som man kan göra för att få bort gäddhänget, RÄFSA är svaret

  • Sonja68

    EA: Här uppe i norr hålls förstås minst ett par tummar för er och äggen!!!

  • Sonja68

    Nu har jag pratat med pappa. Flickorna hade somnat tidigt utan problem.
    Kl. 3 (!) på morgonen hade de kommit insmygandes till morfar och gratulerat, sjungit och överlämnat gratulationskort som de gjort själva gjort (jag har inte ens sett dem, när fasiken har de hunnit göra dem??). När morfar frågade om de visste vad klockan var svarade T "tio i åtta", för den klocka som fanns i gästrummet där de sov visade nämligen det! Därav den tidiga uppvaktningen
    Nu håller T på och hjälper morfar att ta bort kvistar från tomten. Först var hon inte intresserad, men när morfar erbjöd henne 20 kr som lön för mödan så sa hon "Ja, men jag behöver pengar, för jag är bankrutt. Jag har bara 17 kr kvar" och så klädde hon på sig och gick ut
    Morfar sitter med K som spelar dator. När jag bad att få prata med henne så var hon först glad. "MAAAAMMAAAA!!!" men när jag sa att hon inte får sitta mer vid datorn, nu räcker det för idag så säger hon "vänta mamma, jag har inte tid att prata, hej då" och sprang tillbaka till datorn för att "spela färdigt". Suck!

  • Sonja68

    God afton!


    Aleta, den där lånehästen verkar inte alls skoj... Hon behöver verkligen uppfostras, men är det ditt jobb? Förstår dock att det kliar i fingrarana, det är ju du som tvingas handskas med henne varje dag.


    Hos pappsen var det bra igår. Smörgåstårtan var mer än lovligt god. Sen var jag bjuden på tjejfest med mina ryska väninnor, men mina småtjejer var mammasjuka och ville se Så ska det låta med mig, mysa, äta popcorn osv, så när de väl somnade hade jag ingen lust att åka iväg nånstans. Dessutom hade vi ett rejält åskväder här vid det laget så jag höll mig inomhus.


    Idag har vi haft vansinnigt varm och soligt. Vi har varit och shoppas och slösat pengar som vi egentligen inte har... T fick ett vind/träningsset, dvs jacka o byxor som hon behöver till gympan på skolan, cykelturer osv. K fick en softshell jacka som hon också behövde. Detta var en vårpresent från mormor o morfar.


    Sen köpte jag mig ett joggingset, dvs tights o jacka till att jogga i. Det var på rea i o fs. 550 kr Men då propsade maken på att jag skulle skaffa mig hyfsade löparskor också... 890 kr till... SEN så hittade maken en vindjacka (Craft) och ett par vindbyxor/fiskar/friluftsbyxor som han ALLLTID  velat ha... Haglöfs... Do I have to say any more????
    SVINDYRT!!!!


    Sen blev vi bjudna på grillkväll hos goa vänner. Supergott o mysigt. Promenerade hem. Slank förbi till grannarna. Maken blev kvar. Gubbarna hamnade i bastun. Vedeldat timmerbastu. Ja, jag väntar inte hem honom de närmaste timmarna

  • Sonja68

    Vem mer än jag har bemärkelsedag idag


     


    Jag har namnsdag idag, mitt riktiga IRL namn är ju just Sofia. Och dotra heter Katja Sofia...


     


     

  • Sonja68

    Ja Daa, visst gick det fort, förra veckan gick jag i vårkapppan och huttrade, idag fick jag i panik raka bort vinterpälsen från benen och rota fram 3/4 byxor och t-shirt!!! Och löven sprack ut IDAG, på en dag bara så där.. PANG!!!


     

  • Sonja68

    Igår morse hade jag ont i skallen, men kl 8:50 invigde jag min nya löparoutfit. Efter 200 meter höll jag på att dööööööö.
    Snacka om att man har URUSEL kondis!! Det är rent skamligt
    Men jag tillät mig att hämta andan mellan varven, promenerade där det var som blötast, hoppade o kryssade mellan pölarna. Större delen av rundan joggade jag i alla fall. Hej å hå, hur ska detta gå?
    Blir det nånsin lättare månne?

    Vi har haft så himla varmt i helgen, varmast i landet hörde jag! +25 i skuggan (+28 i Haparanda) och stekande sol.
    Igår samlades vi med vänner hos oss och grillade, ungarna i kvarteret hade vattenkrig och sprang omkring i bikini.

    Imorse var dock lillskruttan hängig och kräktes upp frukosten. Så hon är hemma med pappa idag.

    Leksi: stor kram! Det du känner är inget att skämmas för, vi är rätt många som känt så efter förlossningen. Det är en jätteomställning och tar tid att komma in i den nya lunken med bebis och allt vad det innebär. Man är lycklig och älskar sitt barn vanvettigt, men man är så trött och har ont överallt och man gråter, gråter, gråter...
    Inte för att det hjälper dig just nu, men det är faktiskt sant: Det BLIR lättare... ge det lite tid. KRAM!!!

Svar på tråden I regn och solsken, i vått och torrt, och allt däremellan