Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Själv ska jag försöka jbba lite mindre imorgon. Då är det nämligen Lillskruttans 2-årsdag! SHIT!!! Tiden går så fort!!!!


    För två år sedan låg jag på sjukhuset och visste inget alls. Vattnet gick ju "igår för 2 år sedan" på tunnelbanan och sedan blev jag inlagd.


     

  • sweetstreet

    Åååå


    Först Lycka till PB!!!!


    Jag håller tummarna.


     


     


    Sedan måste jag säga till Telis att jag håller med fig!


    Fast jag vet itne om jag kallar det för just "mening" om du förstår vad jag menar. Självklart ska man itne sittta och älta och bli bitter över de kort man tilldelats i kortleken här i livet. Man måste ju göra det bästa av dem. Och självklart så kan man kanske säga att vissa saker i "slutändan" faktiskt hjälpte en till att bli t ex en "bättre människa" eller iallafall en annorlunda mot vad man skulle varit annars. Men jag vet ändå inte om jag skulle kalla det för att "det var en mening"...


    ÄSCH! What the heck! Det spelar ju ignen roll egentligen!


     


    Sedan kan jag också säga att jag till stor del var "glad" över att vi också flaskmatade redan s tidigt. Det gav mig en helt annan frihet än vad många av mina kompisar hade som knappt kunde lämna sina bebisar för en fika på stan bara för att de var rädda att barnet inte skulle ta flaskan av pappan och därmed vara skrikigt och hungrigt... Visst är det en egokänsla men jag tyckte det kändes bra. Sedan skulle självklart varit ULTIMAT om hon BÅDE kunnat ta bröstet OCh flaskan. Då hade man ju kunnat amma när det fungerade och sedan ge flaska när man inte hade brösten i närheten...


    Men men.... Jag känner dock att OM det överhuvudtaget blir fler barn  här i framtiden så kommer jag nog att försöka införa flaska hyfsat tidigt även om amningen skulle fungera. Just för att jag tyckte det var så himla skönt att slippa vara så låst. Plus att jag tror att både dottern och maken verkligen bondade på ett annat vis mycket tidigare p g a att han matade henne så mycket redan i början.


     


     

  • sweetstreet

    Nu har jag ju egentligen inte tid att sitta här!!!!


    Tårtan ska göras iordning till dagsifirandet i eftermiddag. och jag ahde hoppats  kunna påbörja en del inför morgondagens kalas också. 


    På tal om vin och alkohol så hm.... det ÄR ju ett abrnkalas vi ska ha imorgon MEn jag har ändå handlat typ 10 flaskor vin och 4 lådor öl (alltså ca 100 öl...)  


    Ojojoj!!!!!


    Hm, kasnke tror folk att det ska vara enbart saftkalas...


    Men jag tycker att om folk kommer hit ska det väl finnas god mat o dryck också. Inte abra tårta och typ saft... eller kaffe...?!? 


     


    Hur gör ni på era kalas???????


     


    Så hoppas jag att det inte blir alltför dåligt väder imorgon. Åskskurar säger de ska komma på em FAN det har varit fint hela veckan... Men jag hoppas att det inte blir så farligt ändå. Vi vill ju helst vara ute på vår bakgård/lekplats. Enklast så. Ungarna kan springa runt och leka plus att vi bor ju i samma hus så det är lätt att ta hissen upp och ner med grejer. Annars har vi boakt dagiset som back up. Men då får man ju promenera med sakerna o det är itne optimalt. Plus att det rummet är lite trist. Men visst. Om det hällregnar så är det ju bättre såklart!


     


    nej NU måste jag fixa med sakerna här!


     


     


    Kram till alla som vill och behöver


    Och ha en toppenfredag o en toppenhelg!

  • sweetstreet

    Ojojoj!!!!! Vad mycket som hänt!


     


    Nu kommer jag säkert glömma kommentera en massa för oj vad jag scrollat....


    Men BS SKÖNT att det äntligen verkar bättre med Iris. Sådan där hög feber är jätteläskigt tyckr jsg! Och att de inte vill ta något feberbnedsättande är skitjobbigt. Men det är bra att det verkar vara på bättringsvägen nu.


     


     


    Cicci!!


    Men FYYY vad hemskt med stolen och Skorpan! Usch! Du måste ABSOLUT höra av dig till brio om detta!!!!!!! Kanske är det ngt fel med konstruktionen? 


    Hoppas verklgen att Skorpan är bra idag. Tänderna är som sagt en sak jag skulle oroat mig för. Samt hjärnskakning. Usch! 


     


    PB, 


    att bilen skulle paja var ju heeelt galet! men jag hoppas detta var efter att ni fått er lilla eskimå!!!!


     


    Mugglan,


    jag förstår verkligen att du känner dig nere och orolig och samtidigt lite hypad och nojig nu. Att ruva måste vara hemskt hemskt hemskt.... Men jag hoppas och håller tummarna så hårt att de blir blå vännen! Skickar även en kram!


     


    Oms,


    det var mycket nytt där. Jag tycker dock att det låter bra att ni nu fått veta vad som kan vara "fel" så att din flicka kan få den hjälp och det stöd som hon har rätt till! Att få en diagnos kan ju kännas lite chockartat först (jag har en nära vän vars ena barn diagnostiiserades med en av sifferkombinationen förra året och det tog ett tag för henne och hennes man att liksom landa i deta). men fördelen är ju verkligen att det finns stöd och hjälp att få. Och att barnen har rätt till detta vilket kan udnerlätta mycket i t ex skola eller på dagis! Stor kram till dig!!! Och även om jag inte känner dig alls så tycker jag att du verkar vara en sådan fantastiskt bra förälder! Så jag är säker på att även omde t till och från kan kännas tungt så kommer det att bli bra nu när ni alla får lite mer hjälp.


     


    Lappis,


    iiiiih soctantsbesök imorgon alltså!!!!!! SPÄNNANDE! varför måste du baka alls? Kan ni itne abra köra lite bubbel och något snacks? Kul förresten att festen blev så lyckad också!!!! 


     


    Telis,


    å babianrumpa....!!! Men det hjälper mycket med zinksalva faktiskt! De gör under! Lill-Skruttan fick ordentligt "diaer rash" vad nu det heter på svenska...??? när hon var bebbe och det såg riktigt illa ut. Jag kände mig som värsta sämsta mamman... Hon fick dessutom svamp i utslagen. Men vi fick dels en antisvampkräm på recept från hennes läkare. Dels som använde vi en dipaer cream (med zink) och det hela försvann på ett kick! Helt allvarligt så tycker jag att sådana där salvor med zink är värsta mirakelkurerna mot irriterade babianrumpor!


    Sedan tror jag det är som AM säger. Att bebbar kan bli liksom förkylda i magen. Att virus eller bakterier från frkylningarn liksom ka hamna i deras matsmältningssytem och då orsaka magbesvär. Lill-Skruttan åkte dock även på en riktig maggrej förra året och det gick så långt att vi blev oroliga för hon började lukta aceton! Ni vet så som man gör om man fastar (eller svälter när kroppen börjar bryta ner egna kolhydrater och bilda ketoner varav lukten av aceton kommer). Ringde såklart läkaren men hon sa att det viktigaste är att ge mycket vätska om barne kräks och har diarré. Och jag minns att hon frågade om "mönstret" över kräkningar och diarréblöjor och vi insåg då att fekvensen faktsiskt gått ner sedan ett par dagar och läkaren sa att det då inte var ngn fara så länge vi såg att blöjorna var blöta och att det inte blev väldigt gult av kisset. Det skulle varit ett tecken på uttorkning. Och mycket riktigt så blev hon bar typ 2 dagar senare. Men visst, det är lätt att oroa sig när de är sådär små! 


     


     


    nenne,


    hahahahahaa! Sorry gumman men jag tyckte det var lite roligt att du sagt till din kollega att sluta vara mammig! Kan se mig dig stå där med stormagen i vädret som värsta spärrballongen och säga att du inte vill att hon ska vara mammig!


    Sedan håller jag md om att det var BRA att du pratade med henne. Sådant MÅSTE man ta upp och jag tycker tyvärr att alltför många drar sig för "konflikter" och därmed inte säger ngt till personerna ifråga och därmed skapas egentligen än mer problem. Det är lätt att folk istället börjar prata bakom ryggen eller att det blir fler missförstånd än om man faktiskt tar upp något som man upplver som ett stprt problem. Att din kollega sedan inte kunde ta det hela på ett vuxet sätt är ju hennes problem tycker jag. Men för kommande dagarna kanske det vore bra om ni hade ett möte med henne andra kollegor som känner som du samt kasnke er chef? och verkligen pratar igeonom problemet. Då får ju även din kollega en chans att förklara hur hon känner och tänker också. Om nu detta går


     


     

  • sweetstreet

    ÅÅÅÅ vad KUL ni verkar haft i lördags!


    Sorry Nenne att ag inte mailade till dig i tid ang datorn. Det har bara varit sjukt mycket den senaste tiden så jag har läst mina email lite sådär sporadiskt....


    Har just fått en sommarstudent och förra veckan tog allt typ 3 ggr så lång tid eftersom man måste visa o förklara allt för studenten. Men förhoppningsvis kan han bli självgående om ett tag och då kanske man får lite hjälp också..!


    I vilket fall kände jag att jag inte alls orkade gå upp så tidigt för att vara med på er träff. Här är vi ju 6 timmar efter så om ni ses vid 12-tiden på dagen blir det kl 06 här..... Men jag borde ha mailat eller sms:at dig tidigare ang din fråga om datorn. Du är SÅÅÅÅ GOOOOO som frågade och var villig att fixa detta. Kanske nästa gång?!


     


     

  • sweetstreet

    Mugglan,


    vill även skcika de varmaste tröstkramarna till dig! Nu verkar du ta det hela rätt okej verkar det som, men jag gissar att en kram extra ändå itne skadar...?


     


    BS,


    skit vilket dåligt dagis tycker jag!!!!!! Att ni har så många problem med personalen och de beslut som fattats. Många "över era huvuden" tycker jag itne låter bra alls. Jag vet ju av egen erfarenhet att man är sååååå beroende av att dagis är bra. Om det fungerar bra för barnen där så är det värt hur mycket som helst. Här är ju dagis inte alls så vanligt som i Sverige så vi har faktiskt varit så lyckligt lottade att vi dels FICK en dagisplats till dottern och som grädde på moset på ett dagis som vi är såååå nöjda med! Tycker det är mer eller mindre fantastiskt faktiskt. Hon lär sig så jädra mycket där och hon tycker det är så himla kul!


    Hoppas ni kan få ordning på era problem eller byta till ett bättre dagsi för Iris!


     


     


    PB, shit vilket historia med bilen!!!


    Och du jag håller tummar o tår nu iallafall!!!!


     


     


    Telis,


    hahaha bajsolyckor som den Televinken gjorde innan kalaset hände ofta här i perioder förr. Vi kom senare på att det oftast (dock ej alltid) var ett tecken på att gå upp en storlek i blöja! Alltså när hon började närma sig gränsen för blöjstorleken så klarade de det mesta men inte "massiva bajsattacker from hell".... Så vi försökte byta till större storlek INNAN detta skedde vilket inte alltid var så lätt att tajma....


    Kul att kalaset gick så bra i övrigt!


    Och du ang "det-där-vi-ju-egentligen-redan-har-glömt" så oroa dig inte! Tror nog inte det är ngn fara faktiskt. Vi här i tråden ska ju hålla tyst. Och jag tror verkligen att så länge man själv är öppen o naturlig med saker som dessa eller andra som gäller barnens tillkomst, så kommer även barnen att käna det så. Naturligt! Jag kände så med min adoption ju. Nu ser jag ju vekrligen inte "svensk" ut så mina förälrar hade inget val!!! men även om de HADE haft det så är jag säker på att de pratat med mig lika tidigt om detta som de gjorde. Det blev helt enkelt en helt naturlig del av min uppviäxt. Att veta att jag kommit till mina föräldrar på ett annat vis än de flesta av mina kompisar. Inget konstigt alls med det.


    Sedan var det nog lite som jag tror Lappis var inne på tidigare att mina föräldrar berättade hur otroligt efterlängtad jag var. hur länge de försökt på andra sätt innan de verkligen kämpat för att få mig. Så länge trodde jag att jag var speciell på så vis hahahahaa! Alltså på ett positivt sätt. ungefär som att polarna ju kasnke var en "olycka" eller en slump, medan jag själv var såååååå efterlängtad att de verkligen skickat efter mig från andra sidan jorden...!


    Lite lika kan ju kanske televinken komma att känna så småningom? Att han var såååå efterlängtad att hans föräldrar gjorde allt som stod i deras makt för att få honom!


     


     

  • sweetstreet

    Telis!


    SJÄLKLART ska Televinken få bestämma var när och OM han övehuvudtaget vill vaa öppen med sitt "ursprung"!!!! Det var inte alls så jag menade. Alltså att ni ska "tvinga på honom" att vara åppen om han han inte vill. Vad jag menade var bara att jag verkligen tror på att om man är öppen med saker inom familjen så accepterar barnen det på ett helt annat vis än om man "smyger eller gömmer". Sedan får man ändå vara beredd på att barn går igenom olika faer och även en person som är helt okej med sitt "annorlunda" ursrprung kan i vissa perioder kanske inte vilja "skylta med detta". I tonåren kan ju vara en sådan tid t ex. Då man vill vara precis som "alla andra"...


    Men jag tror att ert synsätt och er inställning kommer räcka långt!!! Herregud du verkar vara en toppenmamma med fötterna på jorden och hjärtat på rätta stället!!! Så jag är inte ett dugg orolig för Televinkens frmatid!


    Fördelen med att bo i en storstad tror jag också är att man automatiskt har fler omkring sig som också har en annorlunda härkomst. Adopterade, spermiedonatorpappor, ÄD-mammor, fosterbarn, kasne barn till homosexuella par etc etc.... Tror det kan vara betydligt jobbigare att vara annorlunda om man bor i ett litet samhälle??


     


     


    Jag har en vän som har funderat på spermiedonator (i Danmark då). Hon är fortfsrande singel men vill jättegärna ha barn. Dilemmat för henne är att hon kommer från ett mindre samhälle så hon har familjen där vlket ju är ngt man skulle värdera mycket att ha nära till för hjälp och stöd. ÄNNU mer om man är ensamstående förälder!!!!


    Men hon har jobb i en storstad nu och dessutom har hon funderat mycket på detta med om ett ventuellt framtida barn kommer att kunna "fara illa" om det växer upp i en lite by där många kasnke tycker att detta med donatorer är jättekonstigt och nästan "fel". Jämfört med i en större stad där det är mer "vanligt" och där barnet inte behöver känna sig "ensamt". Desutom finns ju fler stöd och supportgrupper för ensamstående och faktiskt även för specifikt "ensamstående mammor som fått barn via spermiedonator" i flera av de större städerna i Sverige. Något som ju inte alls finns på mindre ställen.


     


    En jätteknivig situation för henne. Jag har inga råd att ge. Vill ma ha barn över alt annat så kanske detta kommer vara "enda vägen" nu när man inte längre kan adoptera som singel.


    Å andra sidan måste jag säga att jag själv är oooooerhört glad över att inte behöva vara ensamstående förälder. Jag kan tycka det är tungt nog ändå och då är vi ju två och har ett väldigt jämställt förhållande beträffande barn o familj....  


    Måste säga att det är få personer och saker som imponerar så mycket på mig som just ensamstående föräldrar. nu när man ahr barn själv inser man ju vilket enormt lass de måste dra!


     


    Nej slut pladdrat för min del.


    Nu ska jag ta kaffepaus!


     


    Kram igen på er Goingar!


     

  • sweetstreet

    Oj! Glömde säga at SKOTTLAND ÄR UNDERBART!!


    Men vädret kan vara rätt ostabilt. Men höglandet där längs västkusten FY SATIKEN VAD VACKERT!!!!!!!


     


    Tog tåget från Glasgow upp längs kusten för herrans många år sedan tillsammans med en kompis och det var udnerbart! Vi besökte bl a Ilse of Mull (bår från Oban) samt senare Isle of Skye. Om man gillar single malts är detta en DRÖM!


     

  • sweetstreet

    Kram tillbaks lilla glappkäftade Kaninen!!!!


     


    Fasiken det är ju ooooooootrooooooligt vad jag skriver dåligt! Typos heeeeela tiden! Hoppas nif attar ändå.jag slinter som ett fyllo på tangentbordet!


     


    Well well. Idag har vi äntligen härligt väder här! 22 grader och sol! Ska bli 28. Men INEGN fukt!!!! Förra veckan har varit sååå fuktig. Skitjobbigt! Hatar fukt och värme tillsammans. man tror man bor i ett våtvarmt omslag!


     


     

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen