Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Porchez vad kul med kompisarna!!!


     


     


    Och fru E vad BRA att sprutorna gick finemang!

  • sweetstreet

    Nä nu kanske man ska ta och plocka ihop sin tomma skalle och knata hemåt. Här blir ändpå inget gjort för jag är helt borta i huvudet efter nattpasset och mötesmangligen....

  • sweetstreet

    Heeeej!!!


     


    jag har som vanligt inte haft tid att surfa in hör i tåden.


    Men skummade snabbt för ett tag sedan och såg attEA har fått en massa ägg! HURRA!!!


    Mugglan också va?? HÄRLIGT tjejer!


     


     


    men vet ni VAD????


    IKVÄLL ska jag minsann träffa LAPPIS!!! Allas vår Favvokanin!


    Iiiihhhhh! Så jävla SKOJ!!!


    De kommer hem till oss på middag!


    Måste bara hinna dammsuga lite hemma först...


    Men jädrans vad skoj! Tyvärr har jag fortfarande en hals som en gammal whiskeypimplande och kedjerökande jazzsångerska men jag hoppas hoppas hoppas verkligen att den ska hålla. Men kommer nog inte kunna hålla min vanliga låda... Å andra sidan kanske det är bra!


     


    Pratade nyss med Lappis och hon och hennes make sitter just nu och täer lunch nere vid Pier 17 med utsikt över Brooklyn Bridge!


    Här är ca 20 grader och sol, Enligt prognosen ska det i em bli ca 27 grader men vet inte om det kommer bli riktigt så varmt. De har iallafall prickat vädret fint för tidigare i veckan var det ösregn! Men de komande dagarna ska det bli mellan 23-28 grader och solsken!


    Hurra!


     


     


    Nu måste jag fortsätta jobb!


     


    Fast Nenne vill bara säga att jag itne hunnit svara på ditt mail men självklart kan jag försöka fixa kattlucka! Men det blir nog inte förrän i helgen som tidgast. Hopas det är ok....?


     


     


    PUSS på er!!!

  • sweetstreet

    Snaily,


    jag vill säga att jag förstår ganska väl hur du känner dig.


    vi fick ju också veta en del saker fast inte vid Nupp/KUB utan vid vårt stora UL vilket gjorde att jag ahde ett par veckor av stress. Jag gjorde dock ytterligare UL och tycker detta är det bästa råd jag kan ge dig just nu. Att göra ett Ul snart igen och då försöka se på just de saker som bl a AM och Muggles och September tagit upp här. Om det är defekt på kromosom 13 eller 18 är det som du säger ett mycket gravt kromosomfel då fostret är mycket mycket illa däran. Detta skulle synas på ett UL. Att ditt foster suger på tummen och spretar med fingrarna samt verkar vara allmänt liviligt tyder på att det inte handlar om någon av dessa defekter. Inte heller trisomi 21.


    Ett Fvp ger vad jag vet endast besked om just de stora kromosomavvikelserna och om ett UL kan göra dig trygg och säker på att det inte handlar om dem så är det ganska ondåigt. MEn om du ändå känner oro så skulle jag kanske ändå överväga fvp eftersom MF risken är såååå liten! Allt för att slippa fortsatt hög stress och oro under resten av graviditeten. mend et där kan endast DU och DIN MAN känna och bestämma.


    Jag har mailat dig ett längre mail så jag tror jag stannar här för att inte göra inlägget gigantlångt.


     


    Sedan var det äl även Koko som fick liknande besked med Conny vill jag minnas? Och då hade det jävligt innan hon bestämde sig för vad hon/de skulle göra. Nu visade det sig ju vara ett alldeles friskt barn det med.


     


    Stort Lycka till med ditt beslut!!!!!!


    jag tänker på dig!



    kraaam!


     

  • sweetstreet

    Jättesnabbt inlägg efter att ha läst era första svarskommentarer på mitt inlägg till Snaily!'


    SJÄLVKLART kan man INTE på något vis SÄKERSTÄLLA att man inte har ett barn med någon defekt på kromosom 13, 18 eller 21 ENBART via UL!!! Det var inte så jag menade att det skulle låta.


    Däremot kan man om man gör ett UL med en duktig och erfaren person få veta om barnet verkar ha allvarliga fysiska defekter. Och eftersom särskilt defekter i kromsom 13 och 18 medför mycket mycket allvarliga fysiska fel hons fostret/barnet kan man se om det verkar vara stor sannolikhet att barnet har dessa skador. Men helt 100%igt säker kan man såklart endast bli vid en screening av kromosomerna som vid ett Fvp eller där man tar en biopsi av moderkakan (vilket man kan göra tidigare i graviditeten än ett FVP och därför väljer vissa att göra detta för att man vill veta så tidigt som möjligt OM man ev ska göra en abort).


    Däremot är det en sak man ska ha fullt klart för sig. Och som jag tyvärr tror att MÅNGA INTE HAR. Och det är att man med Fvp kollar endast de här stora kromosomavvikelserna. Iallafall om man itne misstänker andra p g a t ex sjukdomar i familjen och får någon extra screening p g a detta. Men barn kan även ha "mindre" kromosomfel vilka alltså inte syns på fvp så man ska ändå vara medveten om att bara för att man fått ett positivt besked på ett Fvp är detta inte LIKSTÄLLT med ett friskt barn. Med största sannolikhet så är barnet friskt såklart! För statisitskt sett föds ju de flesta barn friska!!! Som tur är! Men jag vet par som fått barn med kromosomskador trots att man gjort Fvp och kände sig "säker" och de paren har ofta blivit otroligt chockade och inte förstått varför de inte fick veta detta på sitt fvp. Så det är ändå bra att känna till detta men utan att stressa upp sig för mycket eller noja (om det går). 


    MAN ska MINNAS det att i DE FLESTA FALL går det bra! De flesta barn föds friska och välmående!!!!!!!!!!!!


     


     

  • sweetstreet

    Snaily,


    såg att de föreslagit UL i v 15!


    Tycker jag låter jättebra!


    man kan se MYCKET redan då. Och fördelen med det tidigare Ulet är att du har längre tid på dig att fundera över fvp OM ni skulle få besked från ULet som gör er osäkra. Man får ju inte göra fvp alltför sent och i mitt fall när vi fick beskedet på det UL i vecka 19 eller vad det var, så kände jag mig stressad över att jag skulle fatta beslutet om fvp så snabbt. Också för att OM något var fel ville jag göra en abort och ju tidigare man kan göra detta desto bättre såklart. 


    Låter bra att ni ska få en expert som gör Ulet med utgångspunkt från er oro över just kromosom13 och 18 avvikelser!


     


    Lycka till!!!

  • sweetstreet

    men herregud tjejer vad ni skriiiiiver!!!


    haha! Tittar in en snabbis igen och jisses vad jag har scrollat och skummat....


     


    Ang kungahuset så tycker jag mest att det är oförensligt med en monarki i ett modernt demokratiskt samhälle. Hela idén med monarki bygger på att man ärver sin post 8bara det är jus sjukt!) Men men jag skulle inte göra revolt mot kungahuset. Så viktigt tycker jag itne det är. Känns bara så KONSTIGT att få in definitionen för monarki i mitt moderna jämställda huvud....


     


    Ang överlämning tycker jag det är KATASTROF!!!


    ytterligare en sådan där sak med kungahuset. Sjävklart ska Vickan få bli överlämnad av pappsen om hon vill det!!!!! OCH om prästen går med på det. MEN detta är i fall av privatpersoner. Nu ÄR hon faktikst inte bara en vanlig tjej (hon kan ju abdikera om hon nu vill det) och därmed borde hon föölja Svenska Kyrkans traditioner eftersom hon äR en REPRESENTANT för Sverige Gud bevars! Så nej jag tycker INTE det är ok att "göra som man vill". med ett kungahus och den position hon har där så kommer även ANSVAR och SKYDLIGHETER!!!! Betänk även att det faktiskt är Skattebetalarna 7dvs svenska folken) som betalar kalaset!!! Visst Kunga huset betalar en hel del själva OCKSÅ! Men om man får lov att fråga så var kommer de flesta av deras intäkter från egentligen då´r´å.....???


    Eller visst, kasnke Westling bidrar med pengar från sitt gym. Han är väl den enda i den familjen som verkligen jobbar och får egna pengar?!?!?


     


    Ojojoj nu var jag kanske elak.


    Menar inte så.


    De gör väl ett bra jobb på många vis. Tycker bara att det är sååå knasigt att de då itne tar detta jobb såpass allvarligt att de inser att detta faktiskt även innebär "jobb på sin bröllopsdag".


     


    Jaja skitsamma.


    Jag är mest glad att slippa bröllopshysterin. Är inte särksilt intresserad av glamouren heller kring kungahuset. tycker mest det liknar en dålig såpa. 


    Nog om detta. :-=

  • sweetstreet

    Nenne,


    du jag ska kolla kattdörren också!


    Har bara inte haft tid än.


    Och ja, det snurrar som vanligt jädrigt fort här.... Men men sådant är livet. Idag är det 28 grader o sol ute. Synd att man sitter i kylig AC inne och jobbar bara...


     


    Förresten LAPPIS!!!


    SÅÅÅÅ ROLIGT det var att träffas!!! både dig och din utomordentligt mysiga man!!! Skitkul! Har lite bilder jag ska maila över. En där du över lite promiskiösitet (hm kan man säga så?!?!?!) med Tazo trots att din make såg på!


     


     

  • sweetstreet

    Nu måste jag fortsätta jobba här. 


    kRAAAM!!!


     


     


     


    Fast detsåklart,


    Koko.


    Hm sorry! hade bara för mig att ni had ngt likande problem med Conny efter Nupp/KUB eller så Men jag måste minnas fel då Ledsen?!? Kanske var det bara diskussionen om VAD man skulle göra OM man fått dåliga siffror som jag minns?


    Sorry igen!


     

  • sweetstreet

    Nenne!


    Du ang kattluckan! Den finns i två fäger. Vitt eller brunt! Vad vill ni ha???


     


     

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen