Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Oupsie, 


    ev kommer vi till Sverige i typ slutet av juli eller början av augusti elllr så. Men det beror på priser etc. jag VILL dock gärna till Sveirge under sommaren för jag har inte varit i Sverige en SOMMAR sedan 2006. Maken ahr varit två somrar men jag har aldrig kunnat åka då p g a jobbet så jag har hela tiden kommit under vinterhalvåret vilket inte är lika kul....


     


    Själva Green card ansökan är inte så dyr. Största delen är advokatkostnaden men vi har fått rådet att anlita advokat eftersom det är sjuuukt mycket papper och OM man gör det själv och ngt saknas eller blir fel kan det ta hur lång tid som helst eftersom man då msåte göra om allt igen och ansöka om från scratch. och vi är ju lite tidspressade. Tror de fasta kostnaderna om man gör  asnökan helt själv är ca 3000 dollar eller så.


    En annan aneledning till att vi inte orkar fixa med ansökan själva är all tid man måste lägga ner på pappersjobbet. tid är för oss numer en bristvara så det känns inte som ett alternativ för oss faktiskt.


    Tyvärr.

  • sweetstreet

    Nenne!


    haha ja jajajajajaaaaa jag SKAAAA fixa iChat!!! herreguuuuuuuuuud! Tjata!


    Hade varit satans coolt att vara med på videolänk härifrån på er bubbeltråddejt!


    Har du webbkamera då? Själv har jag ju en inbyggd i datorn eftersom jag använder en ibook.


     

  • sweetstreet

    Och du om ett år! Wiiiiiioooooh!!!!!!!!!


     


     


     


    Nu ska jag dra och dricka kaffe! Ha superkul på festen Lappis!!!


    Kramar till er alla!

  • sweetstreet

    Ååå vad avis jag blir på er megatråddejt!!!!

  • sweetstreet

    Här har det iallfall äntligen blivit riktigt fint väder igen!


    Kommande vecka verkar det ska bli soligt och mellan 21-28 grader! NAJS!!


    Fast jag ahr en rpesentation på måndag så kanske msåte jag sitta en del i helgne ochförbereda den. PISS!


    Hm, vi får se.


    Kanske lägger jag ribban jädrigt lågt.....


     

  • sweetstreet

    FruLLan förresten!


    Glömde kommentera men GRATTIS till kissen!!!1 ÅÅÅÅ vad mysigt med ny katt och vad skönt att han verkar fungera fint med killarna! Vi ahr ju bara kattpojkar vi med. Halvbröder som de är. Och det är såå kul nu att se Lillskruttan interagera med dem Varje morgon frågar hon efter dem och kollar var de håller hus!


    Men så kans hon bli skitsned på dem också och säga "no Lippo no Tazo!" när hon inte vill att de t ex ska komma och lägga sig i soffan om hon är där. hahaha! Eller om de råkar komma och sniffa på HENNES favvoleksaker! Då vill hon att de ska bort! Sharing är inte hennes stora grej riktigt....

  • sweetstreet

    Grattis CICCI också till TANTEN!


    haha det känns weird att skriva det i tråden, men det fins ju gånger när hon varit efterlängtad här också faktiskt.


     


    Nepp nu blir det tillbaks till jobbsysslorna...


    Tjingeling!


     

  • sweetstreet

    iiiih Lappis! Det är SÅÅÅÅ spännande!


    Läser du förresten fortfarande Helgas blogg? De är ju i Sydkorea NU och hämtar Lillebror! Skitspännande att läsa tycker jag även om jag iten är i adoptionstagen själv.


     

  • sweetstreet

    Å Tinga!!!


    Tittade bara in som hastigast och har inte hunnit kolla ikapp ngt emn såg ditt inlägg om Piff!!!! vill skicka de allra varmaste stöd- och styrkekramarna till er!!!


    FAN vad livet är orättvist!!!!!!!!!!


     


    Och jag tänker inte komma med käcka hejaklacksrop heller. Ibladn orkar man kanske inte höra dem...


    Men jag tänker på er och jag hoppas självklart att det ska vända om inte alltför länge igen. Det gör jag. Men förstår att det känns jävligt tungt nu.


     


     


    KRAAAM!  


     


     

  • sweetstreet

    Hade själv en preesntation idag på jobbet, Inget stort utan bara ett möte m gruppen men tillräckligt för att man ju ändå måste förbereda. Så jag satt med det till halv tre inatt. Mycket för att maken var dålig i helgen så jag tog hand om skruttan en hel del. Särskilt igår så han kunde sova. 


     


    Känns skönt att det är över men jag är slut i rutan nu känner jag...


    Känner mig dessutom lite tillplattad eftersom chefen (som jag berättat hrä tidigare) har en sådan talangfull förmåga att hela tiden få en att känna sig som en dum och lat person... haha! Jag skrattar mest åt det nu faktistk. Ett tag kände jag verkligen att "nej nu orkar jag inte mer nu vill jag bara avsluta mötet" men faktum är att jag inte tar det särksilt personligt längre. Hon är så mot de flesta och har bättre o sämre dagar....


     


    Tror det jobbigaste just nu ändå är att jag verkligen känner mer och mer att jag vill göra ngt annat än science!!! Och DET är en jättskrämmande och jobbig tanke. och käsnla. För jag KAN ju inget annat. Men ju längre jag håller på med det här så inser jag att jag inte har hjärtat i forskningen och då är de svårt att klämma ur det där lilla extra tycker jag.....


     


    MEN för att få en på klart bättre humör så har Lillskruttan helt fantastiska stunder ibland nu! I morse t ex lade hon sig ner i soffan framför TVn med sin mjölkflaska och sa "Ja ligger ne" Jag satte mig i soffan hos henne då och då tittade hon på mig och sa "myyyyysiiiii" och log med hela ansiktet. "Ja myyyyysi me mummy".


    Ajajaj man smälter....!


     


    Igår blev jag dock arg för hon skulle mata katterna med torrfoder (typ pellets) och först var hon superduktig och lade i foder i skålen och sa "lite ti" för hon ville lägga åpå lite mer. När det var tillräckligt sa jag att hon skulle sluta men självklart måste hon då ta skopan fylld med pellets och titta på mig lite "prövande" och skaka skopan lite. Jag sa "nej" men då tittar hon ännu intensivare och skakar igen. Jag höjde rösten igen och sa "nej du får INTE skaka skopan" men hon gör om det igen och jag säger då med ritktigt hög röst "nej om du gör det blir mamma ARRRG!!". Då tar hon hela skopan och skakar så att alla pelletar flyger över hela golvet! Seda skrattar hon. Jag blir skitirriterad och lyfter då ner henne från köksbänken och säger åt henne att jag blir arg på henne. Sedan börjar jag ilsket att plocka upp pelletar från golvet... 


    Hon står tyst och ser på en stund. Sedan säger hon "Mummy, I lavjo. Och så efter det lite svagare "Mummy arrrg????". Och då kan jag såklart inte vara arg längre. utan måste kramas och säga förlåt och förklara varför jag blev arg. Då säger hon "ja älske de" och kramas och mitt hjärta smälter som jag vet inte vad. 


     


    Hm, man udnrar i sin stillhet ifall hon lärt sig HUR man ska manipulera med mamma.....!!!???!?!?!?!?!?!?!!? Först testar vi gränserna lite och ser OM hon blir arg. Hm, det BLEV hon visst.... Då testar vi och ser ifall hon kan bli glad igen....  


    Ja ojojoj!!!!!!!!! Som sagt det är både roligt och intressant att följa utvecklingen...


     

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen