Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Palrade mig själv iväg till läkaren i fredags och fick en inhalator! Känner mig mycket bättre nu! Troligen ngn form av förkylningsastma. Hoppas nu att jag ska bli helt frisk snart.


     


     


     

  • sweetstreet

    BS,


    ang det där med mönsterbran kan jag itne direkt påstå att jag har det. Iallafall inte beträffande sömnen. Hon har aldrig sovit mycket. Så jag var lite som Mugglan när Lilltjejen var bebis. Fattade inte att alla snackade om att man kan göra allt inklusive sova okapp, när bebisen sover. För hon sov ju fasen aldrig! Jo precis i början sov hon rätt mycket. Kanske första månaden. MEN då var hon ju fortfarande superliten eftersom hon var för tidigt född och orkade typ ingenting. Men sedan när hon växt till sig en aning så jädrar i min låda då var hon aktiv!!!!    


    Svårt att jämföra sedan kanske eftersom jag började jobba heltid redan efter 3 månader och då var jag konstant trött men det var bara att bita i det sura äpplet. Hon sov ofta i vår säng då enbart för att jag inte orkade gå upp och pumpa varje natt och därmed hade en flaska vid sängen som jag bara kunde ge henne medan jag var halvt sovandes.... Allt för att få sova så mycket som möjligt. Maken matade oftast innan han lade sig runt midnatt sedan en nattmatning och så gick jag upp vid 5 för att ta mig till jobbet och då matade jag innan jag gick. Så var nätterna då. Från det hon var ca 7 månader så drog vi bort ena nattmatningen och det var ett helvete några dagar men sedan vande hon sig och det fungerade faktiskt fint. 


    Det är såklart på gott och ont detta med barn som är väldigt aktiva och itne sover så mycket. Även nu som "toddler" vad fasen det nu är på svenska?? Småbarn kanske??? så sover hon mycket mindre än de flesta andra barn i hennes ålder som vi känner här. Har ingen koll på hur många timmar per dygn en 1,5-2-åring ska sova men för oss är det ungefär 9-10 timmar per natt och 1,5-2 timmar per dag. Dock gäler detta bara på dagis Med oss på helgerna sover hon oftast betydligt kortare på dagen. Max 1 timme brukar det vara. ofta 30-45 minuter.  Så de korta dagpassen är det inte mycekt man hinner göra heller. Om man nu vill göra ngt medan hon sover....


    Hon är dessutom väldigt aktiv som vaken.


    jaja, så är det. Ibland är det skitjobbigt men oftast väldigt roligt!


     

  • sweetstreet

    Koko,


    angående NY-resa vid halloween så går det bra! MEN jag skulle hellre åka tidigare! September och början av oktober är ofta superhärligt här vädermässigt! Ofta runt 20-25 grader varmt OCH ignen luftfuktighet!!!!! Me like!


    Maration är alltid första helgen i november så ja det brukar vara i närheten av Halloween som sagt,


    Sedn håller jag itne ritkigt med Am om just Halloween. Tycker inte det är så jättekul. Mest massvis med fulla eller halvfulla månniskor ute utkladda eller snarare AVklädda som går runt på gatorna. Alla tjejer ser desstuom ut som typ de fördomar man har om strippor eller prostituerade. Konstigt men det verkar som om det pryda USA har ett par tillfällen när det anses okej att klä sig vulgärt och det är just Halloween samt  te St Patricks Day (av alla dagar!) jaja, jag tycker man får se ut hur som helst såklart, men det känne nästan lite patetiskt när nästan alla tjejer man ser på stan har så korta kjolar att de lika gärna kunde varit utan. Sedan tittar tuttarna nästan ut ur decolltagen och så har de små djävulshorn i pannan!  


    Hm....


    Well, ni kommer ju när ni vill, men jag föredrar tidigare höst helt klart. Tror mina faavvomånader här i staden är slutet av april till början av juni samt september-oktober. Då är det ofta ugenfär som fin svensk sommar.


     


     


    Ang New York City semester så har jag en fråga att ge ER alla i tråden!


    Vi har nu bestämt att åka hem till Sverige i början-mitten av augusti. Men skulle gärna ha någon som bor i vår lägenhet för att katterna inte ska vara alltför ensamma samt för att ge dem mat och tömma lådan såklart. Dessutom vore det inte fel att få in en liten peng under tiden vi är borta och det är ganska vanligt att "hyra ut" lgh när man är borta. Vi vill helst dock inte göra det via t ex craig´s list eftersom vi allra helst vill ha ngn form av referens till den som ska bo där. Men om NI känner någon som ev vill hyra vår lgh på Upper East Side (Manhattan) den en vecka eller två så hör gärna av er till mig!!!!!!!!!!!!

  • sweetstreet

    Jag lovar att priset kommer vara lite "negotiable". Allt beroende på hur länge man vill hyra den och så vidare. Det kommer också helt klart att ligga under hotellpriserna!

  • sweetstreet

    Sedan ang er Tråddejt!


    NENNELAINEN!!!


    kanske ska jag försöka fixa iChat så kan du ta med din laptop så kan JAG få vara med på ett hörn!!???!?!?!?!?


    DET hade varit SJUKT KUL!!!!!


    men då måste ni såklart ha tillgång till internet... Fast Stockholm är ju framåt på den ounkten så hela innerstaden har väl trådlöst nuförtiden väl?!?

  • sweetstreet

    Och du kattluckan är på gång! Hoppas du såg mailet!


  • sweetstreet

    Förresten ang skötbordsdiskussionen hade vi aldrig ngt eftersom vi bor så trångt. Vi har skött allt bytepå golvet på filt samt i sängen och i soffan. Har gått jättebra. Dessutom aldrig risk för att barnet ska ramla ner. 


     


    MEN vi har använt våtservetter i stort sett hela tiden. Så vill man undvika det är ju ett skötbord nära vattenkran ett måste såklart!

  • sweetstreet

    Fick dock tipset av en BM här att man kan "göra sina egna våtservetter ifall man vill spara pengar och miljö. Genom att lägga t ex sådana där "bomullsbollar" i en stor glasburk med ljummet vatten just innan blöjbytet. Fungerar tylign bra.


    Själv har jag föredragit att vara lat och slösaktig OCH miljöovänlig och körtpampers wipes heeela tiden....  

  • sweetstreet

    Näe nu ska jag sluta spamma tråden och göra lite nytta här istället!!!!!


     


    PUSS på er!


    Men som sagt känner ni ngn som skulle vilja hyra bostad i New York City i början av augusti så hör av er!!!!!!!!


Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen