• muggles

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    AM: annars är väl mynta grön och fin? (Att ha i innekrukor alltså ).

    Själv har jag lavendel som jag planterat själv och ett olivträd vid entren plus en kruka med penséer som svärmor kom med. På baksidan har vi planterat vår taniga kaprifol (jag tror den lever faktiskt) och lite ettåriga sommarblommor i klippskrevan - där brukar jag vattna när det varit väldigt torrt för att de inte ska dö i förtid. Där funderar jag på att ha pioner nästa år.

    PB: vet inte om du kan sådant här (el ngn annan) men vår syrén har svarta fläckar på vissa blad och de liksom krullar sig. Jag kan inte se några kryp på bladen men det ser nästan ut som skadedjursangrepp Tror ni att det kan vara pga flytten som bladen har torkat ihop lite el är det ngt man borde göra ngt åt???

  • muggles

    Att bara ha tomma (snygga) krukor är ju en idé faktiskt!

    En annan sak jag tror skulle vara snyggt på baksidan vid klippan är några krukor med prydnadsgräs - gärna av lite högre sort. Ska bara hitta ngt snyggt först.

    *mot soffan*

    (Ingen EA idag?)

  • muggles

    PB: jag såg att det var ok att stoppa in dem bakvägen men sedan sa BM på kliniken att de skulle upp i muttan så då tänkte jag att det bäst att följa det. Aha så det kladdar mindre? Jag kör upp dem så långt jag kan och då kladdar det ganska lite men man känner liksom när det rinner ner en slatt - uäk! Och sex känns ju uteslutet...


    Tack förresten för länken om syrener - verkar stämma ganska bra på bakterios. Ska alltså dit och klippa bort skott nu då...


    Cicci: hej din goding!


    Izzie: dito!


    Telis: förresten hur har det gått med amningsstopp?


    Sweet: usch fy fan stackars din kompis.

  • muggles

    En sak med granit är väl att det likt massivt trä ska skötas en del. Sten är som jag förstått det poröst och behöver behandlas med ngn typ av vax el vad det är för att det inte ska uppstå fläckar av blöta saker. Vet att Piggelin hade en sten-fönsterbräda i sin förra lägenhet som i sig var jättefin men som hade några ringar efter glas. Det tycker jag är fördelen med laminat - att man kan slabba hur mkt man vill (vilket man ofta gör i kök...). Ngt jag tycker är snyggt är kompaktlaminat (se om den här länkan funkar: www.google.de/imgres&imgrefurl=www.fossplater.no/laminat.html&usg=__S7X7iy8ZORMvH1_BJrduMLspJgc=&h=450&w=579&sz=38&hl=de&start=2&um=1&itbs=1&tbnid=r_1gpQ_6YiGjgM:&tbnh=104&tbnw=134&prev=/images%3Fq%3Dkompaktlaminat%26um%3D1%26hl%3Dde%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mozilla:en-GB:official%26tbs%3Disch:1) men vet inte vad det kostar.

  • muggles

    PB: astrist med din försvunne gubbe förresten!


    BS: men vaddå kan ni inte försäkra henne alls?

  • muggles

    Tänkte baka ikväll och hittar inte citronkladdkakereceptet just nu. Verkar det här stämma:


    150 gram smör 2 st ägg 2 dl socker 1 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 st citron, skal + saft Gör så här Smält smöret, låt svalna. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker. Blanda väl. Tillsätt citronskal och saft och rör sist ner smöret. Häll i smord och bröad form. Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och servera med färska bär och vaniljvisp.
  • muggles

    Nenne: däremot tycker jag att många andra lägger duktighetsvärdering i det här med smärtlindring. Har hört flera män(!) som sagt ngt i stil med "min fru behövde faktiskt ingen smärtlindring alls - inte ens lustgas" med ett stolt tonfall. Sånt gör mig lite lätt förbannad. Jaha, vaddå är man en bättre människa för att man klämde ut barnet utan smärtlindring???


    Det som är lite konstigt är att jag normalt har hög smärttröskel men jag behövde både lustgas, TENS och kvaddlar för att stå ut. Medan det finns kvinnor som har låg smärttröskel normalt och klämmer ut en unge utan ngn som helst smärtlindring. Det tycker jag är lite skumt...

  • muggles

    Telis: tack! Jag litar mer på ditt recept så jag ska pröva det ikväll!

  • muggles

    Ore: och ibland kan de se att livmodern är lite trött. för livmodern är ju en muskel och kan få slut på syre. Och då kan det tydligen vara bra att ge epidural så att man får vila lite. De ville sälja på mig epidural efter ett tag för det var ju lite utdraget för min del (åtminstone 7-10 cm) så det var antagligen därför. Men jag var precis som Nenne rädd för att epiduralen skulle slöa till allting för mig så jag tackade nej. Jag vet inte om jag gjorde rätt el ej...

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen