• Lapinette

    Livets toppar och dalar

    Vickan - skål, från Sthlm. Vårt bord kan jag inte rubba själv och det påminner ju om ert så jag förstår att det är tungt.

  • Lapinette

    AM - jättegärna! Är alltid intressant och läsa. Det låter verkligen som ni hade det superhärligt.

  • Lapinette

    Själv försökte jag precis göra mojito men satan i gatan vad jag är dålig på att göra drinkar. Nej, jag häller nog ut blasket och inväntar vinet som vi ska ha till laxen istället.

  • Lapinette

    AM - stackars Hektor och hans barnvakt. Och det är ingen panik med menyn, bara skoj och se vad ni har ätit och druckit för gott.

    Porchez - härligt med yoga. Gick ibland lite sporadiskt men eftersom jag föredrar dansklasser och inte vill träna fler gånger i veckan är det svårt att prioritera Yoga även om jag vet att det är bra för kroppen.

    Nej Mojiton får jag inte i mig utan övergår till Chablis istället ... mer säkert kort . Ska äta lax på saltbädd och sen ska jag prova plommonrecptet (plommon med honung, mynta och smör ... in i ugnen) med Lejonets & Björnens äkta italienska vaniljglass. Undrar bara hur den kan vara äkta italiensk made in Sweden .

  • Lapinette

    Telis - biensur! Älskar hennes blogg med sol, värme, härliga foton! En av de få som jag verkligen följer. Och plommonen blev supergoda... så enkelt!

  • Lapinette

    mugglan - här kommer receptet:


    Räkna med 3, 4 plommon per person. Skölj, dela på mitten och ta ur kärnorna


    Lägg upp på bakplåtspapper med snittytan uppåt.
    Pensla över flytande honung (ganska generöst, plommon kan vara lite sura), strö över vaniljsocker och färska myntablad. Klicka över 100 gram smör, skuret i små bitar.
    Baka i ugnen tills huvudrätten är uppäten, men minst en halvtimme, gärna en hel. På mellanvärme.


    Servera med vaniljglass, och glöm inte att ta vara på såsen, den blir helt fantastisk!


    Om jag lägger till mina egna kommentarer: så tog jag de plommon vi hade hemma och det var bara en 4-5 stycken för oss två och det kändes alldeles lagom. Sen använde jag inte bakplåtspapper och det funkade finemang utan ... enklare att få upp all såsen. Och till sist så skar jag smala skivor av smöret och la på plommen (inte bitar och inte så mycket som 50 gr för oss två). Satte ugnen på 180 grader och lät dem stanna där i 1 timme. Det blev supergott!

  • Lapinette

    Telis - hur har det gått med jobb? Och i sådana fall är det meningen att du ska jobba 100 %. Själv vill jag gå ned i tid så länge jag har småbarn.

  • Lapinette

    AM - grattis till jobbet!

    Gällande att lämna barn på dagis så skulle jag helst vilja hitta en sådan där supergod dagmamma à la Piggelin. Vet att vår granne under oss har en bra dagmamma (tror de är några dagmammor som har 5-6 barn tillsammans).

  • Lapinette

    AM - honeymoon syndrom?! Blev det lite väl mycket där på slottet? 

Svar på tråden Livets toppar och dalar