• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • Telis

    På tal om getingar så hittade jag en (död) i toaletten idag när jag kom hem efter semestern. Hur fanken hade den tagit sig dit, toalettlocket har varit nerfällt medan vi var borta?

  • BrudSommar2006

    Telis, aha, Växjö, det förklarar saken, Mörbylånga känns rätt sömnigt.  Har ni alltså åkt runt lite överallt i Sverige på er semester och letat hotellrum där ni känt för? imponerande med bebis och allt! Vad har planen varit? Har ni gått efter någon guide eller hur fick ni reda på att det fanns ledigt just där?


    PB, oj vilken dag du haft, tänk att det funnits fosterbarn i ert hus.

  • BrudSommar2006

    Usch för getingar.


    Jag vet inte vem eller vilka jag sagt hej till heller så hej och välkomna på er alla!

  • muggles

    Telis: den måste ha krupit under toasitsen, det är ju en spalt där.


    PB: vad kul att få reda på mer om huset och trädgården. Roligt med oväntade besök och tur att det gick bra med getingboet.


    En sak jag funderat på ett tag: om man gör en ivf via landstinget fast man betalar (pga att första ivf:en via landstinget lyckades så att detta nu är ett syskonförsök) - får man tillbaka pengarna om försöket misslyckas? Det påstår i vart fall min svägerska. Jag tycker det låter helt fantastiskt att de får tillbaka pengarna om försöket misslyckas men undrar om hon verkligen har fattat rätt? De gör det i Falun.

  • lunagarden

     


    viktualia skrev 2010-07-27 20:40:38 följande:
    lunagarden - grattis till bra RUL!

    Vickan och Oupsie - tack, känns lite konstigt att skriva om det här och nu... men livet går ju vidare för oss, även om det är tungt för Snorkis med familj.

    Just nu slappar jag med popcorn och Morden i Midsomer. Tonåringarna pysslar med sitt, lillen sover och mannen jobbar natt.

  • Telis

    BS, nej vi har inte gjort så hela semestern, den mesta tiden har vi bott hos släkt och vänner. När vi bodde på hotell eller vandrarhem bokade vi via nätet någon dag i förväg, vandrarhemmet på Öland hittade vi via en bokningssajt.


    muggles, duh, ja så klart, det är ju en liten spalt där. *slår mig själv för pannan* Fast hur tog den sig in i huset och in i badrummet?


    muggles igen, Falun har en variant där man får tillbaka pengarna om det misslyckas men då kostar det å andra sidan mer än ett vanligt försök. Jag har för mig att det kostade runt 40.000 då. Fast jag förstår inte hur hon gick via landstinget om det var ett syskonförsök och hon betalade själv?

  • nennesjuttioåtta

    hejhej 


    usch, fy fan vad det verkligen känts som den djupaste dalen hittills i tråden. Jag är ju själv snubblande nära målsnöret och det känns jätteläskigt så jag vågar inte ens klicka på den där länken. Så helst skulle Pricken få komma ut nu på studs men samtidigt vet jag ju att det knappast är tryggare på utsidan heller. Ständig oro from now on. P har ringt flera gånger idag och frågat hur det är med magen. Nej, det här är verkligen omskakande. Stackars Snorkis och maken!!!


    Vickan – pengar överfört!


    Telis – hellre en geting i toan, än flugor i trumpeten. Min mans farmor hade fått en levande groda i toaletten som hon såg efter att hon hade suttit där men hon kunde inte tro att den kunde ha kommit från henne iaf (att ens tänka tanken...)...

  • Ore

    klockarbol: Välkommen! Synd att du hittar hit mitt i värsta deppet, men hänger du kvar kommer du se att vi inte alltid är så nere...


    Vickan: Puss på dig som fixar med detta! Buketten ser jättebra ut och texten var också bra!


    PB: Kul med besöket... Usch för getingstick, dock... Har lyckats slippa sådana på länge, tack och lov. Men ett år hade vi ett getingbo hemma hos mina föräldrar, som satt så att getingarna frampå senhösten hade det såpass varmt att de var litet vakna och lyckades hitta någon springa in i huset. De hamnade då i soffan där jag och mina syskon titt som tätt slängde oss ner, och fick då getingstick... Inte såg man dem heller, den soffan vi hade då var beige med bruna ränder


    Barn som dött strax innan födsel har jag också hört talas om från flera olika håll. En tidigare klasskompis till mig ska ha råkat ut för det, har jag hört. Ett par som min syster och hennes ex umgicks med råkade ut för det. En kompis brorsbarn var dödfött, vet jag...


    Och en i byn där jag är uppvuxen (som jag dock inte känner) hade den extrema oturen att vara drabbad av flera missfall, första barnet föddes med vattenskalle och levde bara ett kort tag, andra barnet var dödfött (har jag för mig, här är största frågetecknet...), tredje barnet var friskt men drunknade i tre-årsåldern (!), då var hon ganska långt gången med fjärde barnet som dog i magen. Den delen av kyrkogården där gravstenarna för dessa fyra barn finns kan jag inte gå förbi utan att storgråta...


     

  • muggles

    Telis: första ivf:en (som resulterade i Moas kusin) gick via landstinget. Denna gång måste de betala men iom att de får tillbaka pengarna om det misslyckas så känns det väl görbart...


    lunagarden: jag har missat att gratta dig till RUL!


     


    Välkomna ni som är nya förresten!!!


     

Svar på tråden Livets toppar och dalar