Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets toppar och dalar

     


    snaily skrev 2010-08-20 17:30:08 följande:
    Vi tänkte förresten kanske åka till Gotland i början av november (om det inte kommit något Yngel innan dess!!), maken vill köra Gotland grand national (enduro). Hoppas det blir av, vore härligt med en hösttripp dit. Kom på att jag har varit där tidigare någon gång under alla årets månader förutom just november! Får i så fall definitivt ta med journal, tror förlossningen i Visby är trevlig.

    Ooooo kan ni inte komma och ta färjan från Oskarshamn då på ditvägen???
    Fatta vad kul att få se dig med den magen!

  • passionsblomman

    AM, hur har metoderna ändrats nu då? jag vet bara hur det gick till då-alltså för tio år sedan. På ett knökafullt SÖS. Det¨året skrevs det massor om det galna läget och att folk valde att åka till Västerås, Gotland och all stans bara för att veta att man iallafall inte skulle bli omkringskickad.

    FAKTISKT så kom de och intervjuade oss på förlossningsrummet den morgonen och tog massor av bilder. Så vi var i tidningen! I DN var det väl. Men det var ett annat par som fick tvillingar samma morgon, så de valde bilderna på dem istället, när artiklen publicerades. (sonens kusin-då 6 år stod hemma i Jämttland med tidningen i nävarna och sa "men...det är ju FEL bebisar på bilden"

    och tror ni att jag fic bilderna av fotografen då?
    När jag hade sagt ja till intervju just på premisserna att "då år vi ju bilder på hela familjen"
    Nej. För "det är minsann mina bilder och dem skickar jag inte ut hur som helst."
    Hur som helst? Det är mitt en timma gamla barn på bilderna jävla kärring!
    -sa jag inte, men nästan. Så jag fick EN.

  • passionsblomman

     


    fru AM skrev 2010-08-20 18:49:33 följande:
    Och sen när Storsonen kommit ut och upp på minmage så såg jag den lilla "kalotten" efter sugklockan på hans hjässa varpå jag inte kunde låta bli (det humoristiska arvets förbannelse) utan vände mig till hans far och sa:" jag visste inte att ni hade judar i släkten?" Det är toppen på min humorbana. JAg kan säga att min sambo och sjukhuspersonalen tittade MYCKET underligt på mig. Haha!

    *ligger på golvet och vrider mig*



    Åh fyyyyy vad roligt!

  • passionsblomman

     


    lunagarden skrev 2010-08-20 18:50:07 följande:
      huga, får väl hoppas att det har moderniserats...PB - hur upplevde ni trängseln då? skickade de hem er tidigt? sniken fotograf...

    Eftersom jag hade en djup depression och min största ångset var att bara bli hemskickad  med ett knyte mitt i en ångestattack, så stod det nogsamt noterat i min journal att de inte FICK skicka hem mig innan jag var redo.
    Nu lästes inte den journalen av alla, så jag åkte på ett par klämkäcka "varför är du kvar här, du borde väl redan åkt hem" med stortjutande nybliven mamma som resultat.

    Annaars skötte de allt förträffligt och inte kunde vi anat att det var folk som födde i hissen för det var så fullt. Vi var de sista som fick ett rum den natten.
    De var hur proffsiga som helst. Enda minuset var att det blev skiftbyte mitt i mina krýstvärkar, så morskan GICK och lämnade mig där. Jag hade hållit fast henne ifall jag kunnat...

    När de nya kom in och presenterade sig SKREK jag: Men jag SKITER väl för fan i vad ni HETER!!! GÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR NÅNTING!!!

    Fast göra fick man ju själv. Och det gjorde jag! *stolt fortfarande*

  • passionsblomman

    Saily, min är ingen skräckis! Och ingen sån där "det var bara så uuunderbart" heller. Det var ett rejält jobb. Något bortom allt jag upplevt och helt omöjligt att sätta sig in i eller förklara. Men min metod "jag är inte rädd, jag kan flyga" och "nu gäller det att våga hänga med" funkade bra för mig. Ända till själva krystbiten, för då blev jag rädd. Eftersom jag-mitt dumma nöt-lyssnat på flerbarnsföderskor som sa"när man väl får krysta är det en lättnad, det är innan det gör ont" Så, när epiduralen släppte och det gjorde ONT så trodde jag att jag gjorde något fel.

  • passionsblomman

     


    kängu skrev 2010-08-20 19:13:34 följande:
    Blir så förbannad när vårdpersonal tror att man är någon superorolig överbeskyddande morsa- Ru har ju ofta hög feber men detta är faktiskt första gången jag försökt söka vård. Finns det något värre än när folk inte tar en på allvar??????

    Nej, det finns det inte!

  • passionsblomman

    NU mina vänner, ska jag äta kräftor!
    Sonen får också några.

    Och jag gjorde biffar trots allt av den där köttfärsen, de blev jättegoda! *nöjd med mig själv*

    Mot kräfthinken!

  • passionsblomman

    *slurrrrrrrrrrrp*

    Det var ena riktigt góa kräftor! vi sparade till imorgon också!

    Nu ska vi sätta oss och läsa vidare Harry Potter, vi har just börjat i nästa bok. Det är SÅ spännande!

  • passionsblomman

     


    lunagarden skrev 2010-08-20 20:24:18 följande:
      Läser ni tillsammans?

    Japp! Vi har haft högläsning nu i vår och sommar och det är hur mysigt som helst. Sista delen i förra boken var så spännande att vi läste tills jag blev hes. och så började jag grina av min egen inlevsefulla läsning!

  • passionsblomman

     


    snaily skrev 2010-08-20 21:38:26 följande:
    Inte för att den är såå sevärd... Men jo, om man blir "medlem" (oj, det lät högtravande!) i vårt bildgalleri, som Telis har hand om. En bild på sig själv tror jag är inträdeskravet... något mer? Telis?

    Hm...borde det inte vara lite av någon slags regel att man varit med  ett tag i tråden också. Känner jag iallafall, som har mitt hus, min man och mitt barn utalgda där med namn och allt, förutom mig själv. Vi börjar vara rätt många vid det här laget och nu känner jag ärligt talat att det rasar in nya i en takt som gör att jaginte alls hinner lära känna på det sätt jag behöver för att vara bekväm med att plötsligt kanske ett gäng till-som jag inte vet alls mycket om, kan se mig så väl. Då tror jag faktiskt jag vill bli borttagen ur galleriet.
    Jag är väldigt restrektiv med bilder och internet-även om jag kanske verkar väldigt öppen annars.

    Ursäkta om detta inlägg på något vis verkar snipigt. Jag blir bara lite...ja jag vet inte, men obekväm. Själv var jag med här i över ett halvår innan jag outade mig i galleriet...

Svar på tråden Livets toppar och dalar