• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • muggles

    sitter på bussen hem efter en otroligt trevlig kväll på stan med singeltjejkompis. Såg en mamma på spårvagnen m ett barn yngre än Moa o en begynnande mage o blev sådär sorgsen: tänk vad roligt att få uppleva allt en gång till tänkte jag. Det kommer inte jag få... Har haft riktig pms idag så jag vet vad som väntar om 4 dgr, som en tröttsam klocka.

  • muggles

    har tänkt på snorkis återkommande igår o idag. Det är så hemskt så det går inte att fatta. Men ändå har man sina egna sorger... Ursäkta de många inläggen nu men har ju inga radbrytningar på mobilen.

  • muggles

    jag hoppas Snorkis m man får en stödgrupp för det enda som kan lindra är nog att träffa andra i samma situation. Det vi här kan bidra med är att fortsätta höra av oss även om några månader när många andra tystnat. Man får mkt sympati i början precis när det hänt men efter några månader har många glömt av det som hänt o gått vidare i sitt liv medan de kämpar som hårdast för att insikten trillar ner... Maken sa så sent som härom dagen att han nog inte riktigt förstått hur hårt det här ma:t tog på mig. Jag sörjer nog delvis fortfarande. En väninna t mig som läst psykologi sa att sorgearbete tar ca 6 mån - 1 år. I mitt fall sörjer jag mer att det inte blir fler barn än ma:t i sig. Sitter här nu tårar i ögonen nu (vinet som gör mig gråtmild förmodligen). Jag vet ju att Snorkis råkat ut för ngt mkt värre än mig men kanske hennes tragedi plockar fram mina egna känslor så att de kommer fram tydligare?

  • muggles

    oj blev lite konstig meningsbyggnad där. Skönt Telis att du får sova bättre! Sov gott allihopa. Klart slut från mig

  • Klockarbol

     


    Oupsie skrev 2010-07-28 21:19:05 följande:
     På tal om det där med sömn som småbarnsförälder, min mamma skrev dagbok till mig från det att jag var 3 månader ungefär, hon plockade fram den nu och jag låg och läste i den igår. Varje dag börjar med "Idag vakande du kl. 4.30/5.10/6.30 (trodde inte mina ögon när jag såg klockan)/5.30.../.../ och ikväll så somnade du kl..." Hon måste ju ha varit som en Zombie med de sovtiderna och när jag kommenterade idag så sa hon att det var verkligen jättejobbigt och hon hade varit väldigt trött hela tiden. Blev lite rädd när jag läste den där boken... men det blir som det blir.

    När min äldsta dotter var ny så skrev även jag dagbok till henne, vad hon gjorde, vem vi träffade och enstaka förebråelser om dagar när det vaknats tidigt som attan. Den stora sov hela nätter från första början så jag blev himla förvånad om hon vaknade före 7.00! 

    Yngsta dottern drabbades av en enastående "3-månaders" kolik från det att hon var knappt 2 månader till dess att hon hade fyllt 10-månader.
    Det stackars lilla barnet har ingen dagbok... Hon har ett excel-dokument med Ät- Lek- Sov- och Skriktider per dygn...
    Skriktiden snittade 14,5 timme per dygn och den längsta sammanhängande sovtiden jag hittade var 2 timmar under dessa månader så jag är lika ledsen som hon över att det inte finns någon dagbok - jag har nämligen ingen aning om vad vi gjorde under den perioden i hennes liv!

    Konstateras kan att det uppenbarligen jämnar ut sig till slut

    Jag drömde om Snorkfröken i natt och vaknade gråtandes. Så märkligt det är ändå, jag har följt den här tråden i 5 dagar och det känns som en livstid.

  • lunagarden

     


    Oupsie skrev 2010-07-28 21:58:46 följande:
    Lunagarden, tack, ska googla. Fick du göra om blodprovet alltså? De sa att det skulle ta en vecka, men man kunde få NUPP-resultatet med en gång, men de rekommenderade att man väntade in blodprovet. Det var också därför vi fick ta blodprov förra veckan, om vi skulle få tid via landstinget, för det skulle göras minst en vecka innan undersökningen.

    Ja, och det första blodprovet tog jag faktiskt bara två dagar innan UL, för vi var utomlands innan dess, men min BM skrev det i remissen och de sa att det skulle de hinna med. Men det kanske är olika rutiner på olika lasarett, vi gör UL i Lund

  • fru AM

    Oupsie: det jag menade med min fråga är att det nog är bra om ni innana testet bestämmer er för någon gräns som funkar för er. Vid 1:300 och sämre erbjuds man fostervattenprov och räcker den gränsen för er så är det ju bra att veta det - att ha pratat igenom det innan.


    Fråga gärna UL-sköterskan om hon kan peka ut fingrar och näsben och andra "markörområden"  - så att ni kan få en visuell bild av läget. De där sannolikhetssiffrorna kan göra en tokig annars om det bara är de man har att gå på. Vilket datum ska ni göra testet?

  • Lapinette

    Telis - åhhh vad skönt att du får sova bättre! Förstår att det måste vara ett rent helvete att aldrig få tillräckligt med sömn. Jag blir (och var igår) helt knäckt när jag inte får sova ordentligt.

    AM - jösses 20 timmar!

    Oupsie - skönt att flygresan gick bra för usch för att må dåligt på flyg (har själv spytt ett par gånger).

    Ego - igår (precis när jag skulle gå hem) fick jag mail från Soc med vår hemutredning som hon har sammanställt. Den är på 7,5 sida och ska nu fingranskas. Vi får göra så mycket ändringar vi vill (har hon sagt). Det är ju denna som kommer att ligga till grund för beslutet samt kommer att skickas iväg till det land vi sedemera kommer att välja etc. Läste faktiskt bara lite grann igår men ska sätta mig i helgen och lusläsa. Har även hittat en "manual" hur man kan förbättra sin utredning typ skriv inte i negationer, prioritera, rätta sakfel, addera det positiva till det negativa etc. Nu kan man ju ha problem med att komma med synpunkter till sin socutredare men vår har ju låtit oss skriva och säger att vi gör de ändringar vi vill så vi verkar inte alls ha det problemet. Känns mer som hon helt och hållet låter oss styra och "göra jobbet".

  • FruCicci

    Hej vänner!

    Hoppas ni alla mår bra och har haft en fin sommar so far!

    Jag kommer in idag för att ge mina varmaste och största kramar till Snorkis med make!
    Jag har nåtts av nyheten via sms från en här i tråden.
    Det var det mest fruktansvärda på länge. Jag finner inte ord. Jag grät länge och väl för er skull Snorkis.
    Jag beklagar verkligen!!!
    Ta hand om dig hjärtat och ta emot all hjälp du orkar få o kan få.

    Jag återkommer en annan dag, det känndes mest naturligt att rika detta inlägget enbart till Snorkis.

    KRAM

Svar på tråden Livets toppar och dalar