• Piggelin1

    Livets toppar och dalar

    Kängu - härligt att läsa att "även solen har sina fläckar" apropå att låta Ru äta själv


    När du skrev "teckna", så tänkte jag först på "rita" & att Ru skulle få utlopp för vad han vill/menar på ngt förunderligt vis den vägen, men sen fattade jag 


    Koko, vi köpte en toaring för ett tag sen till Amanda, men nu sen ngn vecka tillbaka så vill hon inte använda den alls, det är bara den "riktiga" toaletten som gäller. ...och egentligen är det ju bara bra, nu har hon lärt sig att hon måste hålla sig i kanten när hon är på toa & då funkar det ju överallt, oavsett om man är på stan eller hos bekanta. Var det inte Omsan som bara kört riktig toalett rakt igenom, ända från början?


     

  • Piggelin1

    Precis! Tanken hann flyga förbi att det kanske är ngn ny pedagogik för barn, som är poppis/heeeelt rätt/sååå bra för barn i deras utveckling


    Äsch, många fläckar på din sol - det har jag svårt att tro Lunch snart?

  • Piggelin1

    Ni som är allvetande här - var i hela friden på f-kassans sida hittar man info om hur man gör när man har en ny bebis på G? Fick moderskapsintyg av BM för några veckor sen, som jag tänkte skicka in, men lyckas inte hitta ngn info på fk's hemsida om detta & till vilken adress jag ska skicka det - bara sånt som gäller Amanda (när jag loggat in) & så lite allmän info om hur föräldraförsäkringen funkar rent generellt.  Vaddå teflonminne... Fast tre år är ju trots allt hyfsat lång tid för en grej man gjorde en enda gång då.


    PB förresten - vad KUL med extrajobbet som sambon din har på G!! Kul med goda nyheter, det behövs mitt i allt annat elönde här på sistone.

  • Piggelin1

    Lappissången, vilken är det?! Måste missat den helt!

    Sex i bajjamajja - uääääckkk säger jag med...

    Cicci, du har en medsyster ifråga om att skriva i album. A fick ett första-året-album i doppresent, har öppnat det typ en gång, men aldrig kommit till skott & skrivit ngt. Försöker numera skriva mellan varven i ett word-dok jag har i datorn, men vips har det gått några månader igen & vem minns vad sin hände/sas för en månad sen?1

    Mugglan, du var snabbare än jag, säger också HAVSKRÄFTOR! Såna där frysta har jag bara ätit en gång för typ 15 år sen (& jädrar vad dillen måste varit dålig i dem, med tanke på hur tjyvens jag mådde efteråt...). Svenska kräftor har jag bara smakat en eller möjligen två ggr & då bara typ en enda som jag fått av ngn annan (bla ism en kräftskiva som Mugglan & jag fixade för 8-10 år sen). När man är uppvuxen & van vid havskräftor så känns allt annat så "småttigt"

    Spännande med nytt dagis, Mugglan, ligger det nära där ni bor?


    Ang BVC-kontroller så har jag faktist inte ens tänkt tanken innan på vad som ska "kollas" när man ska dit. Ettårskontrollen var jag vid närmare eftertanke inte med på, mannen körde den eftersom han var pappaledig då. Nu i juni var vi båda med på 2½-årskontrollen & då fick vi ett papper hem innan som skulle fyllas i, så då gissade man ju sig till utifrån det ungefär vad som sulle gås igenom.  Men tanken att det är ngn slags kontrollinstans & att man ska öva med barnet innan, den tanken har inte föresvävat mig alls faktist.

  • Piggelin1

    Telis - det är precis det jag gjort nu idag! Läst bok lääänge ute på terrassen med en kopp kaffe & skön afrikanske musik i högtalarna! Inte störd en endaste gång, mer än att jag vinkade till en granne (om det nu kan kallas störd...) 


    Har en "egendag" hemma idag & det är såå lyxigt! Mannen & Amanda drog till svärmor/farmor i förmiddags & de är fortfarande där! Var en vända på stan, så gött att bara vara runt & fixa diverse grejor utan att vara stressad eller att det är ngn som blir rastlös! (men jösses vad mkt Sthlms-dialket jag hörde på stan ...tills jag kom på att det Way Out West drar igång idag!)


    Väl hemma igen så har jag ansträngt mig att INTE göra för mkt nytta, utan njuta av att ta det lugnt & just LÄSA! Fast strax ska jag ta tag & börja sy gardiner, har haft tyget liggande länge, men inte kommit till skott. Egentligen går det ju rätt snabbt, men inte haft ro att göra det.


    Mugglan - jo, dagmamman lagar all mat & när jag ser menyn så är det verkligen goa grejor Amanda får -  vår dagmamma har jobbat många år i restaurantbranschen & det har nog satt sina spår. Fast hon gör det inte fem dgr i veckan - de jobbar ju fyradagarsveckor & en av dem är ju alla dagmammor & dagbarn på "lokalen" & då turas de om att vara ansvariga för lunchen. Men hon berättade i söndags när vi sågs här att hennes man lagar all mat på kvällar & helger, det räcker liksom att göra det på dagarna - vilket jag har full förståelse för.


    Apropå lagad mat två ggr om dagen så har jag mina åsikter klara, så jag tänker innte vädra ut dem en massa här (& ingen kommer ändå att kunna omvända mig ) Men kan väl säga som så att jag är ngnstans mittemellan & är nöjd med det. Mackor kvällstid för mig är tex med avocadoröra & tomater, ägg & tomater, romröra med avocado & räkor, mozzarella & tomat & pesto osv.  Känns nyttigare & fräschare än tex pannkakor som bara är stabbigt.


    Lappis - underbara nyheter att beslutet kommer att gå er väg! Förstår dock att ni vill ha det svart på vitt innan ni korkar upp polaren Roger! Pratade med min pappa om adoptioner när de var här häromdagen - han sitter i socialnämnden i mina hemtrakter & bekräftade att det är han & några till i nämnden som tar beslut om just adoptioner (& även tvångsomhändertaganden & andra betydligt hemskare saker) - kul att få höra hur processen går till även från hans håll! Insåg att jag är rätt påläst


    Parnassia - diggade ditt uttryck "inte rätt vaggade" Aldrig hört det förut!


    Snaily, vad skönt att det inte var UVI! Själv var jag & lämnade urinprov senast i förmiddags, får se vad det visar. Lämnade prov när jag var där 22 juli & sen ringde de en vecka senare & sa att ev hade jag UVI, men de var inte säkra & ville ta ett nytt prov. Var där & lämnade det för två veckor sen & sen inte hört ngt, så jag tänkte att allt var OK. Men så ringde de igår IGEN & sa att mitt senaste prov kommit bort , så jag fick åka dit igen idag med ett nytt... Tjatigt, men bra att de håller koll & hoppas att det ska vara OK.


    Hade UVI (som jag inte fattade att jag hade) som gick upp i njurarna för några år sen & låg på sjukhus några dgr (DÅ fattade jag det desto mera - samma upplevelse som du Lappis...) & detta gör att de är extra noggranna nu på MVC tydligen.


    Nähäpp, nu ska jag ta plocka fram symaskinen!

  • Piggelin1

    Mugglan, vad kul att inskolningen gått så bra! Härligt med tur ut till havet också!


    Amanda började prata om "lillasyster" som hette "Lillebor" flera ggr i våras med både dagmammor & grannar, långt innan det syntes att jag var gravid (& vi hade verkligen inte pratat alls med henne om det), fattade inte varifrån det kom, men de snappar ju upp allt möjligt, men minns att det var speciellt pisnamt med en granne, som jag inte alls känner specellt väl (& detta var innan vi gjort fvp etc) & jag föröskte lätt stressad skoja bort det. ...men nu råder det ju liksom ingen tvekan längre om att jag bara är lite halvfet, så då känns det också lite fånigt när vi sprungit på varandra - men vad f-n, det är bara att le & se glad ut

  • Piggelin1

    Hade några kompisar till mannen här igår på middag, deras ena dotter heter Filippa, men Amanda envisas med att kalla henne "Fillivippa" Tyckte det var rätt sött!

  • Piggelin1

    Telis - vi fick en stor påse vaxbönor  direkt från trädgårdslandet från mina föräldrar när de var här i veckan Hoppas ni hittar dem på marknaden!

  • Piggelin1

    Gomorron!
    Några rader innan jag tar mig i kragen här på jobbet
    Tredje dagen & snart är man inne i lunken igen... Fast det känns OK, inte minst med tanke på att om två månader så går jag hem Två månader på jobbet brukar ju gå i racerfart, så vips är man i mitten av okt...

    En positiv nyhet - min vikarie är redan utsedd & börjar 1 sept! Heeelt otroligt, vi får 1½ månad parallellt!! Har väl aldrig inträffat på denna firman innan! Dessutom vet jag att den tjejen som kommer in är kanon, hon vickade nämligen för mig på min förra mammaledighet!

    Vickan - känner igen rutin-ångesten jätteväl - jag drabbades av den jag med!

    Mugglan - jomenvisst - "skitungebeteendet" dyker definitivt upp med jämna mellanrum, fast kanske oftast när hon är själv med oss. Jeesus, när hon blir sådär supertrotsig & skitjobbig, då tittar mannen & jag bara på varandra & undrar HUR i hela friden ska det då vara med TVÅ... Lätt ångest, typ.
    Vi har hört från alla dagmammorna i olika omgångar att Amanda är väldigt trygg i sig själv & nyligen läste jag i en bok att de barn som trotsar mest är de som är tryggast, för de vet att de kan trotsa järnet, & vet att de ändå är älskade typ... Känns som om A kör det rejset rätt hårt...

    Mugglan igen - kul att du tar upp detta med springcykel - vi pratade om det så sent som i förra veckan med brorsan som bor i landet som svämmar över av cyklar.
    Där förespråkas inget annat än springcyklar till de små & deras dotter fick en sån förra sommaren (då hon fyllde tre). Nu i sommar när hon fyllde fyra fick hon sin första riktiga cykel & de hade med den hit till Sverige & jag såg henne cykla förra veckan. Hon var SUPERduktig & vinglade knappt alls, hur säker som helst! Jag blev helt klart impad, har fått för mig att barn i Sverige oftast är närmare fem när de lär sig cykla utan stödhjul. Vi har pratat förut om att skaffa en springcykel, & nu är vi ännu mer övertygade. De där i trä är ju både fräcka & snygga, men jag tror att det lutar åt en som är mer "riktig cykel" fast utan trampor - vill minnas att brorsan rekommenderade det.

    Kladdkakemuffins - yummie! Amanda & jag bakade sådana i kmåndags efter att jag hämtat henne från dagmamman. Fast denna gång blev de nästan väl kladdiga, fick äta med sked... Men smaken var det inget fel på iaf!

    Nu höll jag ju på attt glömma - Blivande: grattis till sonen! Hoppas att du snart mår bättre & om inte, så hoppas jag att du får bra hjälp.

    Oupsie, hoppas att maten snart ska smaka igen!

    Hattis - välkommen hem! NYC är verkligen hur häftigt som helst!!

    Amanda började ju sova i vanlig säng häromveckan, som hon är hur stolt över som helst. Bara det att nu kommer hon in till oss säkert tre av fyra nätter - zzznark! Spjälsäng var en BRA så länge det funkade... Ibland får hon sova kvar hos oss, ibland lägger vi tillbaka henne, men kontentan är väl att vi inte vill att det blir permanent att hon sover hos oss, speciellt inte nu inför nästa bebis ankomst. Men inatt sov hon hela natten i sin säng - yesssss!

Svar på tråden Livets toppar och dalar