• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • nennesjuttioåtta

    fan, jag har bakat i 5 timmar nu! Dags att packa i påsar... Yei. Mitt forna drömyrke som konditor verkar inte så himla roligt hela tiden det heller. 

  • passionsblomman

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-07-29 19:46:26 följande:
    fan, jag har bakat i 5 timmar nu! Dags att packa i påsar... Yei. Mitt forna drömyrke som konditor verkar inte så himla roligt hela tiden det heller. 

    Framförallt inte sizen på deras mjölsäckar! TUNGT!!!

  • passionsblomman

    NU kommer min son lommande och gissa vad han säger?

    "Mammaa, jag har inget att gööra...

    ...kan vi inte baka nånting???"

    Han tyckte att "imorgon" var en jättedålig deal.

  • Oms

    Snaily, Oupsie mfl - man kan aldrig noja för mkt under en graviditet. man måste få dryfta sina funderingar öppet då det är en sån stor sak och man är i en utsatt position då ALLA ger än råd och har åsikter samt alla dessa medier där det pumpas ut info, att tänka på samt varningar hit o dit. Jag som i normala fall är ûbercool har också nojat under grav. Gick o träffade nån typ av spec mödravård då jag diskuterade min förlossnignsrädsla baserat på erf från första grav. gjorde även en hel del ultraljud men det var beroende på att jag hade väldigt mkt fostervatten och att bebis var liten.

    gör det som känns bäst för er. ligg på er BM, gynekolog, läkare etc om det känns bäst - det är bara ni som vet hur ni mår och vad som känns bäst o tryggast för er!

    Om jag lyckas bli gravid en gång till så helt klart kommer jag att göra fvp. jag är tillräckligt gammal för att KUB värden ska försämras samt att jag aldrig skulle lita på det denna gång.

    Mugglan - förstår om det är jobbigt för dig att bli påmind om såväl ditt MA som det facto att du själv tror att du inte kommer att vara gravid ngn mer gång. det måste kännas så definitivt på ngt sätt. Jag hoppas verkligen att du än en gång får uppleva en graviditet med en positiv utgång igen! Jag hoppas ju själv att jag ngn dag ska vara redig för en till liten och att det då ska fungera utan problem men dessto längre tid det går dessto mer oro känner jag över det.

    Vickan - kul att du hade det kul och bra svar till maken där - precis så är det ju! dessto mer de är själv m barnen dessto bättre går det. Michael var ju pappaledig med Mathilda från 9 mån och då var det många kvällar som jag inte hann hem ifrån jobbet innan lilltjejen skulle sova (så är det tyvärr fortfarande). Men tiden innan det så var vi ju båda ofta hemma samtidigt och delade på nattningen så det är ju en annan sak än om man är själv hemma o nattar.

    AM - välkommen hem! ja visst är det skönt när de är blöjfria! Mathilda har varit blöjfri på dagaran i några månader nu men på natten har hon ff blöja- men det är ok än sålänge. til skillnad mot din lilla så har M vägrat potta från dag 1 och går enbart på toaletter - jätteskönt då hon kan kissa på alla toaletter som finns

  • Oms

    Ang att sörja djur så herregud vad jag sörjt och fortfarande sörjer så sjukt många hästar som har passerat revy i mitt liv... första hästen jag blev "kär" i hette Alexandra och var ett stort halvblod. själv var jag så lite att jag brukade gå under hennes mage när jag ryktade henne   sen saknar jag alla de hästarna som var på den ridskola som min pappa drev - jag var ju själv mkt aktiv där och det var hemskt den dagen den gick i konkurs och hästarna såldes eller avlivades en efter en... men mest sörjer jag min häst Drott Girl som fick somna in september -93 då hennes ben inte orkade längre (17-årig travare - u do the math) ... hon var min lilla Drottan och jag blir fortfarande tårögd när jag tänker på henne...

    JAg kan också sörja förhållanden som inte blev som na hade tänkt sig. både det jag hade med stora dotterns pappa och det långa förhållandet jag hade åren däremellan innan jag träffade maken... båda de herrarna finns ju kvar i mitt liv och då påmins man ibland om vad som faktiskt kunde ha varit (på gott o ont) dock är jag helt övertygad om att min man är helrätt för mig!

  • Oms

    jösses amalia - det verkar som om min lilla princessa har somnat nu... vågar jag ens skriva det eller kommer hon att vakna och börja gråta tills hon kräks igen?... hon är inne i en sjukt jobbig trots just nu när det gäller sänggåendet. hon ska bara INTE gå o sova... först trodde vi att det var värmen o sen att hon inte var tillräckligt stimulerad, ett tag funderade vi på om det var nya sängen men nej - det är bara ren skär trots! så fort man ger efter det minsta lilla så skrattar hon så gott så gott och e jättenöjd - även om hon störtbölade 2 sekunder tidigare...

    så nu är det hårt mot hårt som gäller. tydlig nattnignsrutin, diskutera dagen som varit och dagen som kommer, satt på avslappningsbandet, ätit välling, kissat fått blöja, alla gosedjur i sängen, pussat o kramat alla godnatt och sen GODNATT och gå ut därifrån... och peppar peppar men efter mängder av gråt o tandagnisslan för 3 dgr sen (vid 4 tillfällen under kväll/natt) till ingen gråt men dessto mer gnäll idag tyder ju på att det går i rätt riktgning nu... hoppas hoppas (tar i trä, håller tummen och ber en stilla bön)

    nu ska jag gå o hyra ytterligare en film åt mig o maken om vi inte hittar ngt kul på tv -har vait hos min pappa och hans fru och ätit 3-rätters idag och är lagom sega nu...

  • lunagarden

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-07-29 19:26:04 följande:
    nu hittade P en bulle som hade försökt smita ur formen.

    Haha, ingen bulle som är på väg att smita ur ugnen då?

    Andbeyond - skönt att allt var bra på ert VUL

  • lunagarden

     


    Oms skrev 2010-07-29 19:57:06 följande:
    Om jag lyckas bli gravid en gång till så helt klart kommer jag att göra fvp. jag är tillräckligt gammal för att KUB värden ska försämras samt att jag aldrig skulle lita på det denna gång.
    Hur gammal om jag får vara nyfiken - jag är 40 år, men fått otroligt bra värden på mina KUB ändå: 1/2.000 med lilleman (då var jag 39) och 1/20.000 med bebisen i magen

    Då känns inte fvp befogat.
Svar på tråden Livets toppar och dalar