• MSW

    Livets toppar och dalar

    I den här tråden har det "tjötats" en hel del genom åren (planeringen för nästa sommars femårsjubileum har redan påbörjats), allt eftersom har den gått från att vara en "hur vet man att man är gravid"-tråd till att bli en vänskapstråd!

    Här avhandlas allt som rör barn/familj, resor, internet shopping, tråddejter, husdjur, god mat/bak och allt annat man kan tänka sig! Och vi både gläds och gråter med varandra!

    Trots att vi är utspridda över hela Sverige (mer eller mindre) så blir det en hel del olika tråddejter i olika konstellationer!

    Tempot är för det mesta högt och det kan nog vara lite svårt att hinna med/komma in i tråden, men vi välkomnar alla, men vill då gärna ha en någorlunda presentation, typ var man bor, var i barnkarusellen man befinner sig, skostorlek och vilken favorit choklad man har och vad mer man kan tänkas vilja dela med sig av!

    Då kör vi!!

    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3733191.html

  • Svar på tråden Livets toppar och dalar
  • Ore

    Får du inget mms från Nenne så får PB göra sin plikt som medsyster i tråden och mms:a den vidare till Telis. Apselut måste det bli så!!!


    Läser vad koko skrivit om att Lillebror vaknade fyra, och konstaterar att jag och maken är bortskämda som tyckte att det var sjukt jobbigt att lillkillen vaknade redan klockan fem imorse... (Vi brukar få 1-2 timmar mer...)


    Annars så har det varit en ganska händelserik dag idag, på det viset att min mor kvaddat sin bil (men hon klarade sig prima!). Fast min käre man muttrade litet över att han offrade tid en massa tid så sent som i förra veckan på att greja med hennes bil. Rätt ogjort arbete, kan man ju lugnt säga... Men men, det kunde ju ingen veta...


    Nenne: Skulle lätt kunna gå på DN-gala två dagar före BF Det roligaste med att vara konditor tyckte jag var att göra tårtor. (Har praoat på konditori/bageri en vecka). Fast jag gjorde då EN tårta och konditorn gjorde typ 8-10 stycken på samma tid


    andbeyond: Härligt att VUL gick bra!


    Oms: Skönt att ni hittat bra rutiner kring sänggåendet


    Lappis: Hoppas bilen gör succé


    Nu ska jag återgå till lampträsket där jag just nu befinner mig. Gaaah!!! Typiskt att maken alltid upptäcker när jag gör "nej nu har jag ledsnat och väljer första bästa som verkar någorlunda okej"-val. Och tvingar mig att vara noggrannare... Nåja, någon gång så kanske jag uppskattar att jag gjort grundliga val?


     


     

  • Hattis

    Har mellanlandat vid en dator igen och ... Herregud... Snorkis. Mitt livs mardröm. Bra initiativ Vickan, hade gärna varit med men någonstans måste man dra en deadline.

  • Hattis

    Skööönt med ett pickande hjärta Andbeyond. MSW - du valde ett ypperligt trådnamn!

    * försöker ta in och skjuta ifrån Snorkis verkliga mardröm och loggar ur *

  • Oms

    luna - jag är "bara" 35 om en sisådär 1 månad och några dagar men när man arbetar med det jag gör så blir man lätt skadad i sitt synsätt då man bara ser allt som går fel, alla felbedömningar, alla komplikationer etc etc och nej, jag tar hellre det säkra före det osäkra och gör ett fvp (och ja jag vet riskerna med ett sådant också) jag har som tråden vet ff spiral och vi har inte bestämt oss för när vi ska börja på en 3:a så det kanske aldrig sker eller så blir det om ngt eller några år och då är jag äldre.

    Jag vet att jag inte kan, vill eller orkar ha ett svårt handikappat barn, framförallt inte ett barn med mentalt handikapp. så om jag har en laglig möjlighet att förhindra det gör jag det. Jag hade inte gjort det om det varit mitt första barn men om man har 2 barn sedan tidiare ska man veta att det oftast är de som får stå tillbaka för att man ska kunna klara av tillvaron men det handikappade barnet. har sett alltför många dåliga exempel på detta på rätt så nära håll och nej, jag tänker inte utsätta min familj för det.

    det kan bli så fel när man uttrycker sig i skrift och jag vill inte att ngn tror att jag vill leka gud o sålla hit o dit, nej då inte alls men jag säger bara vad som passar bäst i min familj. min make är katolik och jag själv kristen och emot aborter men skulle barnet vara svårt handikappat och det är ngt jag kan få reda på via ett fvp så är valet inte svårt i mitt fall. ett handikappat barn och jag lär helt förlora kontakten med min galna tonåringen samt inte ha tid med min lilla prinsessa och maken skulle få leta efter en dag då jag har tid o lust för att bara vara, jobbet skulle jag nog inte klara av heller då det är svårt nog ändå att balansera det med 2 friska barn.

  • lunagarden

     


    Oms skrev 2010-07-29 23:40:36 följande:
    Jag vet att jag inte kan, vill eller orkar ha ett svårt handikappat barn, framförallt inte ett barn med mentalt handikapp. så om jag har en laglig möjlighet att förhindra det gör jag det. Jag hade inte gjort det om det varit mitt första barn men om man har 2 barn sedan tidiare ska man veta att det oftast är de som får stå tillbaka för att man ska kunna klara av tillvaron men det handikappade barnet. har sett alltför många dåliga exempel på detta på rätt så nära håll och nej, jag tänker inte utsätta min familj för det.det kan bli så fel när man uttrycker sig i skrift och jag vill inte att ngn tror att jag vill leka gud o sålla hit o dit, nej då inte alls men jag säger bara vad som passar bäst i min familj.

    Jag tycker att du är klok

  • nennesjuttioåtta

    oms – jag förstår ditt resonemang, har man flera barn så har man ett ansvar mot dem också. Men är det ens första och kanske enda (som det känns nu) så blir det en helt annan grej. Jag skulle inte vågat chansa att jag skulle lyckas bli gravid igen. 


    telis – heheh, P tog ett bullbakskort igår så jag får se om jag kan skicka det. Inte nu på förmiddagen iaf, ska snart åka till optikern. Jag ser verkligen proppmätt ut på bullar.


    Jäklar vilken aktivitet det är på kvällarna i magen, vi känner ju både Prickens händer och fötter från utsidan! Så skönt och lugnande. 


    lunagarden – ingen bulle som vill smita ut ur ugnen än, men det vore trevligt! 

  • Telis

    Ore, vilken tuuuuuur att det inte hände något med din mamma! Vad är det för lampor du letar efter?


    nenne, det är ingen brådska, jag väntar gärna.

  • nennesjuttioåtta

    Ore – hahah genomskådar han dig så lätt?  


    å vet ni, i kväll ska vi på bio och äta ute för det har vi hört att man ska göra medan man kan.

  • nennesjuttioåtta

    nu ska jag försöka klä på mig – de där stödstrumporna är en utmaning varje dag!

Svar på tråden Livets toppar och dalar