• Oupsie

    Livets toppar och dalar

    lunagarden skrev 2010-08-20 11:50:59 följande:
    Ang. förlossningsprogram så såg jag en gång när en stackars 16-åring fick föda helt utan smärtlindring, trots att hon var helt borta av sina smärtor, för att hennes mamma krävde att hon inte skulle få det för hon skulle lära sig vad som händer om hon har sex igen. Flickan hade så ont så hon kunde inte föra sin egen talan, och BM lyssnade på mamman. Fy fan vilken uppfostringsmetod!
    Men herregud! Det var det värsta jag hört! Vilken hemsk mamma
  • Oupsie

    Telis, det kanske är magkatarr? Det påverkas också av fet mat. Hoppas att du kommer på vad det är så du slipper illamåendet snart i alla fall.


    Cicci, skönt att ni fick en bättre avslutning på dagen . Angående BM:en så behöver jag inte träffa henne igen, för hon jobbade på en privatklinik där vi gjorde KUB:et. Min vanliga BM är helt ok.


    Cicci igen, nu såg jag inte programmet men jag tycker att det låter ganska oetiskt och okänsligt, både av mamman men framförallt av sjukvårdspersonalen som inte lyssnade mer på patienten. En 16-åring brukar anses tillräckligt vuxen för att kunna föra sin egen talan i vårdsammanhang.


    Lappis, dessertprovning, vilken grej !

  • Oupsie
    viktualia skrev 2010-08-20 11:31:38 följande:
    jag var så trött att jag kunde ta compversionen på kvällarna...
    Vickan, jag tror att jag skulle kunna somna på kvällen även om jag tog tabletterna,  men problemet är när jag vaknar på natten så har jag svårt att somna om, och då tror jag att det finns en risk att det blir ännu svårare att somna om, om jag har tagit de där tabletterna. Fast om jag inte är illamående kanske jag inte vaknar lika lätt å andra sidan... kanske ska testa att ta en ikväll och se hur det går.
  • Oupsie

    Ore, usch vad störigt med tvättstugemarodörer! Förstår att du längtar till ert hus. Såg bilderna som du lagt upp på FB, det ser jättefint ut! Fina luckor i köket, är det Ballingslöv?


    Vi satte in tvättmaskin och torktumlare i lägenheten när vi gjorde om badrummet. Jätteskönt att slippa fundera på tvättider, men jag kommer att sakna den fantastiska stenmangeln här i huset när vi flyttar härifrån. Det är nog den största nackdeln med att flytta, på riktigt!

  • Oupsie

    Piggelin, ja, men den kliniken håller mest på med 3D-ultraljud och dyl. och jag tror att det passar den BM bättre. Då går man dit senare in i graviditeten och har gjort sitt RUL och sett att allt är ok. Så hon är kanske inte så van vid att de som kommer dit faktiskt är oroliga.  Men betalar man 2500 kr (!), så borde man åtminstone inte bli otrevligt bemött . Fast vi fick fina bilder i alla fall .

  • Oupsie

    Cicci, säger som PB, ring en begravningsbyrå. De kan säkert hjälpa dig med dina frågor. Begravning bekostas vanligtivs med tillgångar från dödsboet så det ska inte vara några problem. Testamenten kan finnas lite varsom, de behöver inte förvaras på något särskilt sätt, men det kan ju vara svårt att veta om det finns något överhuvudtaget om han inte har några arvingar.

  • Oupsie

    Piggelin, jepp och vi tänker inte gå dit igen. Det är då ett som är säkert.


    PB, jag hoppas innerligt att du blir bättre bemött. Förstår inte varför de jobbar där de gör om de inte kan visa lite empati.


    Luna, ja, jag hoppas på det med. Ca en månad till RUL nu .


    Lappis, det är ju jättebra presenter! Det borde din bror också förstå .

  • Oupsie

    Lappis, ok du menar så. Hoppas att han inte köpt någon present då. Önskar att svärisarna tänkte mer som du. Maken fick en jättekonstig väggdekoration i födelsepresent. Den ligger fortfarande i bagaget på vår bil för vi vet inte vad vi ska göra med den .


    Fru E, hur gick det med husöverlämningen?

  • Oupsie

    Fru E, skönt att de inte upptäckte det. Vet inte hur ni ska göra, för om de nya ägarna kommer till er så ska ju inte ni behöva betala för en skada som städfirman orsakade.


    Jodå, vi börjar landa i det nu, men det är mest lite omständigheter runt omkring som gör att det blir lite svårt ibland. Men det ska väl lösa sig.

  • Oupsie
    Lapinette skrev 2010-08-20 14:22:29 följande:
    Oupsie - min mamma ringde idag och undrade vad maken vill ha. Han säger att han inte vill ha något och jag kan inte komma på nåt. Mamma funderade på tvålar! Ja, vad ska man säga ... han använder duschcreme inte tvål. Köp en flaska vin eller en skumpa istället så vet vi att den blir använd. Min mor är inte så bra på presenter heller. Tror maken fick bbq såser i julklapp ... vi bor i lägenhet och har ingen grill!Sen alla dessa smågåvor som föräldrar/min mamma och makens mamma absolut bara måste köpa när de är ute och reser?! Har en dvd om la Reunion, har någon tavla på papyrus från Egypten, dukar från Canarieöarna, kuddar från Indien. Det är ju i självaste verket hopplöst att hela tiden behöva säga KÖP INGET! Hoppas jag inte blir sån där själv när jag blir mamma.
    OMG . Ja, vin och skumpa är ju sånt som går åt. Vi har tillräckligt med prylar och behöver inte mer. Och just inredningsprylar kan bli ganska fel...
Svar på tråden Livets toppar och dalar