Inlägg från: Vännerfan |Visa alla inlägg
  • Vännerfan

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Cicci, Aha, vi ska nog kolla upp Clabbe då, för vi funderade ändå lite på att köpa en lite billigare skärm nu och sen om ett par år när lillen också vill ha en köpa en bättre dvd med 2 skärmar och sälja den gamla. Tekniken går ju framåt så fort hela tiden.

    Klockarbol, Fy sjutton för migrän!! (vet alltför väl vad jag pratar om...) 

  • Vännerfan

    Nu har jag nog hittat de dvd:ar Koko och Cicci har och även den Koko tipsade om med längre batteritid. Ska visa maken ikväll, så får vi se vilken det blir! Tack för hjälpen! Hade inte tänkt på att fråga er om detta förrän Cicci skrev om det.

    Piggelin, Ja, jag ringde ju dit med kort varsel sist (då när vi messade) och då var det ju fullt, så ska tänka på det! Kan man åka dit med barnen är det ju super, för barnvakt över natten får vi inte så ofta direkt. Har haft 2 barnfria nätter ever varav en var precis innan lillprinsen föddes och då fick jag veta det samma dag, så då sov vi hemma för vi vågade ju inte åka iväg.

    Ang. avundsjuka så är det nog det jag är mest avis på av allt nästan. Folk som kan sticka iväg på tu man hand en natt eller två. Vi känner båda två att det varit en helt annan sak att ha barn och hålla kärleken vid liv om man haft barnvakt med jämna mellanrum. Vab-hjälp har vi, men det är inte alls det vi behöver. För det första vabbar vi ju i stort sett aldrig och för det andra är det att komma iväg lite vi skulle behöva. Få ett brejk. Jag ska iaf försöka se till att komma iväg en helg själv här i vår, för jag har inte haft någon barnfri tid alls utom lite på någon tjänstresa och det är ju inte så mycket att se fram emot direkt...

  • Vännerfan

    MSW, Prinsen är snart 3 år och 9 mån.

  • Vännerfan

    Åh, grattis Oupsie och Mr Oupsie och Daisy! Det är verkligen så superhärligt och man blir så glad och lycklig så fort en ny liten bebis här ser dagens ljus och allt har gått bra!!

  • Vännerfan

    Vill bara skriva att det inte var meningen alls om någon blev stressad av att jag skrev att Prinsen är blöjfri. Själv blir jag inte stressad av sånt, så jag tänkte inte så långt som att andra kanske blir det. Har även rannsakat mig själv för att komma på om jag ljuger när jag skriver att jag inte blir det, men det gör jag inte. Jag blir mest bara peppad när det går bra för andra, som för Litens barn med sömnen. När man ser att saker kan gå att lösa. Jag hade möjligen blivit lite irriterad kanske om nån bara kom in och skrev att barnet var blöjfritt utan att man kände till bakgrund eller hur man gått till väga. Det var kompisar till oss som gav sitt barn en bilbana när barnet slutade med blöjor, så jag försökte komma på nåt som Prinsen skulle vilja ha, då jag kom på att han inte hade fått veta att han skulle få en tv. Så, nog om det. Jag är helt säker på att andra barn kan massor av saker som min son inte kan.

    Nu är det hög tid att påbörja middagen. Tristaste tiden på dagen om ni frågar mig.

  • Vännerfan

    Löken är i pannan...

    Bliv, Ja, det där med tygblöjor ska ju få dem att bli torra snabbt har jag förstått. För de finns ju inte ens till lika tunga barn som engångs-dito. Synd att ni tröttnade, men jag hade nog inte heller orkat med det. Man har ju nog att mecka med ändå. Tyvärr, för jag gillar generellt saker som är bra för miljön.

    Vet ni, jag tror bestämt vi känner ett par som har det som Liten beskriver det. Blöjfria vet jag iofs inte om barnen är än, men så är deras äldsta bara drygt 2 år. Sen kan man på listan tillägga fotomodellsnygga (både han och hon), vansinnigt effektiva (som maken sagt: "X och Y FLYTTAR snabbare än vad du och jag PACKAR för en helg), kort och gott rika och innehavare av 2 hundar förutom de 2 barnen som kom i tät följd (för att bara ha ett barn och två hundar och samtidigt helrenovera The House var ju liksom ingen match...). Men vet ni vad jag tycker är lite sorgligt? Jo, att de (såklart kanske) jämför sig med par som har det ÄNNU bättre än de själva. Som får ÄNNU mer gjort, som bor ÄNNU flottare än vad de själva gör osv. Jag blev ärligt talat lite bedrövad när jag förstod det.

    Shit, osar bränt...

  • Vännerfan

    Sweet, Hej!! Tror våra "klyftor" är rätt lika varann!

    För övrigt dreglar min Prins fortfarande. Inte så vanligt i hans ålder. Vet inte hur man får honom att sluta. "Svälj!" är en vanligt förekommande uppmaning här hemma! Scarf slutade vi med i 2-årsåldern, men det bekommer honom inte att tröjan blir blöt.

    Nu läggning av jättesnoris och gladis.

  • Vännerfan

    Är själv med barnen i helgen, så inte mkt tid att hänga här.

    Parnassia, Kul att höra ifrån dig, men fy så jobbigt ni har det!! Har inga råd, men varma kramar iaf!

    Oupsie, Tråkigt att foglossningen fortf sitter i. Ett alternativ du möjligen vill ta med i beräkningen är att bara amma lite, kanske 1-2 ggr per dag. Då får du ju amningens födelar samtidigt som foglossningen förhoppningsvis blir mycket bättre mot att helamma. (Jag själv märkte stor skillnad när jag gick ner från 3ggr per dygn till 1 på kort tid.). Och blir det inte bättre då, får man väl anta att det inte blir bättre av att sluta helt heller.

    Snorkis, Härligt att läsa dina inlägg där mycket av den gamla Snorkisen lyser igenom med bra shopping och dyl.

    AM, Fy så trist att du inte kom iväg till London! Det som du sett fram emot så länge. Hoppas du kommer iväg en annan helg i stället.

    Nu ska vi nog ta oss ut en sväng.
    Kramar

  • Vännerfan

    Parnassia, Jag tänkte också likt Liten på att ta hem någon och se om denne kan hjälpa er. Det är ju helt vedervärdigt att få sova så lite så länge som ni har gjort!

    Ore, Detta med ditt jobb hade jag verkligen tänkt kommentera, för jag lider så med dig! Men nu låter det som att du har en bra plan. Hoppas du hittar ett ställe som uppskattar dig bättre!! (Själv har jag ju sagt upp mig på stört en gång, från mitt första jobb. Men då hade jag bara mig själv att tänka på, så då ansåg jag att jag kunde göra så, för jag mådde verkligen inte bra där.)

    Oupsie, Jag tänkte på det imorse att det jag skrev om att man kan prova att bara amma lite kanske inte funkar än, när hon är så liten. Hon kommer väl tycka det är så himla fiffigt med flaska att hon bara vill ha den sen- det är väl så det kan bli för många... Hur som, så har du mina sympatier och jag vet ju hur det känns även om det inte är till någon tröst direkt...

    Jaha, då ska jag se hur jag överlever denna dag. Maken kom hem igår, men jobbar idag, så det var jag som hade nattjouren. Först kom 4 högljudda sms till hans mobil mitt i natten (tror det var nåt spam-skit) och sen upp och springa till lill-prinsen ett par gånger som numera ställer sig upp när han vaknar och sen inte vet hur han ska lägga sig ner igen och som grädde på moset en Prins som blev kräksjuk och som kräktes ner alla täcken och kuddar och underlakan i dubbelsängen en gång och sen i byttan 3 gånger. Ska sätta igång tvättmaskinen nu och fundera på hur jag håller pojkarna åtskilda idag.

    Ha en bra Alla hjärtans dag alla! Pussas för mig med, för det kommer inte bli några här hemma!

  • Vännerfan

    Liten, Klart du ska köpa praliner!!

    Själv har jag köpt en dörrskylt till huset då vi inte haft någon innan. Tänkte att det får bli lämplig present till maken, även om det är jag som vill ha en och inte han.

    Nu sover båda barnen. Ska nog försöka göra det samma. Orkar nog inte bädda nytt utan får lägga mig i valfri soffa. Det var ju verkligen tur att jag hann ladda upp med sömn inför denna prövning. *ironisk*

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!