• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Snaily: det låter som en helt fantastisk trädgård! Älskar "nyttoväxter"! Huset är jag också nyfiken på. Laddade du ner några bilder innan de tog bort det från sajten?

    Om du inte vet var ni ska göra av körsbären sen så kan jag komma och plocka - ni kan anordna självplock och tjäna pengar!!! En ren vinstaffär i slutändan ju!

  • fru AM

    Nu ska jag iväg på smyckesdesignkurs - är testpilot för en ny upplevelse ... Blingbling!

  • fru AM

    Angående detta med att smörja i förebyggande syfte mot bristningar ... Om ni nu upplever att det hjälpt - tror ni inte att det kan ha lite att göra med själva massagen, att man "indirekt" masserar bindväven där bristningarna sker. Själva huden spricker ju inte. Och man kan uppenbarligen smörja med vad vad som helst - olivolja,Dyra Krämen à 1000 kronor burken eller gåsflott. Fast jag tror förstås att det är genetiskt alternativt hormonellt betingat (eller en kombination?) om man får det eller ej. Men man kanske kan begränsa "skadan" med massage. Vad vet jag. Jag har inte fått några pga graviditeterna. Däremot fick jag i tonåren på höfterna och ovanför knäna när jag växte lite snabbt ett tag. (Och då masserade jag ju inte! )

    Nu träning! 

  • fru AM

    Cicci: ja det var väl bara en tidsfråga innan hotellen skulle börja anpassa sig efter "romantikklientelet". Tycker ändå de borde vika några helger för familjer! 

    Vet att detta inte direkt är i Stockholm men vad sägs om http://www.kolmarden.com/Vildmarkshotellet/Lobby/ Är inte barn välkomna där så får vi gemensamt slänga hotelledningen åt lejonen ... 

  • fru AM

    Cicci: ett annat alternativ är ju faktiskt att ta en kryssning och fläska på lite vad gäller hyttens läge och storlek. Silja eller Birka t ex, eller kanske förresten till Tallinn? Pooler och lekrum ombord! Skepp ohoj!

  • fru AM

    Personligen så har jag inte blivit störd av andras barn när jag och maken varit iväg på romantiska weekends. Sedan jag fick nya småbarn så har jag snarare tänkt: Vad SKÖNT att det inte är JAG som behöver hantera det där barnent som springer och drar i dukarna ... Extra vilsamt alltså. Och innan jag hade nya småbarn tyckte jag bara att det var kul att se andras. Föräldrar till barn som "låter lite" på såna här hotellweekends brukar dessutom vara väldigt noga med att försöka hålla barnen lugna - ibland undrar jag om det inte är för stressande för dem för att det ska kunna räknas som "semester". Brukar tycka lite synd om dem och säga till att det är lugnt, det gör inget om de låter ...

  • fru AM

    Cicci: inte behöver du avslöja något för maken! Sätt på honom ögonbindel och sen en safarihatt (Buttericks) och så får han sitta och klura vart ni ska i bilen ...

  • fru AM

    Och så köper du underkläder med leopardmönster som ytterligare överraskning till när barnen somnat!

  • fru AM

    Kör överraskning med ögonbindel! Det är ju kul. Kanske en liten exotiskt drink att sörpla på medan han sitter där och undrar?

  • fru AM

    Ore: vissa saker - som kontakt med hyresvärden ang. ngt tillstånd kan det t o m vara bättre att sköta per mail. Eftersom man då har "tillstånd" och "godkännanden" skriftligt. Jag tror jag har kommit ifrån min telefonskräck som jag hade som yngre. Att jag inte bokar om Livias tandläkartid beror på att det just nu känns så himla långt till köket där lappen med telefonnumret och tandläkarnamnet står ...

    Ett knep jag lärde mig av ett ex-ex när det gäller samtal till "offentliga instanser" är att dels verka väldigt artig och "icke-arg" och dels - framför allt - att inleda med ett VÄNLIGT "hej jag heter si och så ... jag har ett problem" Tydligen är instinkten att omedelbart vilja ställa problemet till rätta. Och resultatet bruka bli det önskade. Har funkat i alla dessa år. Har man den lilla harangen inövad dessutom så kommer man ofta förbi det initialt jobbiga att ringa "officiella samtal".

    Nu lunch!! 

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!