Inlägg från: Vännerfan |Visa alla inlägg
  • Vännerfan

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Halloj!

    Själv hemma ikväll och har lagt en god stund på att felsöka varför uppkopplingen inte fungerade. Till slut hittade jag en sladd som lossnat....

    Tänkte säga att åksjukebanden fungerar utmärkt för mig. Jag använder de jätteofta. Ett tag använde jag de alltid när jag åkte buss och så en morgon blev jag lite sur över att jag mådde illa och skulle kolla så jag satt på banden rätt, men då hade jag dem inte på! Så det är inte placebo på mig iaf. De fungerar så att det sitter en rund knapp på bandet som trycker på en akupunkturpunkt kopplat till illamående. Hoppas de kommer funka på L!

    Vad gäller märkning på dagis har vi fått stående ovationer flera gånger (nu överdriver jag lite) gällande att jag sätter märklappar på allt. Ibland blir t.ex. alla barnens strumpor blöta och då åker de in allihop i torkskåpet och sen går det bara att reda ut vems de som är märkta är. (Polarns strumpor har också ett ställe på insidan där det är meningen att man ska skriva namnet.) Av de få saker jag inte hunnit märka har flera saker försvunnit. Vissa bara en tid, andra för evigt. Det var saker som raggisar och långkallingar som säkert flera har lika (från P&P där halva utedagiset handlar förstås) och när det händer blir det ju jobbigt då man kanske inte har tid att åka och köpa nytt just då ( vi behöver flera uppsättningar och man köper ju så många som man tror sig behöva).  

    Ser grön plupp på Vickan och efterlyser en god salsa till grillat kött. Helst inte för stark utan mer "smakfull". Har du (eller nån annan) nån i bakfickan?

  • Vännerfan

    Vickan och Tinga,

    Stort tack för input! Ska rådfråga maken om era förslag!

    Nu sängen.

  • Vännerfan

    Snorkis, Förstår att många minnen kommer tillbaka nu. Du kämpar på tappert iaf. Vet inte vad mer jag ska skriva. Det krampar ihop sig i bröstet och jag får på något sätt svårt att andas när jag tänker på hur allt måste varit för dig/er, så det är svårt att hitta orden. Stora kramar!

    Jag vill också önska dig och alla andra en trevlig Midsommar!

  • Vännerfan

    Hoppas alla haft en bra Midsommar! Här var vädret så pass bra att vi kunde sitta ute både på lunchen och på kvällen. Det gillade jag! Jag gjorde Tingas variant på salsa till vildsvinet på kvällen och det smakade bra! Kram från mig

  • Vännerfan

    Hej i tråden!

    Depressionsformulär fick jag också fylla i. Jag mådde dock prima, till skillnad från när jag var gravid och inte mådde så bra, så för mig kom formuläret lite fel i tiden. Hade varit mycket mer hjälpt av att få det innan.

    Intressant diskussion mellan AM och PB. Mycket tänkvärt. Har skrivit och suddat flera gånger nu, men kan inte få fram hur jag upplevde och summerade det hela för egen del. Kan dock säga att jag förstår hur Snorkis känner. Man behöver tid att landa och minns att vi fick höra det på föräldrautbildningen också och det var flera som var oroliga för att svärisarna skulle storma in hemma hos dem efteråt. Någon omföderska tyckte att det lät toppen att de då skulle få lite hjälp, medan resten förstod att det inte skulle vara uppskattat oavsett hur mycket de dammsög utan att man ville få vara helt i fred. Jag var väldigt glad över att det var besöksförbud på bb iaf. Får nog lov att erkänna att jag stannade så länge jag fick delvis av den anledningen också...

    Prinsen fick backning på talet på 4-årskontrollen. Eller det var väl maken som backade honom och tog upp detta med hans stora halsmandlar och att han nyligen slutat dregla och då han inte pratar rent ska han till en logoped på måndag. Jag känner att jag vill se om det är nåt han behöver hjälp med, innan någon elak unge kommer på att reats för det eller så...

    Nej, nu ska jag hoppa in i duschen! Ska till en affär (tidigare Mairo, men med nytt namn nu) och se om jag kan hitta lite fina kuddar att piffa hemmet med då de har rea nu. Sen ska jag till min frisör och köpa en plattång för första gången! Då hela mitt huvud är fullt av hår i 5 cm-längd efter grav och amning, lyfter det hela hårsvallet så det blir jättestort. Fick äntligen det förklarat hos frisören och efter att ha plattat det där, känner jag nu ett stort behov av att kunna göra detta själv. Det blir en ghd salon styler,
    http://straighteners.ghdhair.com/ghd-iv-salon-styler
    Sen har jag beställt en klocka också, denna: http://www.lindahlsurmakeri.se/prod.asp?id=1846
    I en liten stad finns ju inte så stort utbud, men de kan ju ta hem det mesta så man får titta på det och är bara klockan inte för "gul-guldig", så blir det att jag slår till på en sån också. Så, det var mitt bidrag till shoppinginspiration.

    Ha en bra dag alla!

  • Vännerfan

    Läser det jag skrivit och det blev inte bra iaf. Det ser ut som om jag inte alls tagit in AM:s vinkling av det hela, men har har jag och det gav mig en del att tänka på, Tänkte inflika också att jag tror en del av problemet ligger i att förra generationen låg på bb i en vecka och fick mycket hjälp, medan vi är där så mycket kortare, så hur man mår när man kommer hem är ju inte jämförbart. Ibland får man nog påminna dem om det, för de minns säkert hur de själv upplevde det.

  • Vännerfan

    Alltså hur det upplevde allt när de väl kommit hem...

  • Vännerfan
    Snorkfröken77 skrev 2011-07-01 18:33:48 följande:

    MEN just nu är mamma så bebissugen att hon nästan blir otrevlig om hon inte får som hon vill. Hon har jättesvårt att se att VI fått ett barn, hon ser mest att hon fått ett barnbarn.


    Detta var precis fallet med min svärmor. Hon bryr sig verkligen och har hjärtat på rätta stället, men hon såg inte mig för en sekund, jag som hade tryckt ut barnet under massor av timmars kämpande och som inte kunde gå och som varit med och bestämt att barnet skulle få komma till Världen, utan att hon hade haft nåt att säga till om alls. Hade jag inte velat ha barn, hade han inte funnits oavsett hur gärna hon velat ha barnbarn liksom. Hon bad bara om att få se SITT BARNBARN. Detta visade sig andra gången också. Det var ett jädrans TJAT om att lägga upp barnet på webben, trots att jag hörde maken förklara att kameran var på ett annat våningsplan och att  jag var rullstolsbunden och reste mig endast under stor svårighet och att barnet liksom var där jag var. Ändå kom ingen enda fråga om hur jag mådde eller hur det var med mig, Jag var bara ett hinder på vägen mot att få ett foto upplagt (just där; på mobilen hade de fått). Jag har lämnat detta bakom mig, för hon och svärfar är som sagt toppen, men blev väldigt påmind nu när jag läste vad ni andra skrivit. Och jag kommer aldrig någonsin säga så/göra så mot en eventuell framtida svärdotter (utan kommer väl göra nåt annat galet i stället, men iaf inte just det  ).
  • Vännerfan

    Har haft en rolig och lyckad shoppingdag idag! Är det inte konstigt hur man ibland hittar massor och ibland ingenting!? Och kul att det gick så bra trots att jag hade båda barnen med mig. Men de börjar bli "stora" nu. De kunde sitta på varsin stol och vänta medan jag gick in och tog mat och Prinsen kunde själv gå tillbaka och ta mer av det han ville och gick på toa själv när jag pekat ut var den låg. Fick med mig 3 fina dekorationskuddar till sovrummet, "plattång/styler" (länkade till fel sort, men rätt märke), värmeskyddsserum, 3 olika tvål- och diskmedelsbehållare till kök och bad, 3 leggings, fina flaskunderlägg på rea (dock inte 3, utan 12 ), vattenspruta till Prinsen (dagens muta) och sen minns jag inte om det var något mer. Hade med mig 5 rejäla kassar hem plus indisk hämtmat till middag, det är shopping det! Tyvärr hade inte klockan hunnit komma in än. Frisören sålde inget torrschampo. Ni som har, vilket märke har ni? Har aldrig haft det och tror inte jag sett det i någon av de serier jag köper produkter ifrån.

    Trevlig kväll!

  • Vännerfan

    PB, Explosion? Måste scrolla tillbaka till dina inlägg.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!