Inlägg från: Vännerfan |Visa alla inlägg
  • Vännerfan

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Snorkis igen, Jag kom på att du hittar lösa hjul att sätta på sängen på t.ex. Jula. De har massvis av olika sorter, t.ex. http://www.jula.se/vridbara-gummihjul-38-mm-4-pack-126461
    De har webbshop, men finns även där du bor!

    Superfina klockor ni har! Själv vågar jag inte köpa/önska mig en för dyr, för jag vill inte ha den på mig när jag tränar. Var gör ni av era då? Har ni dem på er? Jag tvingar mig att ha på mig ringarna iaf, alla andra smycken tar jag av, men eg känns det jätteobekvämt och fel för mig, speciellt bland maskinerna på gymmet. Idag kanske jag ska teta zumba och se vad jag gillar det. Nån som tränar det?

    PB, Kan man övervintra en amaryllis och hur gör man i så fall då? Jag blev helt kär i en jag hade i år, blodröd med vitt i mitten (Gilmar).

    Nu kommer maken och Prinsen med färska frallor och så ska jag äta blodgrapen jag köpt, mmmm! Älskar frukost!

  • Vännerfan

    AM, Vilken smart säng! Och Stokke gör ju saker av erkänt bra kvalitet. Jag hade inte läst ikapp, så jag hade missat den.

    Gjorde ett försök till ikapp-läsning nyss, men det går bara inte för det är för mycket. Så jag skippar fler kommentarer, för det känns som att det kan bli så himla fel när man kommenterar för sent utan att ha läst allt och mitt i nån annan diskussion dessutom. Men jag är övertygad att ni klarar er utmärkt utan mina tips/kommentarer, mohahhahahah!

    Och nu rev lill-prinsen ner telefonen för sjuttielfte gången i ordningen. Jag ska nog inte sitta vid datorn alls.

    Iaf så blev det inget zumba idag, för det var fullbokat. Fick gymma i stället. Blä-tråkigt.

    Måste bara fråga hur det gått/går för Hattis också!

    Har noterat v22 för Mugglan. Måste skriva in i kalendern när milstolparna 28v och 30v är.

    Åh shit, nu RINGER han på telefonen också!.........................

    Kraaaaam!

  • Vännerfan

    Parnassia, Jag har inte heller någon snabb quick-fix, men jag kan dela med mig av att jag också försökt ta bort nappen. Fjärde natten fick han dock tillbaka den. Inte en chans att han glömt den. Vet inte varför man påstår att de ska glömma den så fort? Vad gör ni när hon vaknar? Vi ger honom nappen, lägger honom på sidan igen, drar några gånger i sängen och går ut. Säger inget, tänder inget (AW-tänk som vanligt). Protesterar han ändå vill han ha vatten. Men jag tror vi gör fel som ger honom det, för då tror han nog att han måste ha det för att somna om. Men han verkar törstig och sen ligger han inte vaken iaf. Skulle ni inte kolla upp något med henne hos läkare har jag för mig att jag läst? Var det öronen?

    Tack för svaret om Amaryllisen förresten.

    Nu ska jag joina maken. Jag somnade på soffan i eftermiddags, så jag satte mig vid datorn för att skriva den månatliga "rapporten" om lill-prinsen då han blev 10 mån igår. God natt!

  • Vännerfan

    Parnassia, Vi tog bort nappen i samband med att vi skulle sluta även med vattnet. Han vaknade 5-10ggr innan och jag kände att jag bara orkade ta ett ordentligt race till för jag var helt slut. Så jag försökte ta båda på en gång. Men det slutade i katastrof med att hela familjen blev dunderförkylda och jättesjuka i många veckor. Så då fick kortsiktigheten gå före och jag har nog inte riktigt hämtat mig än. Så för att svara på dina direkta frågor så sov han något bättre när han fått tillbaka nappen och definitvit bättre än de nätter jag tog bort den (första natten slutade jag räkna vid det 14e uppvaket...) och sen har det gradvis blivit bättre och en natt har han sovit 12h i sträck (natten efter nyårsafton, så det var flax). Usch, vad rörigt jag skriver. Hoppas du fattar. Och hoppas att natten blev uthärdlig. Jag blir grymt taggad av Litens inlägg, så snart måste jag nog ge mig på de sista 1-2 uppvaken också... för jag tror verkligen att AWs teorier funkar, men man kan få kämpa länge och vi har ju fått till en kanonbra dagsömn pga dem. Kram!

    Hattis, Spännande!

    Smint, Prinsen är drygt 3 1/2 år och har snuttefilt fortfarande. Inte på dagis, men ibland hemma och alltid när han ska sova.

  • Vännerfan

    Smint, Till din nästa bebis kan jag rekommendera:


    www.snutten.se


    Där får man ett 3-pack direkt! Prinsen tog sig en snutte helt oplanerat och det visade sig vara en stor filt som bara kan tvättas i 40 grader och som nu har ett antal fläckar som inte går bort... Det enda positiva var att den var från Babyproffsen så jag kunde köpa 2 till likadana. Till lillen bestämde jag att han fick en snutte från ovanstående. Går att köra i 90 gader och så är den smidig och behändig. Prinsens tog ju upp halva hans dagisryggsäck- inte så smidigt.

  • Vännerfan

    Nu vaknade jag också till lite, trots en natt med extremt lite sömn (Lillprinsen är förkyld, big time).

    Piggelin, Hur fungerar det med barn på Karnelund? Ni har väl haft med Amanda dit? Kan man sitta i restaurangen/på gården efter att man lagt barnen på rummet och slå på babyvakten?

    Cicci, Vi ska precis köpa en mini-tv till Prinsen att ha i bilen. Faktiskt föreslog han att jag skulle kolla på det medan han var på dagis idag!. Han skulle fått i julklapp, men vi lånade en först för att se vilka funktioner som var bra att ha och sen efter nyår har vi inte rest mer och det har inte blivit av att vi köpt. Så jag passade på att använda det som argument till att han skulle sluta med blöja på natten och det funkade jättebra! Han har inte kissat en droppe sen dess (9 nätter nu) och proklamerar varje morgon att han inte gör det för då får han en egen tv! Så, nog babblat, vad har ni för någon och är ni nöjda??

  • Vännerfan

    Välkommen Mopedvin!

    Nej, gick du på lunch nu Cicci! Är det någon annan som kan rekommendera någon mini-tv? (Heter det så? Eller det är väl en dvd-spelare vi är ute efter så han kan kolla på film. Den får inte stänga av sig när man stänger av bilen iaf för det var irriterande).

  • Vännerfan

    Koko, Cicci och Piggelin, Tack för svar!

    Karnelund hoppas jag på i vår eller sommar!

    Ang. era skärmar från Clas Ohlson: Fortsätter filmen även om ni stänger av bilen för att tanka t.ex.?

    Ang. blöjfritt så tror jag verkligen inte man kan påverka så mycket utan bara hålla utkik för när de verkar redo. Vi testade i höstas då han flera ggr bad om att få sova i kalsonger. Blöjan var ofta torr innan, men det gick inte alls ändå trots att jag trodde han var motiverad, så efter två (blöta) nätter tog vi på blöjan igen.
    Denna gången sa han flera gånger att han kissat i den för att han ville ligga kvar i sängen. Då lät det som ett aktivt val han gjort och han visste även hur han skulle hålla i blöjan så den inte skulle läcka på pyjamasen, vilket han demonstrerade. Pga det kände jag att det var läge att ge en rejäl morot för att trigga motivationen att i stället gå upp och kissa på toan och nu funkade det. Första morgonen vaknade vi av att han var superledsen. Då hade han inte hunnit ända fram, utan hade kissat på badrumsgolvet. Men han var ju inte ledsen för det utan för att han trodde att det innebar att han inte skulle få nån tv... Senare samma dag konstaterade han dock att jag sagt att han skulle få en tv om han inte kissade i blöjan. "Och det gjorde jag ju inte heller, mamma. Jag kissade på golvet. "  Efter det fick jag förtydliga mig lite...

  • Vännerfan

    Liten, Jag minns inte exakt hur jag formulerade mig första gången annat än att han inte skulle kissa i blöjan på en veckas nätter, men han förstod iaf mycket väl att jag menade att han skulle kissa i toan i stället. Tyckte mest bara att det var så kul när han kom på det han sa och sken upp och vi sa gång på gång att det var jätteduktigt och att han säkert skulle hinna ända fram nästa gång.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!