Inlägg från: Vännerfan |Visa alla inlägg
  • Vännerfan

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Oupsie, Första veckan efter fl kunde jag knappt gå alls. Direkt efter förlossningen var det som värst och sen blev det bättre så jag kunde gå från rullstol till gåbord till kryckor på några dagar. Det var som innan fl (dvs att jag kunde gå 2*500m på en dag) efter 2-3 månader och sen har det gradvis blivit bättre än det. Men det är ovanligt att det blir så illa. Ingen inom vården jag mött har varit med om det och ingen har vetat vad jag skulle göra för att lindra det. Men jag har själv märkt att det är ok att röra sig och gå trots smärta, men att det blir värre om jag lyfter tunga saker. Även om det inte känns när jag gör det har jag fått jätteont dagen efter.

    Nu ska jag lägga mig. Jag var på jobbet i onsdags första dagen och ska dit igen imorgon. Men jag har så nära så jag hinner gosa och amma bebis på morgonen och träffa honom lite på e.m. och hela kvällen. Lycka till på era jobb, Liten och Telis!

    God natt!

  • Vännerfan

    Tinga, Tack för att du delade med dig om Piff och Puff! Nu har jag lite bättre koll. Beklagar att din mormor gått bort!

    Håller såklart tummarna för Ada och Beda idag- fattas bara annat...

    Hinner inte mer nu. Kram!

  • Vännerfan

    Tinga igen, Vad konstigt det där blev i skrift. De verkar vara väldigt rara och fina iaf dina små ekorrar!

  • Vännerfan

    Åh, jag hade velat vara inloggad här när de glädjande nyheterna kom i stället för att gå och gråta bland galgarna på Polarn&Pyret. Är så GLAD över att det gick bra!!!

    Har inte mycket tid att sitta här numera. Ännu mindre än innan. Lillprinsen reser sig mot allt hela tiden och står själv och tar flera steg om man ställer honom upp. Kul, men hektiskt. På jobbet går jag ju inte in här och oj, vad mycket arbetsuppgifter jag fick på en gång. Men jag trivs verkligen med att jobba några dagar här och där. Både för jobbandet i sig och även för att det ökar min frihet att göra saker mellan jobbet och middagen. För middagen äts ihop hela familjen här, det är mer eller mindre heligt. Igår tränade jag för första gången på ett år ca. Känns idag, men på ett bra sätt. Har även bokat in tandläkarbesök, massage, hårklippning och mer träning. Så enkelt när man inte måste pussla med makens tider för att få till det utan helt enkelt kan ta det de dagar han är hemma.

    Nu mellis.

  • Vännerfan

    Åh, Grattis Hattis och grattis Izzie!! Hoppas, hoppas att det går vägen för er nu!!

    Mrs original trådstarter, Kramar till dig och så tungt och sorgligt och tråkigt!

    Detta om vem som gör vad hemma som ni diskuterat här insåg jag att det inte är så stor idé att kommentera/jämföra för min del, då en av oss ju faktiskt är f-ledig (eller ja båda, eftersom vi jobbar 50% var nu) och det är ju en mycket enklare match att få ihop vardagspusslet då. Så jag får återkomma i höst i så fall MEN jag måste ändå säga att det alltid är jag som packar mina och barnens väskor och jag skulle INTE kunna tänka mig att ha det på nåt annat sätt. Dock vet jag att maken klarar att göra det, men då får han bara med sig det mest väsentliga. Så det blir så jobbigt då. Igår hade han barnen själv och skulle iväg hela dagen. Jag var nära att påminna honom om att ta med en barnstol (till hans mormor), men bet mig i tungan och tänkte att jag låter honom sköta packningen själv. Givetvis hade han inte fått med sig den. Men det hade gått bra att mata lillen när han satt i knät, så det var väl bra. Han spillde inte ens, sa maken nöjd och medgav sen lite förläget att de inte fått med sig nån haklapp heller. När han sen skulle sova var det ett springande ideligen, för babyvakterna var ju kvar hemma såklart. MEN han klarade ut det. Dock står jag inte ut med att ha det så, så därför packar jag och får med allt som kan underlätta.

    Ett annat exempel på hur det kan gå var när han (maken) hämtade Prinsen på dagis för att besöka mig och lillen på bb. De kom direkt från dagis utan att han varit hemma först varpå jag genast förstod att han då inte tagit med sig nån ny blöja till Prinsen. Så jag bara väntade för att se hur han skulle lösa det då jag visste att på nåt sätt fixar han det. När det var dags för blöjbyte gick han in på toa och hämtade en sån där jättebinda och sen gick han till lilleskåpet och tog ett par engångstrosor och började kränga på Prinsen detta med en min av självklarhet. Jag höll på att skratta ihjäl mig inombords (kunde ju inte visa det utåt), speciellt när Prinsen började protestera mot att han faktiskt inte ville ha en sån blöja och vilka långa ben den hade som kliade...

  • Vännerfan

    Sept och AM, Vad är det för kappa från Bergans ni har som verkar så bra? Jag har lite missat detta och känner att det kanske vore nåt som även jag har behov av. Gick in på deras hemsida och där verkade finnas många skalkappor och parkas och dyl. Men här finns ju ingen butik som har hela det sortimentet, så jag får beställa på nätet i så fall. OM jag vet vad jag ska ha...

  • Vännerfan

    AM, Jag gillade också den första klänningen bäst. Fast allt kan ju förändras när man ser den på en annan person, kan ju se både mycket bättre eller sämre ut.

    Ore, Jag sällar mig till skaran som blir en aning matt när jag hör om din syster. 3 så små barn låter superjobbigt i mina öron (alltså spädisen hon har nu nu plus tvillingarna).

    Muggles, Usch så hemskt för den andra tjejen. Jag hittade på FL att hon såklart (lagen om alltings jävlighet) gjort ivf både med sonen och tvillingarna. På nåt önskade man att hon varit en frögurka även om det inte förbättrat nuläget ett dugg.

    Nähä, nu gnälls det. Inte det lättaste att få nåt skrivet i dessa dagar!

  • Vännerfan

    Läser ikapp lite...

    Tinga, Jag känner 2 småbarn som heter som Puff! En har nyss börjat på Prinsens dagis.

    Snorkis, Vi har hjul på spjälsängen och hade även hjul på korgen. De kommer från en tv-bänk från början. Vi slängde den men maken sparade hjulen, för de kunde vara bra att ha. Och han hade rätt, en sen kväll efter massor av skrik var de SUPERbra att ha! Så leta inte efter hjul specifikt för det ändamålet är mitt tips. Allt som är till barn är ju också extra dyrt bara för det.

  • Vännerfan

    Liten, Vet inte om du fick nägra tips ang. fadderbarn. Själv har jag via Plan och tycker de är jättebra! De hjälper ju en hel by och inte bara just det barnet man har och målet är att de på sikt ska klara sig utan ens stöd. Har värvat massor av faddrar till dem, men är dåligt påläst om SOS Barnbyar.

  • Vännerfan

    Fasen, nu tappade jag bort vilken sidan jag var på. Ja ja, vi ska nog ändå iväg och handla en sväng nu. Amaryllisen i köket börjar äntligen ge sig för att ge plats åt lite tulpaner. Amaryllisarna på barnens rum står dock fortfarande och har knoppar t.o.m. Nästa år ska jag köpa tidigare. De är ju så himla fina, men såhär års uppskattar man dem ju inte lika mycket som i december.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!