Inlägg från: Vännerfan |Visa alla inlägg
  • Vännerfan

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Appropå klädkassar: Det är ingen som har en vinteroverall i stl 74 att sälja? Jag har en i stl 80 som jag trodde skulle passa för lill-prinsen att ärva, men han är ju så liiiiten, så han kommer drunkna i den. Än så länge använder jag P&Ps suveräna fleeceoverall, men den är ju inget att åka pulka i direkt.

    Faktum är att lillen är så liten att jag fick tid för en extra vägning av honom. Han vägde inte ens 8kg på 8mån-kontrollen. (Han vägde 4,1kg när han föddes). Så nu har jag mat- och sovschema för att hinna få i honom så mycket mat jag kan på en dag. Lustigt nog kommer AWs teorier och metoder alltid tillbaka och biter mig i ändan om jag försöker ignorera dem...

    Bra jobbat med sömnen förresten, Liten! Vi har ju haft väldiga problem med lill-prinsen som verkar vara en otrygg sort. När jag provat det mesta läste jag på om Sova hela natten, styrkt av att det gått så bra för dig. Jag insåg att det inte varit nån bra idé att ha gett honom vatten när han vaknade, för han måste ju trott att han inte kunde somna om utan det då, så jag slutade med det OCH tog bort nappen. Det senare var nog dock ett misstag, eller så hade vi bara otur med att han blev förkyld i samma veva, för han kunde verkligen inte glömma den så fjärde natten fick han tillbaka den. Skitnöjd blev han den lille spjuvern! Men din lilleman använder inte napp eller? Just nu har vi 3-4 uppvak per natt och det får vara ok för nu med tanke på hur det varit.

  • Vännerfan

    PB, Jaså, sa han så Prinsen!? Det hörde inte jag, men jag kan allt tänka mig det! Kolareceptet har jag inte, men tänkte häromdagen när hon skrev om den att det hade varit bra/kul att ha!

    Smint, Om kanterna på overallen är rosa hoppar jag nog över erbjudandet, men tack ändå. Rött har jag inga problem med att sätta på honom, men just rosa försöker jag undvika.

    AM, Det låter intressant. Jag inboxar dig!

  • Vännerfan

    Ha ha, jag VISSTE att jag skulle få kommentarer om detta!

    Liten, nåt  "negativt" ska det väl vara med att ha fått en av varje kön! *sagt med avundsjuka, fast inte egentligen, för jag är jättenöjd med att ha två pojkar* Jag hade gjort som du, men om jag nu har chansen att undvika rosa så tar jag den. Jag köpte rosa strumpor  till Prinsen en gång för han ville så gärna ha dem, men det uppskattades inte direkt av maken...

    Parnassia, Overallen i stl 80 är egentligen min brors och vi ska nog spara den ifall det kommer en mini-prins eller mini-prinsessa någon gång som kan ha den (i så fall får hon ha blått)

  • Vännerfan

    Parnassia igen, Och just fleeceoverall har jag redan; det är en modell lite varmare jag skulle behöva. Men tack ändå!

  • Vännerfan

    1up, välkommen hit!!

    Började skriva ett inlägg igår om detta med spiralerna, men blev avbruten. Lite lätt missmodig när du 1up skriver att du blödde 2 veckor varje gång. För det gjorde jag nu första gången. Rejält med blod i 15 dagar och sen blodblandat slem i jag vet inte hur många dagar. Hade hoppats att det inte skulle fortsätta så, men det kanske är att hoppas för mycket då. Vet inte om det var antal blödningsdagar som var värst eller det faktum att jag en av dagarna blödde så mycket att det var på håret att jag klarade att gå på toa bara en gång per timme utan att läcka. Funderar ju på hur det ska gå att jobba sådana dagar. Speciellt dagar på tjänsteresa med många timmar i bil, vilket jag kommer åka på någon gång per månad (ihop med andra män). Hmmmm. Effektivt preventivmedel är det ju iaf för man känner sig ju inte fräsch nog att hoppa i säng mer än några ynka dagar per månad. Så summa summarum var detta kanske ett felval för mig. Hade hoppats slippa regnkappor, men hellre samliv med dem än nästan inget alls liksom... 

    Vill också tacka Liten som påminde om vikten av mat- och sovschema dagtid för bättre nattsömn. Det var nog pusselbiten som fattades här. Dock väldigt svårt att följa tider då man har en till att ta hänsyn till, men tänker mer på det nu iaf och det har som sagt funkat bättre senaste nätterna.

    Hade mycket mer att kommentera men måste nu ner och se vad de små marodörerna hittar på. Lillprinsen tar sig fram genom att dra sig fram på mage nu, så han kan inte lämnas någon längre stund.

    kram!

  • Vännerfan

    Oj, då! I några veckor har jag konsumerat rätt stora mängder Ipren kan man säga... Men nu verkar jag helt klart vara på bättringsvägen (gällande monsterförkylningen med dunderhuvudvärken). Hoppas på att det blir mindre blodmängd nästa månad då!

  • Vännerfan

    Kappelösa, Tack för tipset om pessar! Det ska jag prova om det blir så att jag tar ut sprialen! Det skulle nog funka för oss. Om man bara lär sig sätta in den rätt. Men det kanske inte är så svårt?

    1up, Jag vet hur min kropp funkar och det är nog det som är problemet. Den är nyckfull och oregelbunden och har en fallenhet för att bli gravid om tillfälle ges. Så jag gör bäst i att stoppa den från att bli det på de säkraste sätt som finns för att inte bli ett mentalt vrak. 

    AM, Jag känner inte av spiralen alls. Inte när den var precis nyinsatt heller. Trådarna kände jag efter för några dagar sen och de satt mer lättåtkomligt än jag trodde de gjorde. Men maken har inte känt de alls. Tror de sa att man skulle komma tillbaka om han kände dem och då skulle de klippa trådarna kortare.

  • Vännerfan

    AM, Oj, hur slarvade ni med pessaren menar du?

  • Vännerfan

    Måste googla pessar och sen in i duschen! Till och med Prinsen manar på mig att skynda mig innan lill-prinsen vaknar igen.

  • Vännerfan

    Det är just planeringsdelen som gör att det skulle passa för oss, eftersom det är jag som planerar!

    AM,

    Nu måste jag lämna er. Återkommer ev. ikväll då jag är ensam hemma och även kan skriva lite längre i så fall!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!