Inlägg från: Vännerfan |Visa alla inlägg
  • Vännerfan

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Har bara läst de senaste 2 sidorna nu. Sorry Mugglan att jag inte hann in här mer än för att säga god natt. Det var för mycket som behövde göras när barnen lagts, som att tvätta, vattna orkidéer, diska ett berg med kastruller, skotta... Jag räknar med att maken är bakis imorgon, så jag tänkte att jag hellre gjorde saker nu utan sällskapet av barnen än imorgon i deras sällskap.

    Är så trött att ögonen går i kors, men nu har jag fixat de sista julklapparna iaf. Lyckades gräva fram bilen ur snön och få med mig barnen på en shoppingtur tidigare idag. Prinsen är så rolig att ha med sig. Utanför en affär strömmade det ut disco-musik och han ställde sig på gatan i snömodden och började digga och dansa med ett brett leende...

    Ska försöka återkomma snart igen och kommentera mer och inte vara så ego...

    God natt så länge tråden!

  • Vännerfan

    Jag tillhör inte de husliga i tråden. Jag har kokat kola, det är allt. Prinsen har bakat en sats pepparkakor. Sen gick glaset runt lampan i ugnen sönder, så degen som ligger i kylen är outbakad i väntan på en ny. Jag hade gärna bakat lussekatter och gjort något mer julgodis, men får se om det blir nåt med det. Ville bara säga det, fast det nu INTE var mig själv jag skulle skriva om!

    Så trist med tantbesök, Izzie och PB!!

    Smint, Hoppas det är falska anklagelser på förskolan! Usch och fy!

    AM, Tycker också det är coolt med Pippi-båten och ska kika lite närmare på den nästa gång Pippi går igång på tv:n, vilket den har gjort hemma väldigt ofta under en ganska lång period nu.

    Lappis, Adoptionskön känns som att den går sakta även för den som betraktar den från sidan. Men så KUL att ni bokat biljetter till Island!! Helt rätt! (vet att jag tjatat om det förut)

    Tinga, Hoppas du liksom Izzie får sen välförtjänt julledighet iaf!

    Vickan, Så bra att du får jobba lite hemifrån! Av förståeliga skäl vill de nog ha kvar dig på företaget! Bra chef som förstår att man ska jobba i förebygande syfte! (Annars har jag mest hört chefer som erbjuder sånt när någon är på väg att säga upp sig).

    Oups, nu måste vi äta frukost och dricka välling så vi hinner innan julkalendern börjar!

  • Vännerfan

    Sweet, Jättekul och spännande med din artikel! Verkar superintressant!

    Ore, Jag blev riktigt uppeldad när jag läste om din mamma. Tyckte du fick bra tips av Izzie att se till att hon lovar att vara barnvakt mot att ni hjälper henne. Om inte annat så som en påminnelse om hur det är att ha småbarn (vilket vissa verkar glömma väldans fort... hoppas verkligen jag inte kommer bli likadan en dag!!).

    MSW, Osäker på hur jag ska hålla tummarna för dina provsvar. Men i längden är det kanske bäst med op?

    Liten, Eftersom det är du som frågar (om trots) så svarar jag att jag tror AW har bra teorier i frågan. Men har inte läst på så mycket själv. Vill dock inte rekommendera fällan jag själv ofta trillar i: att komma med hot av något slag. "Nähe, men vill du inte borsta tänderna så ringer jag väl dagis och säger att du inte kommer idag då". Det är lockande att säga så för då blir han genast samarbetsvillig. Men jag läste någonstans att man då får barn som LYDER ORDER och inte barn som lär sig hur man ska bete sig. Så ibland försöker jag diskutera i stället. Men vi nog kommit lindrigt undan med trotsen. Skulle han någon gång få för sig att t.ex. sparkas går vi omedlbart därifrån och bara det att uteslutas ur gemenskapen verkar vara tillräckligt hårt för honom för då blir han jätteledsen och säger sen förlåt.

  • Vännerfan

    Nu ska jag gå och se om jag inte kan sova lite. Maken och Prinsen promenerar till makens jobb för att hämta hem bilen och lill-prinsen sover. Hade ingen bra morgon här. Blev tok-arg på maken. Tydligen sa jag fel sak när jag nämnde att det inte fanns någon snöskrapa i Volvon jag körde igår och jag inte sett någon förut heller, så jag blev påhoppad för att han kände sig påhoppad (att det skulle vara han som lagt den nån annanstans). Då blev jag skitsur för jag tyckte jag slet som en tok igår med en miljon saker och tog hand om barnen hela dagen, kvällen, natten och morgonen idag så han kunde ut och roa sig. Då tycker jag man kan vara lite mer tacksam än att gnälla för ett visst tonfall eller vad det nu var han blev sur över. Så jag behöver vila och förhoppningsvis sova lite nu så är jag förhoppningsvis inte lika arg när jag stiger upp igen.

  • Vännerfan

    Parnassia, Glömde besvara din fråga igår att min 15-dagarsblödning alltså var den första mensen efter insättandet.

    Ore, Ja, trist att ens behöva kohandla, men jag tänkte att om ni gör det en gång (för att liksom påminna om att småbarnsföräldrar och i synnerhet husbyggande dito liksom inte har oceaner med tid), så kanske hon fattar att hon inte kan utnyttja er så.

    Gällande "hoten" tycker jag det är just hot för att jag inte har någon avsikt att uppfylla dem. MEN jag kom faktiskt på att vi har satt hårt mot hårt några gånger. En gång lät jag honom gallskrika i över 2 timmar (för att han blev arg då han inte gick gå först in genom ytterdörren) och det kanske faktiskt hade avsedd effekt. Lite svårt att veta då man inte vetat hur det varit annars. Det var ett tips jag fick av en god vän med synnerligen väluppfostrade barn. Hon sa att jag skulle välja och ta EN strid som var viktig för barnet, men betydelselös annars och att barnet skulle lyssna bättre sen och lära sig att hoten kan bli verklighet. Men sen är han ju rätt foglig också, min son.

    Smint, Hoppas de har rätt i att det var falska anklagelser och hoppas de som anmälde i så fall förstår vad de ställt till med.

    Telis,  Men då måste ni ju verkligen ha tagit det lugnt och suttit och druckit glögg nu i december du och maken, som planerat, så det tycker jag var jättebra gjort! Faktiskt. Jag själv hade nog inte klarat det, jag är inte så bra som jag borde (som min kropp vill) på att koppla av. (När ni nu handlar julklappar på den värsta shoppingdagen på hela året som jag förstått det.)

    Lappis, När var det ni skulle till Island?

    Nu ska jag lägga lill-prinsen. Med de här snömängderna får han sova i garaget i stället för ute! Stackars barn.... men han sover jättegott där, nästan så jag skulle vilja ha honom där på nätterna också.

  • Vännerfan

    Ja, det glömde jag kommentera. I Sthlm?? Funderar ni på att flytta tillbaka??

  • Vännerfan

    Snaily, Det är inget konstigt att inte sprudla av lycka! Får man inte heller sova blir det ännu värre och du har inte bara sömnbrist- du har även nyligen genomgått en förlossning (som du verkligen klarade av galant!!). Jag tyckte båda gångerna att de första 6 veckorna mest bara var en transportsträcka- förutom de allra första dagarna då. Det är sen leenden osv kommer och man får lite betalt för mödan. Tyvärr tror jag inte det är så mycket man kan göra åt att hon vill vara uppe på nätterna. Inte ens jag, som gärna försöker styra bebisarna med tider och så, försökte med det i början. De första 3 veckorna har jag läst att de inte kan somna annat än vid bröstet och att det inte är någon idé att prova nåt annat. Och då är det ju svårt om hon redan har ätit sig mätt. Tänk dock på att de har tillväxtfaser vid 1 respektive 3 veckor och då är hennes uppgift att äta, äta, äta, äta i något eller ett par dygn för att öka din produktion. Kram!!

  • Vännerfan

    Känner att jag kanske bör förtydliga att det inte var något magiskt som hände så allt blev bra vid 6v, men jag kände att det kändes lättare och roligare att liksom offra tid, möda och kraft (fel ordval med "offra" men ändå) på någon som någon gång ler tillbaka än på en som inte ens kan fästa blicken. första veckorna slogs jag flera ggr av att det kändes som om det var ett husdjur jag tog hand om. ett mkt krävande husdjur...

    telis, så härligt att du njuter så av lille telle nu! jättekul att läsa!

    pb, aha, då förstår jag gällande jobbet.

  • Vännerfan

    Har nu uppdaterat mig på Ynglas exakta ålder och det är en tillväxtperiod nu då hon är 7 dagar. De är tuffa, så var snäll mot dig Snaily och hoppas det iaf blir lite, lite, bättre sen.

  • Vännerfan

    Snaily,
    Usch och fy, stackars dig/er! Jättebra att ni sökt hjälp dock! Så som du mår ska man inte behöva må. Råd jag gav känns ju helt felaktiga nu när jag vet läget. Men vi alla hoppades ju att det bara skulle vara baby blues light.

    FruL på ön som hade bakelser på sin avatar var ju inne kort efter sin förlossning och rapporterade att hon drabbats av depression. Jag har flera gånger tänkt på hur det gått för henne, men så vitt jag vet hörde hon inte av sig igen. Eller har jag fel? Är det någon som vet hur det gick för henne?

    Om jag inte hinner in mer innan jul, vilket jag nog inte gör, så önskar jag er en riktigt god jul allihop!!
    *ett hjärta*

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!