Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Telis - ang 8 dagar ensam så hade vi ju planerat in med barnvakter och sällskap. i alla fall mina föräldrar stannar ju tills barnen somnat. Och i o med att jag var sjuk kom mamsen 2 dagar extra. Så jätteensam var jag inte. Även om ansvaret ju känns i alla fall.

  • Liten med Mindre

    Klockis - härligt att ackupunkturen verkar funka! O skoj med teater med barnen. Det vill jag ta mig för så småningom. (Fast just nu sitter Mindre ju knappt på rumpan mer än 5 min så det kan dröja lääänge innan det blir stor teater med mamma i alla fall. Dagmamman gör ju sånt nu.)

    Hattis - hoppas du kan sluta oroa dig för festen och snart få slappna av rent allmänt. Vi vill alla tro att det går vägen nu!

    Snorkis - glad att du föll för väsktröjan. Tur att du slapp se och gråta över alla mammas gamla fula väskor som tjejen får leka med. Fast det är ju toppen att ha dem som leksaker.

    Parnassia - trist att det inte funkar för er. Finns det ingen sån där konsult som tipsades om här förut, som kan komma o ta över för er? Det är ju värt enormt mycket att få  hjälp!

    Ego - hade sett fram emot att få ledig lördag efter alla dagar med barnen. Gymmet skulle ha inspriationsdag för all personal. Kunde varit skoj, och kanske inspirerat till att börja jobba igen. MEN - maken landade familjens magsjuka och låg hela dagen. Vad var oddsen att han skulle bli sjuk när det var 72 timmar sen jag var dålig när han kom hem? Måste vara lillemans lösa mage som sprider baciller. Så efter att ha fått stanna hemma (o passa barnen) hela fredagen pga snöstormen, så fick jag hela helgen med. Nu ser jag ju riktigt fram emot att resa på jobb i Tyskland en vecka utan familjen! (Enda fördelen nu då.)

  • Liten med Mindre

    Vänner - de blir säkert sjuka båda två ändå. Så ingen idé att göra det svårare än vad du redan har det. Tycker det var lite tur i oturen att jag var den enda som spydde hos oss (o barnvakterna då). Resten av familjen blev lösa...

  • Liten med Mindre

    Vi tänkte ju inte fira något Alla hjärtans eller så - men jag är så vansinnigt sugen på en viss sorts praliner. Kanske ska köpa lite åt oss ändå. Och med tanke på makens magsjuka så kanske han inte är sugen...

  • Liten med Mindre

    Vad gäller gosberoende så måste jag få berätta om Lilleman o hans sovpåse.
    Lilleman har ju hittills inte hittat någon gose/snutte som används, förutom tummen. I höstas började vi använda sovpåse när han flyttade ihop med syrran. I dagsläget tror jag sovpåsen är hans snutte - för när han ser den drar han ner den på golvet och lägger sig platt på mage med tummen i munnen o snuttar en stund. Såååå sött (i alla fall sett med föräldraögon).

    I lördags lekte vi för fullt i deras rum, och vid sovtiden halv ett så kröp han o drog ner sovpåsen från sängen och placerade sig på den...

    Vad gäller Hektors hudberoende har jag inga tips. Gissar att han har gostrasor o annat som han känner sig nöjd med, och att hudkontakt för o somna är ett extra behov?

  • Liten med Mindre

    koko - spännande med utbyggnad. Och det är ju inte lätt att hitta hus som man både gillar och har råd med. Så trivs ni är det väl bara att köra på så länge pengarna räcker.

    Såg själv ett radhus som jag tror jag skulle kunnat tänka mig till det yttre - förutom att de låg i helt fel område. Flyttar vi från där vi bor nu ska det i alla fall vara närmre släkt o jobb.

    Men - plötsligt händer det...

  • Liten med Mindre

    September - vi har barnen i samma rum och det har gått över förväntan. Känner mig lite kluven inför projektet att ta bort nattblöjan när man måste in o bädda om och så. Men annars känns det mysigt att lägga dem samtidigt.

    Det enda som stör oss är att Mindre inte direkt håller tyst när hon vaknar tidigare än 7 när vi "väcker" dem. Så vissa dagar väcker hon Lilleman med sitt hojtande och höga sjungande. Hon har ju fortfarande spjälsäng och stannar i den för det mesta, trots att hon kan klättra ur.

  • Liten med Mindre

    koko - blytung är bara förnamnet för nattblöjor... Jag ser också att projektet ligger i framtiden. Men vi pratar om det när Mindre ibland kommer på att hon inte vill ha blöja. Sen glömmer hon det tills det är tandborstdags.

  • Liten med Mindre

    Sweet - nästan lite väl spännande väntan på helgen. Ödet lär väl avgöra

    Det blev i alla fall praliner och prat i soffan hos oss. Ungefär vad konvalecenten o tröttmössan orkade.

  • Liten med Mindre

    Och så försvann halva inlägget från bussen.

    Hattis - när jag väntade Mindre hade jag en salt o fet matperiod. Kulmen var när jag beställde in Grodans raggmunk med fläsk och extra pommes frites. Sen avtog behovet...

    Med lilleman var det mest mackor med ost, först knäcke och sen annat. Och definitivt inte hickorygrillade köttbitar. Märkligt vad kroppen spökar med barn i magen.

    Måste också tillägga - trots halka och sena bussar så är det så otroligt fint ute nu. Vet inte vad det är för skillnad på snön tidigare och den nu - men det är ju som om någon hällt florsocker över hela stan. knarrigt, krispigt och mjukt samtidigt.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!