Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Fru E skrev 2010-12-15 20:57:18 följande:
    Får snart hem en make som är så sjuk som en karl bara kan bli *var är mitt tålamod *
    Åh nej! Tur att min sambo åtminstone inte är DET också, för då hade jag gått åt.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Åh! Hej hej lilla Yngla! *vinkar till vakna fina tjejen* Inte så ofta man får så där stora ögon på de tidiga bilderna. BabyNalle

    Vickan, jo den lille blåögde du har, han kunde verkligen dra en i håret!

    Apropå hår och frisyrer så har jag återigen under en lång period tappat kopiösa mängder hår, så att de där vikarna jag fick förra hösten kom tillbaka. Om jag inte hade trott det jag såg i spegeln och känner med händerna, så var det uppenbart när jag tog hand om stoppet i avloppet. Jag tog upp vad som såg ut som en dränkt kanin i storlek ungefär ur golvbrunnen.
    Numera står en grå, piggig "gloria" runt mitt huvud, när jag satt upp det lilla som är kvar i slarvknut/svans. Jag ser om man vill vara snäll, ut som en något sliten rugguggla. Måste klippa och tona och ta mig till något, men det får vänta till efter jul, för vi har inte råd med det precis nu bland alla julinköp.
    Jag har ärligt talat ibland tänkt tanken "undrar om man skulle ta sambons trimmer och bara köra av alltihop, chocka sig själv halvt till döds och sedan gråta i en vecka över att man inte är bara fet och infertil utan dessutom skallig och ser ut som ett ollon. Då borde man kunna få ut ALL ångest en gång för alla och sedan kan det bara bli bättre... 


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    1Up, ja det kanman kalla radikal ångestbearbetning. Frågan är om jag-som haft långt hår ända sedan jag lyckades tjata slut på mammas klippande i lågstadiet-skulle överleva en sådan chock....

    ...Telis Ja, man får fnissa åt eländet. Vad ska man annars ta sig till. TomteTa på sig luvan.

    Smint, fy farao. Och jag måste ju också säga, att stackars personal ifall dennen är oskyldig. Det går ju inte att tänka sig något värre än att bli oskyldigt anklagad för en sådan sak. HUR ska man svära sig fri från det? Man får ju emigrera!
    Och är det sanning bakom så är det ju fruktansvärt för barnen och föräldrarna och övrig personal. Fy tusan vad gräsligt. jag förstår att du är helt slut. hoppas du kan sova inatt! Hjärta


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    1up skrev 2010-12-15 21:13:16 följande:
    Kul med så många Mönsteråsanknytningar i den här tråden.. :)

    Idun har (haft) femte sjukan och fick ikväll sitt andra större skov med utslag över hela kroppen. Just som vi trodde det skulle lugna ned sig på riktigt.. suck. Någon vars barn haft det? Hur länge fick ni dras med knottror och prickar?
    Vad är femte sjukan för nå´? Det låter suspekt.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Parnassia skrev 2010-12-15 23:04:29 följande:
    Smint - jag kan bara föreställa mig hur tankarna snurrar i huvudet innan och efter ett sånt möte! Hoppas för ALLAS skull att personen är oskyldig. Hu vad hemskt om ens ett uns sanning finns i pratet.

    Snaily - Yngla är ju underbar! Jag kan inte begripa att mina varit så små. Fast rent tekniskt har de inte det, de vägde 3690 och 3755.

    PB - köp en paket färg på Ica - det gör ju skillnad och man känner sig piggare en stund! Kram på dig, hoppas du sover nu förresten.
    Sover? Kl 23? Nä det gör jag aldrig. Nu ska jag titta på "Tjock och tjockare" och förfäras, dricka julmust och ägna mig åt förträngandets ädla konst medan jag tittar på dem som är värre än jag. Sedan, efter jul, kanske jag tar tag i grislig/kheten i mitt egna liv.

    Kram på dig själv! Jo, en toning från ICA kanske det får bli. Hellre brun och piggig än grå och piggig.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Sovpåse är ju hur bra som helst! *nickar instämmande med Sweet*
    Massor av sprattelplats och inget petande för att få i benen och dessutom räcker den läänge eftersom man bara snör ihop nedtill och ärmarna är det inte så noga med.

    Min son sov i min farmors gamla mangelkorg första tiden. Den byggdes om till vagga och allt var av helt sentimentala skäl, eftersom farmor dog när jag var i v16 eller så, och dessutom min pappa hade sovit i den där korgen i början.
    Det var givetvis kort tid, men en gullig.

    Förövrigt så var det då dagtid vi pratar om. På natten sov han mellan oss-precsi som vi hade bestämt innan att vårt barn INTE skulle. men eftersom han åt en gång i timmen eller minst varannan i nästan fyra månader i sträck, så blev det så. Dessutom var det jäkligt kallt i vår stuga när vi kom hem från BB , så att stoppa den lille någon annanstans än nära oss då, kom inte på fråga.

    Trångbodda som vi var, hade vi vare sig babysitter, babygym, gåstol eller hoppgunga. Vettefan hur vi klarade oss, men som sagt., han låg mest i famnen och åt, däremellan lite i vaggan eller på en filt på golvet.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Telis skrev 2010-12-16 19:54:04 följande:
    Jag tycker samsovning är fantastiskt mysigt! Jag tror att jag ska tvinga Televinken att samsova med oss tills han är 15.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Ah! Där kom kolareceptet jag efterlyste förut! Tack Lappis!

    EA, kul att du också gillar chokladkolan. AM har du gjort den än? Jag måste nog göra mer tror jag, den kommer att ha strykande åtgång här, för hela familjen älskar den.
    Och ja, Lotta kom hem med en tappad och hittad gran och räddade julen.

    Preventivmedel...jag såg ett TV-program där en forskare pratade om p-piller för män och att problemet är att "det påverkar på så många nivåer" och att detsamma egentligen ju gäller för kvinnans kropp och att man lätt kan konstatera att hade P-pillret tagits fram idag, hade det aldrig blivt godkänt, för att det är helt orimligt att mixtra så omfattande med kroppen. Typ. 
    Själv känner jag att en av anledningarna att jag inte vill bli satt på antidepressiva eller sömntabletter just nu, är att efter alla behandlingar så är det nu två år av massiva doser hormoner av många olika slag som tryckts i min kropp och alla olika kroppsöppningar bokstavligen talat, så jag vill gärna ge mig en chans att få ur allt ur systemet och se hur jag egentligen mår utan alal dessa preparat.

    1up,1,5 liter blod är gaaanska mycket...!

    Kapellösa, någon undrade om ditt nick och hur det ska uttalas-jag undrar också! Stilla min nyfikenhet please.

    Ore, vid sådana smärtor som du beskriver så tycker jag du ska kontakta gyn. Det säger jag bla för att när det upptäcktes att min ena äggledare stängts, så frågade de på Sophiahemmet "om jag inte haft ont vid ÄL senaste tiden?" (vilket jag inte kunde påminna mig att jag hade) Man kan visst få en infektion och det kan skada. Nu vill jag ju inte skrämmas eller oroa i onödan, men med tanke på hur viktigt det är, så skulle jag faktiskt kolla upp det, heller en gång för mycket och allt det där....


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Apropå fertilitet och överraskningar, så drömde jag att vår steriliserade katt helt plötsligt nedkom med 7 kattungar utan någon som helst förvarning. Detta ledde till stor stress i min dröm och en diskussion med den veterinär som utfört vad jag ansåg måste varit en undermålig operation på min katta. Veterinären ville inte alls erkänna att de nog inte operaret alls och när jag sa "men HUR kan hon få ungar om hon är steriliserad" svarade hon bara "jo, det blir så ibland" Åh, jag var helt frustrerad när jag vaknade!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Snigel, vi hade en egen filt som vi lindade sonen i a lá kåldolme typ, eftersom han dels verkade bli lugnare då och heller inte kunde sprattla av sig allt-vilket han gjorde annars och gör än idag. Vi insåg tidigt att han var betydligt varmare av sig än vad många andra barn är och än vad vi trodde också. Han låg alltså som sitt eget lilla paket bredvid mig-nära, allt annat gick fetbort bestämde han, och så högt upp mot huvudänden det gick, alltså med hans ansikte nära mitt eller vid min hals. Jag ammade honom liggandes och det enda jag gjorde på natten var att lyfta över honom på andra sidan när det var tuttbyte.
    Mitt liv och mina minnen från den tiden är tämligen dimmiga, men jag har för mig att rutinen var att sambon bytte blöja någon gång/några gånger under natten också. Och bajset ÄR ju helt löst i början.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!