Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Körtelfeber (mononucleos) har jag haft, man blir helt däckad i jag vet inte hur många veckor, hade precis börjat på mitt nya jobb 2003 när jag drabbades, lite pinsamt att behöva vara sjukskriven så länge då. Fast jag minns inget speciellt om halsont, inte i någon större utsträckning i alla fall. Så det stämmer nog att det inte är det du har Telis. I vilket fall så är det ju som sagt ett virus och inte något som pencillin biter på. Hur mår du idag, blir det nytt läkarbesök eller har det vänt?

  • BrudSommar2006

    Ikväll ska Iris sova hos sin mormor och morfar, nu är det ju inte hon som är den besvärliga på nätterna utan den vi får ha kvar tyvärr men så småningom kanske vi kan utlokalisera henne också någon natt...

    Håller annars på att få ihop vår Sälen-resa nu i mars med skidskola och allt, vår sommarvecka som vi verkar ha bytt till fjällen istället för Gotland, och så spahelgen i höst där jag inte vekar hitta precis det spa som jag vill åka till.

  • BrudSommar2006

    Hallå igen google-vänner, är jag helt korkad som inte hittar någon hemsida för Ramundbergets Fjällspa??? Snälla, hjälp.

  • BrudSommar2006

    Nenne, åh vad bra att se dig här, det där Borgafjällen, bilderna på deras hemsida visar visserligen jäkligt mysiga rum men bara det att sängarna står längs med varandra längs en vägg på en hylla? Känns lite konstigt.

  • BrudSommar2006

    Lapinette, jo som sagt, jag letar ju spa till i höst, jag vill ha varmt vatten att bada i, gärna med bubblor och inte bara som en liten bubbelpool som man får sitta i en kvart och sedan måste man upp i kylan igen för poolen ska renas och sedan ska nästa par i och det var det, utan någon slags större pool man kan vara i. Gärna också en vanlig pool som man kan simma lite i. Jag tycker att om det bara finns en liten bubbelpool kan man lika gärna ta ett vanligt hotellrum någonstans med bubbelbadkar på rummet så får man ligga hur länge man vill, fast å andra sidan har vi bubbelbadkar här hemma så då behöver vi ju inte åka hemifrån alls... Sedan hade jag velat ha en sådan där tunnel där man också kan simma ut en stund men det verkar inte finnas. Finns visserligen på Hundfjällets Poolarium men det är mer ett ställe man åker till med barnen och är dessutom inte ett hotell. Finns eventuellt på Selma Spa har jag hört men jag orkar inte ringa och fråga och hemsidan är dålig, är inte så sugen på att åka dit i alla fall. Finns på Nådendal i Finland också.

    Sedan ska det vara mysigt, typ à la Tällberg, hellre än ett stort fabrikshotellkomplex som några av de stora spaanläggningarna i södra Sverige typ Tylösand och Strömstad verkar vara. Fast just Tällberg har vi varit i två gånger redan, kan ju vara kul att pröva någonting nytt.

    Så eftersom det perfekta stället jag ville ha inte verkar finnas så är jag nu inne på fjällspa för vi tycker att omgivningarna är så vackra, just nu lutar det åt Storhogna Högfjällshotell & Spa, har någon varit där? Har Fjällnäs, Borgafjäll och Ramundsberget på listan också.

  • BrudSommar2006

    www.ergobabycarriers.com/babycarriers/item/BC5S/

    Jag har en sådan här original ergobabycarrier, tyvärr inte med insatsen för upp till fyra månader så om man ska ha den redan från början till bebis så får man väl skaffa det men om någon vill ha den så är den er gratis, jag vill inte ha den mer.

  • BrudSommar2006

    Tinga förresten, Iris började aldrig springa uppe på nätterna bara för att vi bytte säng, det tog en natt eller två bara så hade hon vant sig. Då känns det läskigare att de ska hålla på och klättra ur sina spjälsängar och kanske ramla och slå sig på nätterna tycker jag.

  • BrudSommar2006

    Telis, ersättningen stoppar upp lite mer så att de lättare blir hårdare i magen och fullkornsvällingen gör de lättare lite lösare i magen, i övrigt har jag ingen koll, Astrid har ju aldrig fått ersättning efter de där första veckorna på BB/neo.

  • BrudSommar2006

    Liten Astrid väger 11 kg, snart är vi ikapp!

    Apropå Astrids vikt så är det så skönt att ha ett barn som inte har problem med vikten, hon ligger två steg över medelkurvan på längd och ett över på vikt. Hon verkar ha ärvt makens vikt-gen istället för min som Iris har åkt på, så skönt.

  • BrudSommar2006

    Men vad är det med det här barnet, i förmiddags sov hon en kvart och nu i eftermiddag tjugo minuter, suck. Har försökt ta bort förmiddagssömnen men har inte lyckats, då slocknar hon typ sittandes.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!