• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Maken och jag har haft en fantastisk helg i London. Det var helt underbart att komma iväg bara vi två och vi har njutit i fulla drag av varje sekund. Vädret var OK, maten jättegod, musikalerna jättebra, shoppingen sjysst (men dyr ), vi bodde bra och ja; allting var toppen helt enkelt.

    Att få komma hem med fulladdade batterier till barn som är i bättre form än de varit på flera veckor är också fantastiskt. Piff & Puff har haft det super hos mormor & morfar, och från dem fick vi ett erbjudande på stående fot om att åka iväg fler långhelger utan barn; de tar gärna hand om Piff & Puff. Det är underbart med sådan familj omkring sig i alla lägen, men ännu mer värt när man har det extra tufft.

  • Tinga

    PB - mitt hjärta blöder verkligen för dig.


    Snaily - du får väl sätta igång med det där lussekattsbaket när du ändå är uppe så tidigt. Spännande att det är så nära till dagen D nu.


    EA - det blir väl bilder i galleriet när ni är färdiga med köket? Eller så tar vi årets Skånejulträff hos dig. Nä, förlåt; jag ska inte bjuda in oss alla till dig sådär. Men vi ska väl ha en "traditionsenlig" julträff i Skåne? Förstår att det ska bli skönt att låta tvättstugan återgå till att vara just det, men framför allt att få ett fullt fungerande kök.

  • Tinga

     


    BrudSommar2006 skrev 2010-11-24 13:23:56 följande:
    Nu undrar ni varför jag letar efter sådana oväsenmakare i julklapp men Iris vill ju ha...

    Fast man måste ju inte alltid låta dem få som de vill.

  • Tinga

    Jag jobbar hemifrån idag, och på lunchen skulle jag kolla upp en grej i en kokbok. Jag gick några steg läsandes i kokboken och då lyckades jag förstås gå rakt in i den öppna microdörren och slå pannan i de där "klorna" som håller fast dörren när den är stängd. Nu har jag ett fem centimeter långt blodigt "rivmärke" i pannan.

  • Tinga

    Fast rivmärket är faktiskt en petitess idag, för nu har en doktor konstaterat att Piffs 2.5 år gamla bråck har gått upp. Maken har misstänkt tidigare att bråcket var tillbaka, men det har reponerats av sig själv väldigt snabbt då. Imorse var Piff ledsen och hade ont, så då blev det en tur till akuten. Läkaren satte upp honom till operation med förtur, så förmodligen blir det inom 1-2 veckor. Förvisso ett ganska lindrigt ingrepp, men sövning är alltid sövning och det känns som att han haft nog med elände i sitt korta liv för att behöva utstå det här också.

    Efter ett par timmar idag reponerade sig bråcket igen och Piffs smärta gick över, men kommer det tillbaka var vi välkomna tillbaka till akuten, för akut operation. Skönt att veta att det går att fixa snabbt om det skulle bli nödvändigt. Så länge han inte har ont är det ju OK att vänta på operation.

  • Tinga

    Nenne - jag trodde att det var Vänner som var novisen vid spisen?

  • Tinga

    Nähä, nu blir det till att jobba en timme till, sen ska jag ge mig ut i snön och hämta grabbarna Bus. Även här har det snöat litegrann, så vi har nog en 3-4 cm på marken iallafall och eftersom det är minusgrader töar det ju inte heller. Fast det lär väl inte ligga kvar till jul.

  • Tinga

    Muggles - ingen fara; lite tål jag fortfarande. Det är ju inte förbjudet att parat om tvillingar och tvilliggraviditeter i tråden bara för att jag tycker att det är lite jobbigt att läsa om. Dessutom känns det lite bättre nu när Piff & Puff är någorlunda på banan med maten igen, så min "smärttröskel" är lite högre.

    Klockis - inte har du jinxat tråden, inte, men elände (och lycka för all del) verkar ju ofta komma i klump. Kram på dig!

    Oupsie - vilka fina bilder på Daisy. Tänk att du redan har gått två veckor längre än jag gjorde; jag tycker ju att du nyss plussade.

    Snigeln - vad träligt med din syster som nödvändigtvis ska föra dina föräldrars talan. De kan väl själva tala om vad de vill eller ej! Tycker absolut inte att du ska ha dåligt samvete för att ni inte redan nu planerat in en resa söderut; det är klart att ni själva vill landa som familj först.

    koko - krya på er! Hoppas att ni vuxna klarar er åtminstone.

    kängu - grattis (och inte) till dagisplatsen. Hoppas att det är så bra där som ni tror, så att du kan få lugn i sinnet även om Ru nu börjar på dagis. Finns det några kul jobb för dig att söka?

    Snorkis - du kämpar på så himla duktigt, men jag vet; man har ju inget val. Ibland undrar man verkligen hur man lyckas hålla ihop sig själv, när det känns som att man ska gå i tusen bitar. Jag antar att det är något så basalt som överlevnadsinstinkten som sätter in, för människans naturliga val är ju att leva; inte att dö, även om det känns som att det är det man vill ibland. Sorg är ju tyvärr(?) inget man blir fri från bara sådär, utan det tar lång tid att bearbeta, och jag tror att det måste få ta tid också. Bättre att göra sorgearbetet ordentligt från början, för annars kommer säkert verkligheten ifatt en förr eller senare, och så får kan kanske en ännu värre smäll då. Sömnbrist är ju också ett "bra" sätt att må dåligt genom. Många kramar!

    PB - skickar en massa kramar till dig också.

  • Tinga

    PB – åh vilken go’ handläggare du verkar ha fått på AF! Och är det någon som verkligen förtjänar en sådan nu är det du. Och vilken söt kommentar från din sons kompis. Så härligt när de fortfarande är så oförstörda att de faktiskt delar med sig av sådant.

    Kängu – det låter ju hoppfullt att det iallafall finns en del jobb att söka. Inboxa gärna om det du varit på intervju för; jag har ju insett att arbetsmarknaden för en ”sådan som du” är betydligt bredare än jag trodde förut, så jag vill gärna höra vilka mer konstiga saker man kan hitta på. Apropå det här med långa pendlingsavstånd till jobbet; är det mest sannolika att du och maken måste pendla åt samma håll, om du får något av de andra jobben som finns ute? Har ni några flyttplaner isåfall?

    Oupsie – vad bra att ni gjorde UL:et som en positiv grej med graviditeten. Jag tror också att det kan vara lättare att knyta an till bebisen ”i förtid” om man har en ”riktig” bild på den. Kram på dig! Hur blir det förresten; följer du med på tråddaten i Värnamo på lördag?

    EA – så tidiga missfall som ditt kan man inte ”arbeta” sig till, så skippa den tanken genast. *hytter strängt med pekfingret* För övrigt har nog jag inte heller ett liv, för jag satt och sydde överkast till kl. 23 igår kväll.

    Snorkis – åh, jösses vad jag skrattade åt ditt favorit-bajs-inlägg! Tårarna rinner fortfarande! Vad trevligt att få se din mans tatuering i galleriet – tycker att det är en jättefin ”gest” eller vad man ska säga, med en tatuering med S namn. Kram på dig!

    AM – lycka till mot Yasuragi imorgon!

    Här har vi haft en helg med hög pysselaktivitet, fast inte så mycket adventspyssel. Ljusstakar och stjärnor är förstås uppe, men julgodis och bak får anstå ett tag till. Däremot kom jag äntligen loss med att sy, så nu har vi både nya gardiner oc nytt överkast i sovrummet och de nya kuddarna ligger på plats. Väldigt tjusigt, om jag får säga det själv. Köpte nya kuddar från Mimou – kunde köpt hela lagret. Det blev bl a en Babylon (http://www.mimou.se/home_collection/babylon.php) i rost och en Flower (http://www.mimou.se/home_collection/babylon.php) i matchande färg. Överkast och gardiner går i samma gröna ton som finns i mönstret på Flower.  Ursäkta min långa inredningsharang, ni som inte är intresserade (vilket kanske är allihop ).

    Piffs rum är också färdigt nu, sånär som på klädhängaren Tree som Svenssons hade några veckors leveranstid på. Maken har tagit jättefina foton på olika djur under våra safariresor och nu kom de väl till pass som förstoringar på väggen i Piffs rum. Kul att kunna använda egna bilder där, och inte köpa andras.

    Tvättmaskinshaveri har vi också hunnit med, men en ny är iallafall beställd. Mina föräldrar ska ta hand om Piff & Puff en stund imorgon, och sen är de snälla och tar med sig lite tvätt härifrån, för det börja sina i underklädeslådan nu. Tvättmaskin är ju helt hopplöst att vara utan; mycket värre än diskmaskin, även om det inte är kul det heller. Men det är betydligt lättare att handdiska än att handtvätta.

    Telis - hur är det förresten med din endo nu? Tänkte på det häromdagen; har det blivit bättre? Det är väl inte ovanligt att man får mindre ont av det åtminstone, efter en graviditet?

  • Tinga

    Hej allihop! Hinner tyvärr inte vara alls här just nu ; fullt ös på jobbet, men jag kommer på tråddejten på lördag. Är det Tre liljor i Värnamo kl. 12 som gäller? Något annat särskilt jag behöver tänka på? Hoppas verkligen att vädret inte ställer till det alltför mycket, för vi har ju allihop en bit att åka.

    Var själv ute på ett äventyr inatt, som inte alls är så spännande som det låter ; bilfärd från Hamburg till södra Sverige i snödrev är ingen hit alls. Till slut kom vi iallafall hem helskinnade, men det tog sin lilla tid.

    Kram på er allihop! (Ursäkta att jag inte kommenterar något, men jag har inte ens hunnit läsa alla inlägg på den här sidan. Hoppar in lite snabbt någon gång under dagen imorgon, och kollar vad som gäller för lördagens träff.)

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!