Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Vad är det där med 2 känslor givna överst i tråden (Kram 3/Du är inte ensam 4)?

    Iris och Astrid åt på hyfsat rätt fort, fast man fick blanda fruktpuré i gröten och ge sötare saker som majs, morot och banan, det där med palsternacka och vad det var gick inte hem. Fast det blev inga problem med vanlig mat sedan i alla fall. Hade kanske tur.

  • BrudSommar2006

    Hej alla, här har livsandarna snarare vänt nedåt, och det rejält. Ni minns kanske att jag fick ett område på magen som domnat. Sedan vaknade jag en morgon och det hade spridit sig till ryggen. Nu har det spridit sig ner i benet så att nästan hela höger sida av kroppen känns domnad. Dessutom mår jag illa och är skittrött hela tiden. Jag har börjat fantisera om MS och att mina barn ska växa upp utan sin mamma och paniken står och stampar. Fy sjutton. Var och tog hur många blodprover som helst i morse men enligt läkaren är det tveksamt om de kommer att visa något, neurologen ska också kontaktas. Så nu sitter jag här och får kämpa på i ett par dagar minst innan någon vidare utredning kan påbörjas. Lider inte nämnvärt av domningarna men illamåendet och tröttheten däremot. Lustigt nog blir jag bättre framåt eftermiddagen, kvällen varenda dag.

    I helgen har jag verkligen fått kämpa på med middag för Iris i söndags och stort barnkalas hemma igår. Det var 16 barn som levde rövare hemma men vi hade skattjakt, hinderbana, kasta bollar i hink, blåsa såpbubblor, äta tårta och så fiskdamm och tiden gick hyfsat fort ändå. Fast man var ju på benen från morgonen för att fixa allt och så städa och flytta tillbaka alla möbler och allt till sena kvällen. Fasen vad olägligt det kom då.

    Fast minst lika olägligt var myggbettet som gjorde att Astrids ena öga helt svullnade igen och maken fick sitta på aktuen hela förmiddagen med henne och inte kunde vara hemma och hjälpa till som planerat. Lite allergimedicin senare var de hemma igen men en stressig dag blev det.

    Jaha, vilket egoinlägg det här blev då, ursäkta. Minns inte ens vad jag kommenterat tidigare men törs inte bestämma något om trådträff när nu läget är som det är och jag inte vet om jag kommer att bli bättre eller sämre dagarna som kommer. 

  • BrudSommar2006

    Present till fröknarna beror väl lite på hur de ska lämnas över, är det vårfest som på vårt dagis och presenterna ska överlämnas inför samtliga föräldrar så vill man ju att det ska se lite snyggt ut och inte bara vara kuvert, det brukar vara presentpåsar eller presentkorgar med något av följande - te/kaffe/kakor/värmeljus/vinflaska/servetter/tvål/ljuslyktor och vad det nu brukar vara. Ska presenterna bara lämnas över i samband med hämtning och lämning kan man ju lägga mindre vikt vid det visuella och satsa mer på kuvert och innehåll!

  • BrudSommar2006

    Snigeln, nej, läkaren hade ingen teori, domningar är alltför diffust och förekommer i många sammanhang. Men ja, det är ett vanligt symptom på MS. Att må illa och känna sig skakig är mer ett tecken på infektion rent generellt och kan vara vad som helst. Det faktum att jag mår sämre på förmiddagarna och bättre på eftermiddagarna/kvällarna begrep han sig inte på. Men, men, bara att vänta på provsvar och svar från neurologen.

    Vad mysigt med ert hus! Vad fort det gick att hitta, köpa och flytta in? Bra också med pipmuggen om det kan fungera.

  • BrudSommar2006

    Snorkis, hoppas så klart hon tittar ut snart men vi var på tillväxt-UL när jag väntade Astrid och de ojade sig och sade att hon kommer att bli stor, nu får du sluta äta allt sött om du vill att hon ska bli under 5 kg och har man fött ett stort barn (Iris) så blir det andra barnet också jättestort osv men hon var ju riktigt liten och behändig när hon tittade ut så det stämde ju inte alls! Det verkar vara lite svårt att viktuppskatta så exakt så bergis är det ingen anledning att oroa sig för att barnet ska bli för stort.

  • BrudSommar2006

    September, hoppas att mina domningar visar sig vara lika ofarliga som din knöl säkert är.

  • BrudSommar2006

    Vilken massa bra parfymtips, jag har skrivit upp alla, så ska jag gå och provsniffa vid tillfälle!

    På dagis tror de tydligen att Astrid har svinkoppor för hon har tydligen prickar runt munnen och har haft någon blåsa i munnen så nu har vi läkartid i eftermiddag för om det är det så har hon haft det länge i så fall, jag måste säga att det är väldigt diskret, inga blåsor eller så så att man verkligen fattat att något var fel, har trott att det är typ myggbett. Jaja, vi får väl se vad läkaren säger men det är tydligen inte meningen att jag ska vara på jobbet speciellt mycket, imorgon lär jag få vabba igen.

    Imorgon eftermiddag kommer i alla fall barnens farmor hit med tåg och hjälper mig så på fredag finns det hopp om att jag kan få vara på jobbet. Maken måste så klart åka till USA imorgon och har enkel biljett dit, dvs vet inte när han har möjlighet att komma tillbaka igen, så jag och svärmor får räkna med att tillbringa helgen och hela nästa vecka ihop, minst. Jaja, jag slipper fundera på present till makens födelsedag på måndag i alla fall och kan stryka middagsmenyn till vår bröllopsdag på fredag. Kanske är han hemma till vår förlovningsdag nästa helg.

  • BrudSommar2006

    Större barn som är risiga i magen under lång tid har jag ingen erfarenhet av, småttingarna kör man ju med blåbärspuré och katrinplommonpuré till beroende på. Nu skulle jag inte få i Astrid någonting sådant, nu är det ju bara bitar hon kan äta själv som gäller, även om jag måste säga att hon börjar få ordning på det här med sked och gaffel hyfsat nu. Bra att andra har tips här.

  • BrudSommar2006

    AM, trist att du fått avbryta dieten när du hittat något du trivs med, här skulle det inte fungera med LCHF heller, minns allt för väl eländet med gastroskopi innan de kom på att det var gallan, tror det var typ 2003, tar inga chanser med högfettdiet...

  • BrudSommar2006

    Liten, men typiskt! Det är fasen inte meningen att man ska få fira något hemma när man har småbarn! Tack i alla fall!

    Astrid verkar förresten inte gilla blåbär något vidare men det kanske kommer. Hon gillar jordgubbar och hallon än så länge vad det verkar. Iris har börjat äta jordgubbar först i år.

    AM, haha, du har kommit på att du ska sluta överäta! Jag tror att det kommer att fungera fint för dig. Jag inser också att det är en jättebra idé men det är jäkligt svårt att genomföra! Fast nej, när jag tänker efter tror jag inte att jag vräker i mig stora mängder mat och jag tror definitivt inte att det är matens fel att jag måste banta. Nej, om det inte fanns choklad, efterrätter och fikabröd här i världen skulle jag vara smal! Tur att jag inte har chips- och smågodiscravings också men det är väl det enda jag alltid kunnat hålla mig ifrån utan större problem.

    Va, det regnar! Igår var det ju en stor sol över Stockholm i väderprognosen, inte ens imorse på radion talades det om regn. Fast det behövs verkligen, hoppas att det regnar hemma också så slipper vi slita med rabatterna ikväll.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!