• porchez

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Jag läser allt ni skriver. Men just nu måste jag få komma med ett ego i lägg. Insåg nog inte själv hur dåligt jag mår för än nu. Har gråtit hela dagen inför ångesten inför nyår. Ännu en stor helg ska firas, denna gång inte med nära och kära... Vet helt ärligt inte om jag kommer orka det... 4 par och jag, två av tjejerna är mina bästa, deras pojkvänner känner jag hyfsat övriga fyra knappt alls. Känner mig så som dem sista loosern som får följa med på deras gulligullfirande... Finns så mycket mer jag vill säga och beskriva om mina känslor just nu, men får göra det när jag loggar in från datorn senare. ------ förresten många jag saknar här inne just nu? Vart är alla???

  • porchez

    Tack Tack Tack! för er snälla ord igår! jag var inne och läste igår men blev då så rörd att jag bara grät och inte klarade av att skriva nåt tillbaka.

    Det jag gjorde efter att han skrivit här i torsdags var att jag ringde en av de vänner som skulle vara med, och bara förklarade allting och att jag inte visst om jag ville följa över huvudtaget. Det var SÅ otroligt skönt att erkänna och få prata ut om detta. Hon förstod mig helt och hållet, men tillät mig självklart inte att stanna hemma. hon ringde och peppade mig innan vi skulle åka att allt skulle bli bra. Och vet ni? Jag hade super trevligt, en helt perfekt nyårskväll! Visst det var en del jobbiga stunder, men min vän var bra på att styra undan det. Klart 12-slaget var jobbigt när alla pussade på deras partner. Eller när en höll ett fint tal om alla, och när han kom till mig så var det självklart ett stort lycka till på att hita en riktigt fin "gutt" under året.... Jaja, lite får man tåla och jag hade nog gråtit ut alla tårar under dagen så jag klarade det med

  • porchez

    Piggelin - tack för länken, så jag skrattade många favoriter där!!!

    Och ang. storlek på städer så förstår jag exakt vad du menar, men jag upplever det som att jag är "modern" och "så lever de nu för tiden" och att folk tror att man på nåt sätt försöker leva som en storstadstjej...  Svårt att förklara hur jag menar.. min syster har gett mig ett nytt favorit ord,  osingel, hon säger att det finns fler svenskar som lever själv än i parförhållande, och att det då är singel som är det vanliga/normala och att osingel är vad ni andra är

    *hmm mycket svammel när jag inte lyckas uttrycka mig som jag vill*

  • porchez
    muggles skrev 2010-12-31 16:07:43 följande:

    PB: jag uppfattade de andra precis så som Ore skrev; att är man "lösningsorienterad" (ingår fö i klubben själv) så är det lätt att börja komma med goda råd när man eg kanske bara borde lyssna och förstå. Det första en person i kris vill ha är bekräftelse på att de har det för jävligt. Man vill inte ha lösningar direkt, man är inte redo för det. När det gäller din livssorg och hur du ska komma vidare, så tror jag att du får hantera detta som en riktig sorg. Tänk om du hade förlorat ett barn tex, el en annan nära anhörig. Det är klart att sorgen måste bearbetas och det tar tid. Du kan inte komma upp på banan direkt nu innan du har jobbat dig igenom sorgen. Så tänkte jag iaf, när jag sökte till min psykopat. Jag insåg att jag skulle inte komma över det på egen hand, jag behövde verktyg för att hantera det. Det kan vara svårt på ett sätt att bearbeta din sorg över barnet som aldrig blev, därför att den är så abstrakt. Du har inte ngn grav att gå till, du har inte haft en ritual kring sorgen (begravning) mm. Inte för att jag menar att det är bättre om det hade hänt (tänker på dig Snorkis), utan det är såklart ännu svårare. Men det är svårt på olika sätt. Min psykopat gav mig iaf de tankarna när vi pratade om mitt MA, och jag tyckte det var ganska klokt och låg mkt i det.


    Riktigt bra skrivet Muggles!


  • porchez

    vad konstigt det blev med att jag försökte citera muggles ovan, men längst ner har alltså jag bara tillagt, "ritkigt bra skrivet Muggles!

  • porchez

    och PB! TACK för det fina musik och bildspelet. har nu lyssnat igenom alla fyra låtar och det är verkligen peppande laddande. Precis så man känner, att först är det depp gråt och brustna hjärtan, sen byggs den upp och man får lite värme och sol och ser alltind med lite andra ögon!

  • porchez

    God morgon på er alla, gårdagens energi och lycka har nu förvandlats till en förkylning igen Blir så trött när ska man få vara frisk egentligen? Saknar träningen efter alla helger som varit nu. --------------------- Hotellnyår låter helt klart spännande och mysigt! och även era andras nyårsaftonar med goda menyer osv. Mugglan eran dessert blev jag otroligt nyfiken på! Yiummie --------------------- Ang. den andra tråden. Jag har fullt upp med att bara läsa i en tråd och hinna kommentera osv. Vet inte vad som skrivs där, men hoppas för allt i mitt liv att någon inte skvallrar om oss (eller mig) i den tråden. Att ni nämner Elise förstår jag efter det felinlägg som kom för en tid sen, absolut inget illa menat om det.

  • porchez

    Ja den vännen är guld värd! Tyvärr bor hon i annan stad och vi träffas alldeles för sällan. Tack förresten att ni är glada för min skull på er! Här bokat en resa till Paris i vår, ska dit med min syster känns skönt att ha nånting bokat

  • porchez

    PB - av er som följer båda trådarna känns detta säkert bara trevligt, men jag förstår ändå inte, varför vi "blandar". De som vill läser här och den som vill där och enligt dig, de flesta läser båda. Då behöver man väl inte nämna samma saker i båda trådarna? Jag lämnar ut mig här och läser gärna allt ni skriver om allt möjligt och jag vet att det är ett öppet forum och att vi haft denna diskution flera gånger.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!