• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • MSW

    Och förresten, en sak till, har intresset svalnat för "södra-sverige-brunchen", eller vad händer?

  • muggles

    Här kommer dagens skräll: vi ska få tvillingar... (och det är inget skämt)


    Inte bara ett positivt besked med allt jag vet om riskfyllda tvillinggraviditeter och det som hände Tinga osv. Först blev jag inte glad men nu börjar jag smälta beskedet och se det mer positivt.


    Alldeles förmodligen är det enäggs vilket i sig tydligen betyder ökad risk (för just det som hände Tinga) och därmed tätare kontroller.


    KUB-testet har skjutits på en hel vecka pga dateringen av fostren så jag funderar faktiskt på att berätta för min chef redan nu, för jag vet inte om jag kommer att kunna dölja magen i 3v till...

  • _koko_



    Muggles!!! Ja, det var verkligen en skräll! Stort grattis, även om jag förstår att det känns kluvet!! Men försök komma ihåg att det som hände tinga är ovanligt, och det har redan hänt en gång i tråden...


    Hoppas ni landar i det och kan börja se fram emot två barn till snart!!

  • Parnassia

    Hej!


    Här rusar tiden förbi, jag är ensam med barnen för maken är på tjänsteresa på andra sidan klotet.


    EA - jag säger som Lappis. Jag skiter väl i vädret! Hur är det med DIG!?


    Telis - jag förstår också precis hur arg du kan tänkas ha varit. Tålamodet tar helt enkelt tvärslut ibland. Jag har så dåligt samvete ibland att jag nästan börjar lipa. Ännu värre blir det när jag ser hur Stora försöker sitt bästa för att göra det hon ska, då känns det som att jag skrämt henne till diciplin eller nåt i den stilen. Samvetet får man lära sig att leva med och öva sig varje dag på att låta det ta lagom proportionerligt stor plats. Samvetet är det som skiljer bra människor från sämre tänker jag ibland för att trösta mig. Jag HAR iaf ett samvete.


    PB - härligt utan nässpray. Visst är det imorgon det gäller?


    Lappis - härligt med fem platser fram i kön!! Hur många gånger har du varit inne och tittat egentligen?!

  • Parnassia

    Men Mugglan!!


    Vilken grej!! Det är ju häftigt!


    Grattis!

  • Parnassia

    I min omgivning finns flera exempel på tvillinggaviditeter som gått bra! I fredag tex fick en kompis två fina flickor i v 39+4.

  • MSW

    Mugglan: Stort grattis till ngt som ändå måste vara ett diamant ägg istället för ett guldägg! Men förstår att det är kluvet, särskilt när vi på så nära håll i tråden har sett hur det kan bli! *kramar om*


    Ååh.. jag känner mig nästan yr.. Och hur känner inte ni er då!

  • Parnassia

    Hade tänkt kommentera en massa annat men får nog låta Mugglan ta lite plats nu.

  • _koko_

    Jag är också alldeles yr!!!

    lappis - Har glömt säga: KRYA PÅ DIG! Fy, vad tråkigt att vara förkyld så länge!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!