Inlägg från: lanovia 08 |Visa alla inlägg
  • lanovia 08

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnis till 97% sover E i vagnen, passar så bra när vi ändå skall ut o gå med hunden. Hon somnar gott där och vi får två flugor avklarade i en smäll. Vi har gjort så sedan hon var bara några dagar gammal, i början bar vi in liggdelen när det var väldigt kallt nu får hon var ute oavsett ev kör vi in vagnen i förrådet om det blåser eller är för kallt.
    Sittdel är inga problem för oss.  Det är snarare så att hon helst inte vill ligga helt ner när hon sover i vagnen utan vi har den bara lite lagom bakomlutad.

    Sedan händer det att hon får sova inne i sängen eller i bilen för att hon vägrat somna under promenad eller vi inte hunnit gå när det är sovtid. Man får ta det lite dag för dag och beroende på hur barnet vill ha det. Det är ju lite kluringt om Mini bara vill bli buren på just nu. Då kanske det är det du får köra på för stunden...??
    Som liten sov E ofta i famnen, hon somnade ju gärna där under amning.

  • lanovia 08

    Oh vad mysigt det låter med eran BT träff hos Blommis. *avis*

  • lanovia 08

    Ninnis missade att du skrev att han kom bäst till ro i spjälsängen på dagen. Då skulle jag nog låta honom sova där. Kanske helt emot vetenskapen men vet barn som fått sova där o tror inte de har haft svårate el lättare att somna där för natten.

  • lanovia 08

    Fru Bygg jobbigt att du mår så dåligt just nu. Vi kan hoppas att det inte sitter i hela vägen fram till förlossningen ifall den dröjer några veckor.
    Jobbigt det är när du inte ens kan få sova på nätterna. Jag har haft några risiga nätter också då är jag glad att jaginte måste iväg till jobbet dagen efter.
    Hur mycket har du E på dagis? Får du ha henne trots att du har semester? Eller vad är det du har nu? Semester? föräldrarledigt??

  • lanovia 08

    Daa vilka härliga nyheter!!! Mer sömn åt Daa! Vet du något om när du skall få komma till kurator?

  • lanovia 08

    Härligt att höra att både Mini och J har sovit bra.

    Ninnis något att försöka komma ihåg mitt i allt det jobbiga som småbarn kan innebära (även om det mesta är positivt som t.ex. de underbara leendena du nämnde), det är att det går över fortare än man tror. Helt plötsligt är det en ny fas och något nytt. Tänk alla nätter vi gruffat om trängseln i sängen, E bredde ut sig över mer än halva sängen och på varsin sida låg jag o maken o tyckte att det var mest synd om oss själva. Ja hur länge varade detta? Nu sover hon så gott som alla nätter själv i sin säng. Händer bara vid enstaka och specifika tillfällen att hon kommer in till oss. Kolikskriket trodde vi aldrig skulle sluta, men 3 mån gammal var hon lugnt. Ja du förstår nog vart jag vill komma. Jag har många gånger stått mitt upp i det och undrat om det är så här vi skall ha det i 10 år framöver, men nej. 1½ år senare är det inte mycket som är som det var för några månader för sedan för det har ändrats till något annat.

  • lanovia 08
    Hvidbrud skrev 2011-09-06 13:01:29 följande:
    Ojojoj, vad en unge kan hoppa ur sängen många gånger innan hon somnar. Nu ligger hon och sparkar i väggen... Jag lyfter tillbaka henne, säger sov nu jag älskar dig. Går ut. E klättrar ner och går ut. Jag går in. Lyfter upp i sängen. Säger sov nu. Jag älskar dig. Igen och igen och igen.
    Tålamod är en dygd!
  • lanovia 08

    Flamman. Denna karl Bra att du är på det klara vad du vill ialla fall. Hade du funderat på att ta tillbaka honom hade jag nog blivit väldigt orolig för vad som komma skall. Vad bra att du ser till att hålla ett skyddsnät runt dig och har någon att messa om något händer.  Förhoppningsvis skall det inte behövas men... tänker mycket på dig och hoppas du slipper undan den här skiten SNART!

  • lanovia 08

    Heloise välkommen hem.

    Ingis trevligt att höra från dig. Har inte kunnat låta bli att oroa mig lite för hur du har det, men verkar ju helt ok nu. Gött!

  • lanovia 08

    Nej nu måste jag röra på mig. Såg till att ta en liten vilopaus då jag är trött idag. Men om 45 min skall E hämtas hem och innan dess har vi två hundar som behöver på promenad. Jag skulle helst slippa då jag har ont i bena, vet inte om jag gick för mycket i Oslo eller vad som hänt. Men pappa håller på i hallen så jag tycker att lite nytta kan jag la göra. Han tycker förmodligen inte jag behöver gå, men som sagt han kan ju inte göra allt.

    Idag firar vi 3-årig bröllopsdag. Tänk vad tiden går. Ikväll skall vi ut o äta. Egentligen borde vi kanske spara de hundralapparna till renoveringen som kostar sin små lappar. Men vi känner att vi vill unna oss detta nu. En kväll på tu man hand skall bli trevligt. E får vara hemma med morfar.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård