Inlägg från: lanovia 08 |Visa alla inlägg
  • lanovia 08

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ja stickning är verkligen rogivande. Jag älskar sitta och sticka samtidigt som vi ser på TV, framförallt hjälper det att hålla mig vaken.
    Nu har jag tyvärr inget projekt på gång, funderar dock på ett par varma o goa lovikka vantar. Blev precis klar med en varm och skön tröja till E.

  • lanovia 08
    passionsblomman skrev 2011-10-11 18:30:11 följande:
    Hej Egalia!

    Jadu, här snurrar det på med allt som ryms i livets villervalla!

    Vi är en brokig skara tjejer som faktiskt de flesta av oss känt varandra i flera år-och de nyaste har redan hängt med här länge de med. Nyast är väl Syrinx, som ite hunnir med så många månader än, men annars talar vi nog om antal år. Det finns de som inte längre hinner in häär så ofta, men som är desto mer välkomna när de väl kikar in egen efter lång frånvro, och så finns det snackepellar -som jag-som är inne på rätt daglig basis. Sådant som jobbsituatuion och mammaledighet spelar såklart in här.

    Den här tråden startade en gång i tiden som en tråd för att komma i form inför bröllopet. Sedan började den mer och emr handla om barn och att längta, kämpa och försöka få det där plusset på stickan. Här har vi avhandlat de mest privata av ämnen och alla tänkbara kroppsvätskor och utsöndringar har mer eller mindre oblygt analyserats.
    Under årens gång har vi glatts åt graviditeter, hållit andan över dramatiska operationer, för tidiga födslar, vanliga födslar och dragit lättnadens suckar varje gång en ny stjärna änts på den mänskilga himlen.
    Vi har storgråtit över missfall och död. över uteblivna pluss över kampen med IVF:er och alla annan tänkbar skit man kan dras in i i barnkarusellen.
    Vi har följts åt genom gräl och konflikter med Ex-makar och genom separationer och husförsäljningar, mobbing i skolan, galna chefer och arbetslöshet. Vi följer hur vi har det på alla plan, kan man säga. Och delar.'

    Det gör vi i Vått och Torrt. Ofta är tempot högt och stämningen förtrolig.

    Ibland skrattar vi ihjäl oss och ibland gråter vi så det sprutar.

    Så är det hos oss.

    Och jo, visst har vi -många av oss-vid det här laget också träffats privat och IRL. Jag kan personligen säga, att det finns människor här so verkligen numera hör till min nära skara vänner. Det är hur värdefullt som helst!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Ja det börjar bli några år nu. Kan nog inte beskriva hur viktiga ni är i mitt liv.

    Men... ??? Vaddå tråden började som en kom i form för bröllopet?? Jag var med nästan från start, kom in någon/några veckor efter start och den handlade då enbart om att skaffa barn. *blir förvirrad*
  • lanovia 08

    Kors i taket, svärmor ringde, de ville komma hit på torsdag em/kväll. Så nu skall jag försöka svälja all irritation och besvikelse och minnas hur trevligt vi hade sist när de var här, då hoppades jag att de skulle hålla fast vid sina ord att komma typ nästa vecka igen. Eftersom jag har ett sms kvar från denna dag kan jag lätt kolla upp att det var 28 juli de var här sist.
    Och nej vi pratar alltså inte om några som bor långt härifrån, de bor ca 3 mil bort, jobbar i stan och är inne och shoppar nästan varje helg så att åka förbi oss borde inte vara något svårt... Inte svårare än vad det är för oss att åka upp till dem när vi känner att det börjar bli dags, trots att vi aldrig är åt det hållet mer än för att hälsa på dem.
    Men nu skall jag svälja aggressionerna och börja ställa in mig på hur trevligt det skall bli. Det är ju absolut inget fel på dem.
    *börjar rabbla mantra*

  • lanovia 08
    passionsblomman skrev 2011-10-11 14:17:17 följande:

    Syrinx, eller så kan det hända, att när man efter tillräckligt många försök, fortfarande missar rätt ton på det där förbaskade stället, helt sonka slår flöjten i bordet så den går i två bitar.


    Det gjorde jag. Med min blockflöjt.Skäms


    Sedan var där inga klanger alls mer. Oskyldig


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Ooops!
  • lanovia 08
    ingenjörsbruden skrev 2011-10-11 15:21:54 följande:
    *rullar rullar rullar.....hemåt*

  • lanovia 08

    Fru E, hej vad kul att se dig! Har tänkt på dig och undrart hur det går med allt.
    Låter dock som en tung period just nu. finns det någon ljusning på fronten? Jobbar maken kväll för att kunna ta Buster på dagarna eller brukar han jobba kväll?
    Så det är dags för nya försök. Är det påbörjat nu eftersom du var vid kliniken i måndag? *håller tummarna*

  • lanovia 08

    Muggles skickar styrkekramar. Hoppas ni får sova lite mera snart. Skönt att Moa sover bra ialla fall. Men som sagt ni har ju två som spökar på nätterna ändå.

  • lanovia 08

    Fru Bygg förresten tänkte på era sömnproblem. Har inte ni sväronen nära er? Kan inte de komma o hjälpa er en eller två nätter? Ta barnen åt er (även om de stannar hos er för jag kan tänkta mig att ni inte vill skicka iväg N ännu...?) så ni bara kan få lugn några nätter?

  • lanovia 08

    Syrinx, grattis! Vad kul med en liten bebis!!!

    Grattis till Solde också och den fina titeln.

  • lanovia 08

    Oh vad jag blir träningssugen när ni pratar om all träning här. Börjar krypa i kroppen. Men det får vänta några månader till, jag är glad över att jag klarar av de promenader jag gör. Och de är defintivt inte något överdrivet långa längre. Kan inte fatta att jag för bara en månad sedan var i Oslo och promenerade så tante blev paff. Vi gick ju hela dagar och hon fattade inte hur jag kunde orka. Nu är jag glad när jag tar mig runt ett 30 min varv. Igår var jag först ute 1½h med E på lekplats (blir några lyft) sedan gick vi en promeand som ivanligt fall tar 45 min när maken kommit hem (tog längre tid igår). Väl inne igen kändes det som jag gjort ett helt träningspass.

    Heloise, tackar som frågar. Magen är mycket bättre än vad den var för några veckor sedan. Men så har jag nog blivit bättre på att lyssna på kroppen och ta det lugnt innan det blir alldeles för tokigt. Men visst känns den av, men det är ju så det skall vara. Idag var det dock riktigt jobbigt att gå, fick riktigt ont i ligamenten så det får bli en lugnare dag i dag.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård