Inlägg från: lanovia 08 |Visa alla inlägg
  • lanovia 08

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnnis skrev 2011-10-24 10:11:02 följande:
    Hur är det med din mamma?

    Maken är i Gbg i stort sett någon dag varje vecka så vi har prata om att jag, Mini och vovven ska åka med upp någon gång när han övernattar. Jag hör av mig när det blir aktuellt så hoppas jag att vi kan få till en träff då. 
    Jajajajaja!!!!
  • lanovia 08

    Blommis de andra skriver så klokt och bra till dig. Nästa gång du står där under stjärnhimlen hoppas jag du känner hur vi alla står där med dig, håller om och kramar.
    Diggar ditt pepptalk!

  • lanovia 08

    Ninnis hoppas ni får det bra på babysimmet och att Mini gillar det.

    Med tanke på vilket bottennapp det var för oss och E har jag svårt att tvätta bort min skeptiska känsla över babysim, men det är ju bara att inse för de flesta är det ju helt fantastiskt.

  • lanovia 08
    start september skrev 2011-10-24 11:32:16 följande:
    Vart tog sthlmssolen vägen tro?
    Till Göteborg!
  • lanovia 08
    muggles skrev 2011-10-24 13:00:03 följande:
    Och innan någon går igång så handlar det INTE om 5-min-metoden...
    Varför skulle någon gå igång?
     Vad skönt att det ändå verkar gå åt rätt håll när det gäller sömnen. Det är minsann inte alltid lätt att lära de små trygghet och somna om på natten.

    Det egentligen enda stora minuset med denna helg i stugan är just läggningen. Vi har kört en variant av 5-min metoden här. Inte stenhårt 5 minuter, men gå in o lugna tösen, lägga henne ner, klappa lite, gå ut, invänta ilskan över att behöva ligga ner, vänta lite till, gå in lugna, visa kärlek men ändå bestämda. Ja osv... och jag vet att min mor har väldigt svårt att acceptera detta. "stackars tös blir ju otrygg och behöva skrika så"
    För oss har det passat. Ok vi hade ett år när den som nattade var uppbunden med nattningen. Men nu kan vi lägga henne i sängen efter sagan och hon lägger sig ner, dricker vällingen. Sedan somnar hon eller så sitter/ligger hon och pratar för sig själv, skrattar. Ibland kanske hon står upp o dansar, men till slut lägger hon sig ner och somnar lugnt själv.  Inga som helst problem när vi får göra som hon är van med. Visst finns det kvällar då detta inte fungerar, då sitter vi hos henne tills hon lugnar sig eller somnar.
    Men så fort min mor är i närheten så blir det mycket svårare, för hon kan inte låta oss göra som vanligt. Detta har ju E lärt sig, hon är inte dum.... så hon tar ju sin chans att skrika och bråka som en tokig när vi lägger henne. Vi försöker stå fasta och visa att hon inte vinner något på det beteendet. Men det är ju lätt när mormor lägger sig i, går in o sätter sig, skall göra som hon gjort med sina barn etc... Slutar bara med att jag blir sur o går åt sidan. Som maken säger hon får väl hållas de få kvällar de handlar om.
    Igår när vi kom hem gick det precis som vanligt, E somnade tryggt och gott i sin säng utan skrik.
  • lanovia 08

    Vi har medvetet valt att lära E somna själv då vi sett hur mina brorsbarn nattas, där var man tvungen att sitta i mörkret tills killen somnade. Och ligga vid sidan om tjejen tills vi båda somnade. Detta är helt upp till min bror och hans fru, vill de göra så är det fine och det gör inte oss något de få gånger vi nattar barnen. MEN vi vill inte ha det så här varje kväll.

  • lanovia 08
    muggles skrev 2011-10-24 13:28:18 följande:
    Förlåt tråden att jag anklagade er för att gå igång. Jag glömde vilken tråd jag befinner mig i Jag har fått en del näsknäppar genom åren bara, det var en sådan reflex... Sorry!
    ja ja får väl vara ok för denna gång.
    Men jag förstår dig, man får sina näsknäppar. T.ex. det jag berättade om mamma, det är ju just det, det är ingen katastrof att läggningen går lite annorlunda till någon gång och att mormor sitter en stund inne hos henne. Jag känner bara hur hon liksom underkänner våran läggning så totalt.
    Men det är ju även där precis som maken säger. SKIT i det! Vi vet att våran dotter mår bra och hon somnar tryggt när vi lägger henne hemma. Att det sedan inte fungerar när någon står vid sidan om oss och kritiserar och ifrågasätter. Ja det är väl inte så konstigt, hon känner ju av stämningen.
    Om jag t.ex. står precis utanför dörren, E börjar skrika, ja bestämmer mig för att invänta 30s för att se om hon tystnar själv o lägger sig ner. Ja är jag själv fungerar det, men står någon där... men ojojoj nu börjar hon, skall jag gå in till henne, skall jag sätta mig hos henne?
    Ja som sagt våran dotter är inte korkad.
  • lanovia 08

    Hehe Hvidis, naveln var bättre. Kunde inte fatta hur man skulle göra med nacken.

    Men vad tusan hände med tiden. Jag hade ju tänkt att ta en promenad med hunden innan dagishämtning, men nu är det ju bara 6min kvar..... Opps.

  • lanovia 08

    Oh Humle och Dumle  nu stannar ni där ni är!!!
    *försöker stänga av Fru Es hjärna från alla "dumma" funderingar* (men vet av erfarenhet att den där avstängningsknappen oftast går sönder och inte fungerar)

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård