Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hej Blomman
    Jo, här säljs det också ulliga underställ för glatta livet. Till T:s fotbollslag.
    Viktnedgång... hoppar vi över, för den existerar inte just nu. Det går snarare uppåt. Men, men, precis som du så har jag en långsiktig plan.
    Jag är glad att jag fått till åtminstone 3 rörliga aktiviteter per vecka de senaste tre veckorna. Det kan då innefatta pelletsbärande, promenix, simning, lite sånt allmänt också.

    Här är vitt på marken!

    Och vips så har jag visst bjudit in tjejmaffian på knytis och klädbytarkväll, hemma hos mig på lördag ! Första gången som vi är hos mig på alla dessa år... För att jag inte orkat tidigare. Och för att jag haft en illusion om att jag måste ha städat, fint och i ORDNING innan jag bjuder hem folk. Men nu bara kom jag på att jag skiter i det. Det viktigaste är ju att vi träffas och har kul. De får väl tycka jag har dammigt och rörigt och omodernt då. Det är iaf en lycklig Flamma dom kommer hem till
    Musikern och barnen flyr antingen ner i källaren till hans pojkrum och har filmkväll där, eller så hittar dom på något annat, åker och hälsar på nån eller så. De kommer nog på något, sa han. Han är ju bara bäst Hjärta

    Jag har varit till kinesologen, som konstaterat lite grejer som måste fixas till. Bl a är jag fortfarande lite mentalt sliten... Inte alls så oväntat enl honom pga allt som hänt i mitt liv senaste två åren. Själv hade jag väl ändå hoppats att jag var "klar" nu. Men, men, det måste få ta tid. Det är en lång läkprocess det här. Sen så visar jag tecken på zinkbrist. Så nu äter jag zinkkapslar, få se vad det leder till.

  • Norrskensflamman

    Visste ni förresten om att fler än 70 enzymer är beroende av zink för att och nästan alla ämnesomsättningsprocesser är också det. Det samma gäller hormonproduktionen i hypofysen, sköldkörteln, könsorganen och bukspottskörteln. Dessutom samverkar det med hormonet insulin för omsättningen av kolhydrater.
    Även bra för hormonomsättningen i sköldkörteln, hypofysen, könsorganen.

    Nu vet ni

  • Norrskensflamman

    Blomman igen... (hann inte skriva klart tidigare, jag är faktiskt inte hur ego som helst...)
    Jo, jag ville säga att jag lider med dig ang huvudvärken!! Råder dig att både gå till optikern och till massören. Min massör hittade ett par låsningar som kan ha varit en del av orsakerna till huvudvärken. För mest troligt är det flera saker. Tyvärr kom ena låsningen tillbaka för mig. Chiropraktikern & kinesiologen tog bort den.
    För mig är mina nack- och axel/ryggproblem starkt sammankopplat med dator o jobb o stress. Axlar som åker upp till öronen pga stress på jobbet,  gamnacke pga obekväm ställning vid hemmadatorn, osv osv.
    De där onda, ömma, knutarna man sedan får kring skuldror o nacke de behöver masseras upp.
    Och låsningarna behöver fixas. Just låsningarna tror jag har gett mig huvudvärk. I kombo med synen förstås.
    Kram på dig Blommis, jag hoppas du får bukt med huvudvärken. Gå till massören och gå till optikern. Visst, det är dyrt... Men passa på att gå till optikern om de har nåt erbjudande. Jag kan tipsa dig i ett meddelande om vart jag gick. Där får man veta exakt vad det kostar.

  • Norrskensflamman

    Leksi, du ska inte bry dig om vad alla säger. Du är jättefin. Det är din andra graviditet. Magar är olika stora så är det bara. Skit i puckokommentarerna. Du är väl inte extremstor på något vis, i så fall hade ju BM sagt nåt! Så njut du bara av din härliga mage. Hoppas du får lugnare på jobbet nu också.

  • Norrskensflamman
    lanovia 08 skrev 2012-10-22 22:33:24 följande:
    Verkar som att det är fler som har svårt att hinna hit just nu. Men måste bara jubla lite, ikväll ligger A ner i sin säg o sover för 3natten på rad!!! Fatta hur underbart efter att han fick sitta upp i över 3 v!
    Hurraaaaaaa!!!!! *gör vågen*
    Men nå' så underbart skönt!!!
  • Norrskensflamman

    Hade en jätterolig fest med tjejgänget i lördags. Vi hade knytis och jag hade gjort smörgåstårta och moussaka. Mums!

    Och ärkeaset har än en gång bevisat för mig och för sina barn att han bara sjunker lägre o lägre... En riktig fegis är vad han är!! Trots att flickorna ringde honom i helgen och pratade med honom hade han inte kuraget att berätta för dem sina nyheter som faktiskt de har rätt att veta. Så det blev jag som fick göra det  
    Men nu vet dom. Och han är sjövild antagligen för att jag berättade, strax efter att han pratat med dem... Men för det första så var jag övertygad om att han berättat, och för det andra: Jag skiter i om han är sjövild, skogstokig och helt galen. Han hade chansen att göra det rätta och tog den inte. JAG tänker inte föra mina barn bakom ljuset och undanhålla dem så viktig info som faktiskt rör dem i allra högsta grad.

    Vet ni han kan ta och ruttna där borta. Mig kvittar det.

  • Norrskensflamman

    Hej hej!! Här kommer en uppdatering från mig.

    Jag har fått vaginal herpes
    Plågsamt nå så inni bombens!!!
    Började som en vanlig svaminfektion och sen efter tre dagar kände jag att något inte var som det brukar. Plågade mig genom måndagen. Hela paketet är jätteuppsvällt med knölar och/eller blåsor och det känns som att jag har en apelsin mellan benen. Svider, kliar, bränner, SMÄRTAR, och kissa ska vi inte ens tala om. Har ont i ljumskarna (lymfkörtlar). Fattar väl vem som helst att det inte går att jobba...

    Försökte få tid här hemma hos någon läkare, eftersom MVC/Kvinnohälsan hänvisade mig till en sådan. FAnns ingen kvinnlig hela denna vecka. Och jag vill inte gå till en manlig. Knäppt kanske, men jag bor på en liten ort och det är inte så kul att grannfruns make glor mig in i det allra heligaste. Har varit med om det en gång och aldrig mer!!!
    Igår morse ringde jag både till privata mottagningar och till länssjukhuset och hade tur att det fanns en avbokning på det senare. Men hur ta sig dit??? Jag kan inte sitta (jo halvliggandes, går inte att köra bil så) inte gå annat än små, små geishasteg... M var tvungen att gå på T:s utvecklingssamtal isf mig.
    Men min bästa väninna hade möjlighet så hon kom med mig. TAck och lov.
    Så nu äter jag virushämmande tabletter och ligger med rumpan bar och bara kviiiiiiiider o gråter.
    Fy fan så vidrigt!!
    Det är ju ett sånt virus som man kan ha dragit på sig för massor med år sedan, som lagt sig latent  i nervknutarna för att sedan triggas igång och blossa upp vid t ex stress.

    Missar T:s konsert med klassen ikväll, men M ska väl gå med henne lät det som.

    Blomman och ni andra som inte har FB, det är på nåt vis lättare att på FB bara dyka in och skriva en kort rad om läget... och så kan man visa foton och sånt där på ett enklare sätt. Upplever jag iaf.  Vi har ju en sluten grupp där så man vet att inga tjuvläsare kan läsa där. Finns det någon speciell orsak till att ni inte är med på FB eller har det bara inte blivit?
    Man väljer ju själv hur pass aktiv man vill vara och vilka som ska få tillgång till ens info.

    Lilla K kom hem efter lunch, orolig och ond mage. Eller så var det mammasjuka
    Hon tycker det är kul att ha fått en lillebror medan T är tudelad. Å ena sidan glad, men å andra sidan rädd att pappa ska glömma bort och inte ha tid med henne o K, och så är hon besviken på att han inte kunde berätta själv när hon pratade med honom, att han höll det hemligt.
    Så, ja han har återigen förbrukat en stor bit av förtroendekapitalet.

    Ankan; fatta vad tiden går fort!! Vet ni vem ni har där inne?

    Daa; stor kram till dig och din härliga familj ♥

    Puss o kram alla!

  • Norrskensflamman

    Blomman, jag förstår helt och fullt ang FB.
    Och jag tvekade ett tag jag också. Men jag har tex så att inga andra än de jag godkänner som vänner kan komma in och läsa om mitt liv. Jag vill inte heller se vad mina ex gör eller att de ska veta vad jag gör. Så det väljer man hur man vill ha det.Sen väljer man ju även hur mycket man vill berätta OCH läsa om vad ens vänner gör.
    Jag blir också fruktansvärt less på alla statusuppdateringar om hur duktiga alla är med träna, baka, laga fredagsmiddagar, resor osv osv osv. Men då scrollar jag. Nu är dock mina vänner inte så hårda på sånt, men visst förekommer det endel "se vad jag är duktig"-människor...
    Samtidigt så tycker jag det är så kul att jag nu har kontakt med mina kusiner över hela Sverige och Norden, med vänner från USA, med gamla kompisar ute i Europa osv. DET är det roliga med FB.
    Och att man håller sig lite uppdaterad med vad som förssiggår i deras liv.
    Men visst, jag förstår absolut ditt ställningstagande. Tänkte själv i dom banorna först, men önskan att på ett enkelt sätt få kontakt med sina långväga vänner tog överhanden. Och det ångrar jag inte. FB var ett av verktygen när jag och musikern hakade ihop

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård