Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Lanovia, hoppas så innerligt att ni fått sova i natt! Och självklart ska ni ta emot hjälp så att ni får lite lugnare nätter.

  • Norrskensflamman

    Jag jobbar! Och här finns en hel del icke-barn (av det manliga könet) som kräver uppmärksamhet av mig. Hela tiden. Nu. Och då handlar det inte om nå't trevligt utan bara rapporter och skit.

    Ingis! Kul att höra från dig. Skönt att det ändå funkar bra med de små, men hoppas ni får vara friska nu.

    Här har väl inte hänt så mycket nytt annat än att K o T har fått ett småsyskon over there... Och ärkeaset hade inte stake nog att berätta det själv för dem.
    Dessutom så hör han inte av sig till dem längre, har inte ens svarat på sms senaste tiden.

    Det har varit mycket sjunga i helgen för mig och flickorna.
    Lite tacomys i lördags.

    Annars så har livet sin gilla gång. Varje dag när telefonen ringer så undrar jag hur illa pappa och/eller mamma ramlat denna gång, eller om det är mamma så blivit ännu sämre osv... Typ så.

  • Norrskensflamman

    Blomman... migränhelvetet... jag kan inte säga något tröstande ens, för jag kommer inte på nåt Bara sträcka ut en hand och badda din panna med en sval, fuktig handduk...

  • Norrskensflamman

    Ninnnis skrev 2012-11-06 12:34:57 följande: passionsblomman skrev 2012-11-06 11:58:44 följande: Ninnis, ja men hur är filosofin då? Just nu har jag å ena sidan vetskapen att jag har en rätt olydig hund som jag vill ska sluta med vissa saker. Å andra sidan är jag lite anti känner jag. Jag vet inte vad det är riktigt, men det är något med allt godiset tror jag. Att man jämt ska behöva ha fickan full med godis för att avleda uppmärksamheten och belöna och belöna och belöna. Jag tycer det borde finnas i hundens mentalitet att på något sätt gå att få följsam gentemot själva MIG, inte godiset. Om du fattar vad jag menar. Men det är exakt så vi tränar! Vår hundtränare kör inte med godis överhuvudtaget. Tanken är att du i din relation till hunden ska ha så stor påverkan på hunden att den väljer att komma till dig istället för att springa efter kaninen/katten/rådjuret. Har man fel grundrelation hjälper det föga med en köttbulle i fickan när det väl händer.Hunden måste alltså veta att det är du som bestämmer, i ALLA lägen. Samtidigt vill du ha en glad och självständig hund som inte är låg och tryckt (vilket flockledaren i en hundflock däremot är fullt nöjd med, den trycker bara till undersåtarna så att de vet sin plats). För att uppnå detta krävs en kombination av kärlek och krav/ramar/dominans (vi strävar efter 95 % kärlek och 5 % dominans).Detta innebär att oönskat beteende omedelbart korrigeras (hur korrigeringen ser ut beror på den specifika hunden) och så fort hunden sedan gör rätt får den beröm. Grundrelationen med hunden byggs hela tiden. Allt du gör 24/7 påverkar relationen. Det är inte när kaninen eller den andra hunden väl kommer som relationen byggs, utan det är då du får ett kvitto på om du räcker till i relationen med din hund eller inte. Ofta tycker man att hunden är lydig när omgivningen är snäll och det inte är några störningar, men ju fler retningar (andra hundar, löptikar, katter etc) desto mindre räcker ledarskapet till.Hur man tränar i praktiken beror på hunden. Vi har tex en hund som kräver ganska ordentlig korrigering och en annan hund som är lite mjukare och behöver mer stöd och uppmuntran. I vissa lägen. I andra lägen är det hon som behöver kraftig korrigering och den andra lite mer stöd. Däremot spelar de små sakerna i vardagen stor roll, tex att hunden inte går ut genom dörren förrän du ger den tillåtelse, inte börjar äta förrän du säger till, bryter leken på ditt kommando etc. Allt detta hjälper till att bygga relationen och stärka din position i förållande till hunden.Som du ser kan jag prata hur mycket som helst om detta Och det låter enkelt och självklart i teorin men är inte lika lätt i prakltiken...Precis den filosofin har jag också haft när jag hållit på med hundar... Men som sagt är det lätt i teorin och mycket svårare i praktiken. Men ändå, något att sträva efter

  • Norrskensflamman

    Men alltså, BT lirar inte med Windows 8 eller vad??? Ser det lika konstigt ut för er? Betyder detta att jag bara kan skriva här när jag är på jobbet?!      

  • Norrskensflamman

    Ninnnis skrev 2012-11-06 12:40:57 följande:När det gäller Cesar Millan får man inte glömma att det är en tv-produktion och att allt inte visas. Jag är ganska säker på att han har satt sig i respekt hos hunden utanför kameran innan han ger sin lilla stöt i sidan på hunden eller knäpper med fingrarna för att bryta det oönskade beteendet.CM jobbar inte heller lika tydligt med det muntliga berömmet som vår hundtränare gör. Enligt "vår" filosofi ska varje korrigering följas av beröm omedelbart när hunden gör rätt. Om hunden inte gör rätt trots korrigering så var korrigeringen inte tillräcklig.Däremot är lite av grundprincipen samma, nämligen att kommunicera med hundar på hundars språk (ungefär som i hundflocken) och inte förmänskliga hunden och tillskriva den mänskliga känslor och värderingar.  Det tror jag också det där med CM, att han har haft lite tuffare övningar med hundarna utanför kameran först, så de ska veta vem som är högst i rang....Och Halleluja för det sista du skrev Ninnis!!! Så skönt att höra att någon mer än jag tycker att man inte ska förmänskliga hunden och tillskriva den mänskliga känslor och värderingar. Hundar är de bästa djur jag vet, men de är h-u-n-d-a-r och måste så få vara. De kan inte bli männsikor. VI kan däremot anamma lite av deras sätt att komminucera med dem och efterlikna det i umgänget med dem, för att vi ska förstå varann bättre.

  • Norrskensflamman

    Nä,jag ger upp... det blir ju totalt oläsligt när jag citerar Blommis; det är kanoners att han skolbarn som man får sitta och göra läxan med. Man har ju glömt det mest grundläggande t o m känns det som, efter alla år med debet o kredit  När det blir problem med matten då anlitar man min musiker. Han är nämligen en av de få personer som jag känner som BÅDE är språkgeni, konstnärlig OCH matematiker! Full pott OCH händig är han. Idag bytte han däck åt mig när jag hade fått punka på bilen.       

  • Norrskensflamman

    Heloise! Så underbart att höra från dig Saknar dig ♥

    Och finaste tjejerna Så underbara dom är!

    Number 3, yey!! Heja!!!

    Sköööööööööönt när ni får klart med huset. Åh, vad glad jag blir för din skull!

    Jobb upp över örona. Susar vidare. Kram o puss alla!

  • Norrskensflamman

    Matte är skittrist. Jag hatar matte!! Det är därför jag jobbar som ekonom. Då behöver man inte kunna matte. Jag älskar språåååååååååk däremot. Engelska o franskan o spanskan var det som fick MIG att lyfta och känna att det fanns nåt JAG faktiskt var bra på.     

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård