• Ninnnis

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Och grattis på födelsedagen, allra finaste Blommis! En halvtimme försent, men enligt mig fyller man år tills man går och lägger sig så jag får hoppas att du fortfarande är vaken! Bra dag att fylla år på, förresten Så fint det verkar ha varit på begravningen med din sång. Du är rätt bra på det där att beröra folk ända in i hjärteroten, det vet du va?

  • Ninnnis

    Här ammades det för sista gången i torsdags eftermiddag (en amning efter förra inlägget) och det känns helt ok. Hellre passa på nu när han väljer det själv än att ha en jobbigt avvänjning senare. Under nyårshelgen var han totalt ointressad av att amma en förmiddag, istället bet han mig i bröstvårtan när jag försökte amma (gjorde skitont med hans lilla tand!), flinade och åt sedan en hel portion gröt istället. Då kände jag att det kanske började bli dags att sluta

    Idag har jag utnyttjat min nyvunna frihet med att ta ett långt bad med ett glas vin medan maken matade och nattade Mini, och inatt är tanken att jag ska få sova en hel natt inklusive sovmorgon för första gången sedan Mini kom. Jag lär förmodligen vakna av Mini även om maken tar honom, men ändå. Jag ska nog gå och lägga mig i gästrummet med öronproppar. Godnatt alla fina!

  • Ninnnis

    Jodå, jag sov gott. Kom i säng alldeles för sent och vaknade till kl.5 när maken matade Mini och kl.8 när de steg upp. Men jag somnade om och sov till 11. Även om jag vaknade till när Mini vaknade var det skönt att veta att det inte var mitt ansvar att mata. Vi kör varannan morgon på helgerna och nu när maken även kan ta morgonmatningen kan jag ju få sovmorgon på riktigt en gång i veckan.

  • Ninnnis

    Lycka till idag, Lanovia! Detta klarar du galant. Stackars lille A som har så ont i magen

  • Ninnnis

    Åh vilka goda recept! De är sparade i min receptmapp.

    Fru Bygg, jag tänkte också om du har någon som kan ta N ett par tillar på dagtid så att du kan vila? Jag hoppas verkligen sömnen reder upp sig för dina tjejer.

    Jag har ju också tragglat på med Mugglans tips om att lära bebisen att somna om. Mini har blivit jätteduktig på det, nu kan han somna om på egen hand både dagtid i vagnen och nattetid i sängen utan att vi ens går in till honom. Inte alltid såklart, men om det inte är något som felar så går det oftast bra. Han har även blivit bättre på att komma till ro på dagen, på natten har han däremot alltid somnat duktigt på egen hand. Lyckligtvis har han (peppar peppar) aldrig varit intresserad av att vara vaken på natten. I början var det täta uppvak och amningar men han har alltid somnat om direkt efteråt så vi har tack och lov sluppit vara uppe och gå på nätterna. 

    Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med detta, men jag hoppas ni hittar ett sätt som funkar för er allihop och att sömnen blir bättre för alla inblandade. Jag vet hur överjävligt det är att inte få sova. Stor kram!

  • Ninnnis

    maken är i Tyskland till på onsdag men jag och Mini håller oss sysselsatta. Idag drog babysimmet igång igen och efteråt lunchade vi med de andra mammorna och bebisarna. Imorgon är det föräldragrupp och sedan fika hos gudsonens familj. På onsdag ska Mini på 6-månaderskontroll. Ikväll har jag lagat storkok med barnmat och nu ska jag snart krypa i säng.

  • Ninnnis

    Flamman, så jobbigt för tjejerna att de saknar sin pappa så, men musikern verkar vara en väldigt bra och trygg manlig förebild. Jag är så glad att du har träffat honom!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård